• Orc123
    14.8k
    Koliko igraca mozemo prijaviti za playoff? 2 ili 3? Posto otisao i Ljubicic. . .
    Kolko ja vidim 3 igraca se mogu peijaviri i.konacan popis do 5.2.?
  • Sajla
    17.3k
    Puno se priča o strancima u dinamu.

Midtjylland večeras:
    Prvih 11: Island, Senegal, Hrvatska, Čile, Ekvador, J.Koreja, Turska/Danska, Brazil, Danska x3
    Zamjene: Portugal, Švicarska, J.Koreja, Kolumbija, Zambija
    Od 30 igrača (po TM) 5 su Danci, još trojica imaju dvojno državljanstvo. 22 apsolutna stranca, 3 "polovična", 5 domaćih.
    Danas su za njih nastupila samo 3 Danca i Turčin s dvojnim državljanstvom.

Dinamo je istrčao s 8 Hrvata i 3 stranca (Španjolska, Škotska, Portugal).
    S klupe je ušao jedan Hrvat i 4 stranca (Slovenija, Švedska, Albanija, Alžir).
    Od 33 igrača (po TM), 15 ih ima samo hrvatsko državljanstvo, 4 dvojno (HR + BIH ili DE), 14 stranaca.
    Danas je za dinamo igralo 9 Hrvata i 7 stranaca.

Biste li se mijenjali s navijačima Midtjyllanda za 3. mjesto EL i dinamo u kojem igraju npr. Zagorac, Beljo, Valinčić, Stojković, Mišić, Soldo, Vidović i 20ak stranaca većinom iz Azije, Afrike i J.Amerike?

Nije ni Midtjylland došao do ovoga preko noći. Oni su se okrenuli uvozu i postignuli su rezultat. Vjerujem da dinamo može kroz koju godinu radom novoposložene akademije imati jednake ili bolje rezultate od Danaca, a temeljene na domaćem talentu i uvozom samo onoga što nedostaje (atletičnost, eksplozivnost i brzinu ipak ćemo prije naći na nekim toplijim zemljopisnim širinama). Ali do tada...
  • Blue Label
    167

Da smo neka normalna sredina o treneru se ne bi raspravljalo do kraja sezone. Vidim da dosta vas ne razumije što znači promijeniti 80% nekog kolektiva, pogotovo u sportu. City ostane prošle sezone bez jednog igrača i dožive raspad a kod nas se očekuje da sa 17 novih igrača sve klikne preko noći. Većina mišljenja na ovom forumu je bazirana prema nerealnim očekivanjima.
  • Orc123
    14.8k
    Dinamo treba imati balans ali nogomet se mijenja i sve je postalo vise fizika a manje sirov talent....to polazuje primjer Hoxha i Vidovic....Vidovic je sirov talent, a Hoxha je cisti rad i fizika....rezultat je da je Hoxha daleko korisnijo igrac... mix domacih i stranaca, neovisno odakle dolaze. Bez toga nece biti rasta i stagnirat cemo ili drasticno padat.

Mi sad imamo problem sto se na kosturu od Bjelice vozilo 5godina i nista se nije ulagalo i nije se stvarala nova ekipa vec se samo krpalo na stari kostur.....mi smo sad poceli iz nule i sigueno da je ovo peijelazna godina i pravi Dinamo ocekujem tek sljedece sezone, tj. Na ljeto....
  • NitkoBitan
    35k
    Midtjyllandu nije problem sto nema 8 Danaca u ekipi, nemaju svoj Germanijak, SN, Lesickog itd. Promase sa strancima teraj dalje, dolaze novi. Ne smisljaju pogrdne nadimke vlastitim igracima. I onda umjesto da netko potegne pitanje kako drugi klubovi rade dobar posao sa stranim igracima a imaju 2-3x manji budzet od Dinama prst u usi, ruke preko ociju.

Najbolji nek igraju, ostali Dinamo B za dokazivanje. Jedva cekam novi Maksimir sa stabilnijim fiksnim prihodima pa nek okace prodaju i guranje balavaca macki o rep a mi dovodimo odlicne igrace u najboljim godinama i tako gradimo momcad, a od nasih klinaca ce uvijek netko iskocit tko ce zasluzit mjesto u prvih 11. Guranje na silu i trpljenje skola Mikica, Varele i inih nema smisla, valjda smo prerasli tu fazu.
  • zadnjired
    463
    Bilo kako bilo izborili smo knockout fazu sa momčadi koja bi tek u narednim sezonama ako se uspije stvoriti prije svega momčadski duh i taktički plan mogla ostvariti puno bolje rezultate od onoga što trenutno pokazuju.

I ne mislim da je trenutna postava nekakav space shuttle pa da trener nema pojma što će i kako će jer je dosta naših igrača dovedeno sa potencijalom a ne trenutnom top formom od koje možemo očekivati rasturanje u Europi. Neki od Vas se tu ponašaju ko da smo kupili Yamala i Haalanda pa sad se čudimo kako ni oni ne pomažu.

