• Dinamosaur
    2.9k
    Internet silovanja po klubu i Zvoni koje se prelilo i na raspoloženje vecine simpatizera
  • IstokKa96
    898
    Dinamo ima jako malu bazu odanih navijača u smislu dolaska na tekme i brojka protiv Vukovara pred 'tjedan dana' je dokaz tome.
    To su ljudi koji će beuzuvjetno doci i oni će biti i sutra na Istri i u četvrtak na Genku.
    Ostali čekaju sve veće nabrojano u tisućama postova prije ovog.
  • Keyser Soze
    18.2k
    Hype će se opet dići s Kranjčom pa onda i s novim Maksimirom kao što se digao i nakon ulaska DP-a u klub. Ono na čemu moramo raditi je baza navijača koja pohodi sve utakmice, bila ona s Betisom ili s Vukovarom, takvih je trenutno možda 5 tisuća tako da se nadam da bi se s Kranjčom to moglo udvostručiti.
  • Paggini
    75.9k
    Pa prosjek nam je ove sezone skoro 10k na domaćim tekmama, mislim da je to u skladu s prošlom sezonom kad je bio kakti "hype". Očito je to neki plafon prosjeka kojeg možemo dosegnuti trenutno.
  • criticus
    6.1k
    takvih je trenutno možda 5 tisuća tako da se nadam da bi se s Kranjčom to moglo udvostručiti.Keyser Soze

I hype oko novog stadiona će splasnut. Jedino što stvara bazu odanih navijača je emocionalna povezanost s klubom i "stadionsko iskustvo". Pod stadionsko iskustvo ne mislim na krov i topli čaj, već na to da utakmicu koju doživiš na stadionu, sa ljudima oko sebe koji su isto bolesni za tim klubom ko i ti, nemože zamijenit gledanje na tv. Tim se zaraziš. Masu dinamovaca koje poznajem i ne znaju kad i s kim točno Dinamo igra za vikend. Kako od njeg očekivat da dođe na stadion. Mi bolesnici čekamo kad će izać točna satnica idućih 5-6 kola pa prema tome slažeš raspored. Put ka tome je rad s članstvom, dizanje dinamovštine među mladima i djecom. Te plodove ne ubireš nakon jedne sezone. Za to treba vrijeme. Dinamo je na dobrom putu. Novi stadion, neki rezultat ili nešto treće može malo ubrzati stvar, ali dugoročno samo emocionalna povezanost s klubom dovodi navijače na stadion.
  • Madness
    78
    može i u nepopularno, ali jedan od po meni najvećih razloga je nekonkurentost jačim ekipama ove sezone u Europa ligi i neatraktivan nogomet, ali mora se priznati da je barem ovo drugo malo krenulo na bolje u posljednjim utakmicama, brže, okomitije te na kraju smislenije, ono u prvom dijelu sezone većim dijelom nije bilo za gledanje. Također kako je i kolega gore spomenuo, istovar svega i svačega po klubu i Zvoni od strane Mamić bojne na društvenim platformama. Prosječnog random gledatelja zanima atraktivnost u igri vlastite ekipe, jačina i renome supranika s druge strane, "komfor". Bit će to bolje prelaskom u Kranjču gdje će se stvoriti kultura odlaska prosječnog gledatelja i na "manje tekme" te nakon toga sve to preslikati i na novi stadion u Maksimiru.
  • Keyser Soze
    18.2k
    Slažem se, ono "trebat će vremena da se ljudi vrate" slušam od 2018., a mislim da to uopće nema tolike veze s procesom nego se Dinamo mora stopiti s masom gdje će ljudi poraz Dinama shvaćati kao svoj osobni poraz dok će im pobjeda uljepšati cijeli tjedan.

Neki dan sam bio u kafiću na kvartu i tamo je jedan čovjek s kojim znam popričat, često u Dinamovim obilježjima, nekad prokomentiramo tekmu. Kaže mi, naravno, da mu se ne sviđa smjer u kojem klub ide, bez ikakvih argumenata nego eto, njemu se tak čini. Isto veli da mu je smetalo jednu tekmu kak je pljuštila kiša, da treba novi stadion, a kad sam pitao o kojoj tekmi priča rekao je da je to nebitno pa se kasnije ispostavilo da on ni sam ne zna i da uopće nije kiša padala za vrijeme tekme nego prije, al da je sve bilo mokro. Poanta je da se i takvi likovi smatraju navijačima, ali su nam potrebni i njihov se mentalni sklop treba mjenjati.
  • Liks90
    4k
    Genk 3423, Istra 1100
  • jedan u nizu
    17.4k
    Siguran sam da dio ima veze sa formom igraca, sto je naravno suludo.
    Znate i samo da su atmosfere losije kada igramo lose, kada imamo crni niz, manje je ljudi na stadionu.

Ljude privlaci nogomet, igra i pobjede, necemo se lagati. Privlaci ih i neizvjesnost naravno, pa je i to odigralo ulogu zadnje dvije godine, a najvise bi ih privuklo da igramo atomski nogomet i da je prvenstvo neizvjesno.

Igramo relativno lose zadnje 2-3 godine, ispod ocekivanja. Ima perioda gdje je bolje, i gdje je losije. Nakon zimske pauze smo se vratili na prave staze pa se nadam da ce i posjeta biti bolja.
    Ali siguran sam da se ''prosjecnom'' navijacu ne ide na tekmu kada igraci igraju kao da si ih puskom tjerao na teren. I to se najvise vidjelo u europskim utakmicama protiv Celte, Betisa i Lillea.
    Realno i meni splasne volja za odlaskom na gostovanje jer ti dode ona glupa misao ''zasto bi ja trosio x novaca i cijeli dan da gledam njih kako im se zivjet neda''. Hvala Bogu, uvijek ta misao iscezne brzo, ali ja sam ipak onaj koji ce doci i po kisi i po snijegu i protiv Kurilovca i protiv Reala. Ali vjerujem da prosjecnom gledatelju ta misao bude u glavi puno duze nego nama.

u jednadzbu ubacis i ostale varijable milon puta spomenute poput stadiona, vremenske prognoze, kvalitete protivnika itd itd.

Bit ce bolje, dugotrajan je to proces.

Jedva cekam sve dezurne fejsbučare pitati gdje ste bili prije, kada krenu kuknjave kako nema karata za Kranjcu.
  • Tvrdica McTvrdi
    4.5k
    Po tom pitanju klub stvarno radi vrlo dobro, a do kojeg će se plafona doć ovisi i o samim ljudima. Hrvati su stravično inertni u bilo kojem pitanju i nagovorit jednog da dođe na utakmicu, potpiše peticiju ili izađe na glasanje je herkulovski posao i uspjeh kao sa 100 Nijemaca.

Klub mora tak nastavit radit i u narednom desetljeću s novom infrastrukturom ako se dođe do 15k ljudi koji će bit svaku utakmicu bilo kiša, snijeg, Kurilovec ili Chelsea je za lupanje nogom u guzicu. Za sve više od toga bi po meni trebala bit liga puno puno bolja da bi privlačila
  • Sibirski plavac
    8k
    Masu dinamovaca koje poznajem i ne znaju kad i s kim točno Dinamo igra za vikend.criticus

Uff, ovakvih je "mali milijun". I ja dosta takvih znam. Ali zato kad se za vikend igra neki derbi u ligama petice to na neku foru odmah znaju satnicu i sve oko te tekme... Fascinantno.
  • NitkoBitan
    35.4k
    Ukidanje karatane je sigurno pozitivno utjecalo na posjetu :roll:

"Prilagodba".
  • Liks90
    4k
    ljudi se moraju naučit kupovat online…cijeli svijet tak funkcionira…kakvo stajanje u redovima i čekanje…znam da neko to voli, al besmisleno je…
  • crophantom
    3.1k
    Ja osjetim na casualcima oko sebe da je DP hype splasnuo.
    Tad je nakon pun k godina bila neka promjena, medijski bolje popraceno itd, sad su se ljudi navikli pa klasicno Zagrebacki opet odustanu.
    Sad je opet, ma kaj koji kurac Kova, cu tam kisnut da tog majmuna gledam, kaj ti to liči na nogomet kaj mi igramo, bla bla.
    Kranjča ce napraviti boom u potražnji, on ce s vremenom isto splasnuti, pa ce nam bit po mjeri, a onda so novog stadiona koji ce opet sigurno napraviti boom klub treba, nekako, neznam kako, ispraviti vise desetljeca otuđivanja kluba od grada, navijaca i ponovo vratiti neki svoj identitet u očima casualca.

To je strahovito težak zadatak za Hrvatsku, a pogotovo za ZG.
  • Droljo
    25.2k
    cijeli svijet tak funkcioniraLiks90

Da, i?
    Ako smo 'zaostali' i želimo stajati u redu treba nam se to omogućiti. Bar na dan utakmice.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.