Dolazak Livakovića, poboljšanje kvalitete naše lige i fenomenalna podrška grupe sa tribina zasigurno će biti faktori koji će pogurati ovu momčad na svim područjima da u narednom periodu zajedno sa trenerom ostvare sve zacrtane ciljeve. Ako netko ne bude davao dovoljnu količinu zalaganja slobodan je napustiti klub što je i sasvim normalno jer od hrpe dovedenih igrača neće se svi uklopiti u viziju kluba.

Što se tiče trenera on je meni jako drag čovjek koji trenutno obnaša funkciju u kojoj osjeća veliki pritisak jer doći iz Belupa u najveći hrvatski klub gdje je imperativ biti najbolji nije jednostavno. Trener je u fazi prilagodbe kao i njegovi igrači no problem je u tome da javnost i navijači nemaju velikog strpljenja jer imamo prevelika očekivanja od Dinama zbog godina medijske mašinerije koja je naručenim tekstovima gradila kult zbog kojeg su nas svi ostali zamrzili i stvorili narativ "rak rane hrvatskog nogometa" i predivne uprave koja je verbalnim akrobacijama i nabijanjem na ku*ac zabavljala puk i pod tepih stavljala Europske blamaže i srozavanje klupskog identiteta.

Ali to je naš hrvatski mentalitet jer to većini nije smetalo već su isti model ponašanja i vokabulara primjenjivali u svakodnevici a danas su prvi u dociranju klubu i momčadi kako bi i što trebalo. Rezultati su u sportu bitni no da bi se došlo do istih postojati će krivulja uspona i padova jer i puno uspješnijim klubovima ide loše i imaju loše periode što je sasvim normalno.

Upravu smo demokratski izabrali i rad kluba je nikad transparentniji samo će proći godine i godine da se prosječni navijač Dinama koji na tekmu dođe dva puta godišnje (jednom na derbi drugi put protiv europskog velikana) i kritizira sve po forumima oslobodi Stockholmskog sindroma prošlih vremena i prošlih uprava. Ono što je vrijedilo prije više ne vrijedi jer Dinamo nije čobanska prčija i "Real Madrid sa Balkana" već najveći hrvatski klub koji predstavlja temeljne vrijednosti naše domovine za koje se borimo junački i građanski, nekad nam ide, nekada nam ne ide no uvijek će slogan "Nema predaje" i huk Sjevera biti vjetar u leđa da iz sezone u sezonu grizemo kao lavovi.

Novinari, zlobnici, isfrustrirani ljudi i ljubitelji Glave znajte da se nikada nećemo vratiti na staro po pitanju modela upravljanja, ovo je sada klub svojih navijača gdje ćemo raspravljati imenom i prezimenom face to face kao članovi Dinama, a Vi možete iza ugla kritizirati i prosipati žuč no mi ćemo i dalje vjerovati i pjevati svoju pjesmu "Igrači odlaze, uprave prolaze".
  • Jos-Optimus
    9.4k
    Zaista mi nije jasno što se događa. Ono jučer nije bilo toliko loše, dapače, sranja su se dogodila iz individualne nekvalitete Gode i Nevistića. Realno, igra na koju smo sada navikli strašno pati s Nevistićem u sastavu, a i nesiguran je do bola. Goda je drugo poluvrijeme bio kriminalan.

Ostalo, pa ne znam čemu drvlje i kamenje. Kad se na ovo doda Livi, Moris, ekipa koja je bila na klupi i Bennacer...možemo mi sa i protiv svakoga. Soldo je pokazao da tu pripada, a Vidović da se budi, to su bitna saznanja za ubuduće. Meni je, osobno, još uvijel nakveći minus guranje Varele, to što on igra može komotno bilo tko tu sa foruma.

Ne, ne smeta meni kritika, smetaju me idioti koji seru da bi srali i koji seru uvijek i stalno. Jedino se javljaju pred utakmicu, a nakon nje isključivo ako je ishod nepovoljan. Dečki, biti navijač znači vjerovati i biti pozitivan. To nije ludilo, to je navijanje. Boli me kita za komplekse koje pojedinci imaju, ali činjenica je da su fiksirani na vrijeđanje i dolaze na svoje isključivo kad treba kenjati. Jučer se nije dogodilo ništa dramatično, apsolutno ništa zbog čega bi trebali pasti u depresiju. Prošli smo dalje, iduća prepreka nije neprelazna, definitivno nije.
  • Kujtim Shalla
    8.3k
    Dobro jutro , nikad se sinoć nisam više radovao nakon jednog poraza kad mi je kolega na tribini javio da je Stuttgart pobjedio o da smo prošli. Navijanje top , igrači ostali dugo nakon tekme , a unatoč Kovinim ekshibicijama imamo prolaz i prolazimo i sljedeće kolo uvjeren sam. Jutros iz Herninga krenuli sin i ja u 4.20 , sad pauza i punjenje auta pa pravac doma . Još 250 km ,jebeni snijeg pada ali jbg. Najviše boli da se ne može ostati u Herningu i gledati rukomet večeras . Hvala još jednom ekipi na predivnom druženju. Voli vas Kujtim :heart: I do sljedećeg puta . Sretan put pa se vidimo
  • db-izbjeglica
    19.8k
    Dajte ljudi, hoće se konačno srediti obrana?

Čak se i u HNL-u prima previše golova, a u europa ligi je to ružno za gledati. Braga i freiburg su sa slabijim naladačkim učinkom od dinama u top 8 europa lige i idu izravno dalje u 1/8 finala.

Konačna tablica, stupac primljeni golovi - samo jedna momčad je primila više od dinama i ona je doslovno zadnja.

Zabili su samo 2 gola, primili 22 gola.
    Ta zadnja momčad je maccabi tel aviv, pogodite kom su zabili jedan od ta dva gola!

Predzadnja momčad europa lige je zabila 4 gola i primila 15 golova u natjecanju. Ta predzadnja momčad je malmo, pogodite kom su uvaljali jedan od ta četiri zabijena gola!

Posebno boli što po europskoj utakmici dinamo ima barem jednu "a je to" reakciju, a nerijetko se tako i primaju golovi.

Ako je livaković osiguran, napravljen je korak naprijed. Međutim, to je puno širi problem kojeg jedan igrač neće eliminirati.
  • ElDorado
    9.6k
    Naš osmovni problem je - brzina. I tu se debelo promasilo u selekciji. Wenger je pricao da mu je to prvi kriterij u selekciji. Mi imamo previse sporih igraca. Samo jucer: Galesic, Goda, Vidovic, Kule i to trojica na kljucnim bocnim pozicijama. I jos na krilu jednog bezveznog razvikanog klinca. I rupu na golu. Veliki je gap izmedju nosilaca i zamjena. Nadam se da je konacno sad to mnogim zagovarateljima raznih imena jasno.
    Livi, Valincic pa i Lisica, Bennacer potpuno spreman mogu dosta donjeti da izgledamo potpuno drugacije.
    A njihov trener odmah je skuzio di smo tanki
  • Ludovic IX
    10.4k
    u HNL-u imamo najmanje primljenih golova ali i to što smo primili je večina na dušu igrača a pogotovo golmana. jučer, onakav prvi gol se ne smije primiti - lopta leti 5 sekundi po 16 m a naš golman sve to gleda.

drugi je greška i veze i para dominguez-galešić jer su napravili takvu rupu i dopustili da igrča samo protrči a lopta prođe.

nadam se da će sa sigurnošću golmana, doći i sigunost uže obrane i da će to popraviti dio problema ali onaj drugi ćemo vidjeti. goda je jučer po meni bio katastrofalan. jako nesiguran i naravno da to radi probleme svima u obrani.
  • Laugreano
    5.1k
    Midtjyllandu nije problem sto nema 8 Danaca u ekipi, nemaju svoj Germanijak, SN, Lesickog itd. Promase sa strancima teraj dalje, dolaze novi. Ne smisljaju pogrdne nadimke vlastitim igracima. I onda umjesto da netko potegne pitanje kako drugi klubovi rade dobar posao sa stranim igracima a imaju 2-3x manji budzet od Dinama prst u usi, ruke preko ociju.NitkoBitan

Svake sezone potrose 20M na pojacanja, ali ocito dovode strance koji znaju kakav klub je Midtjylland,i sto je Midtjyllandština
  • rokikaciga
    10.2k
    Dajte ljudi, hoće se konačno srediti obrana?db-izbjeglica

Hoce kad izmedu vratnica stane gospodin s brojem 40. Jer je tu fundamentalni problem.
  • Jurki
    22.2k
    ove sezone su potrosili 10 milja eura na 2 igraca.
    Svake sezone samo dograđuju momcad i nije ni cudno da imaju ovakve rezultate.

Sa nasom skolom (imamo vise talenata nego Danci), Capellasovim Španjolcima i dogradnjom momcadi s 2 klase za 5 milja eura, top 8 EL cisto dohvatljivo.

S obzirom na remont ekipe, mislim da mozemo opcenito biti zadovoljni ukupnim rezultatom tj plasmanom u top 24.
    Naravno da u nekim utakmicama stvari trebaju biti bolje i da s nekim utakmicama nebi i ne smijemo biti zadovoljni.
  • db-izbjeglica
    19.8k
    lopta leti 5 sekundi po 16 m a naš golman sve to gleda.Ludovic IX

Prvo je čak možda mogao izletiti i pokupiti loptu, ali ne prati igru i ostaje na gol liniji.

Onda mu lopta jednom preleti kroz peterac
    Onda mu protivnik proda lob, iako stoji cca na crti

Kume, golman si, imaš blizu 2m, možeš skakati, možeš koristiti ruke... gdje je problem?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet