• Papastrumf
    9.3k

    Pa samo sto nisu. Rekao je onaj procelnik u emisiji stadion da natjecaj ide do kraja godine :grin:
  • vjeko1701
    5.9k
    Mhm, siguran sam...i sve čeka neka bolja vremena oko 2050. kada se učinci ove pandemije i krize malo smanje u ovoj zemlji.
  • NORTE
    8.9k
    S danasnjom tehnologijom se to sredi za jedan dan. Kakvih sedam dana. Ne mora se tribina za jedan dan ocistiti sva, ali se za jedan dan moze minirati i maknuti dijelove s Maksimirske. Miniranjem se moze usmjeriti pad tako da na Maksimirsku uopce ne padne toliko ostataka.

    Mozda grijesim vezano za proces miniranja, ali mislim da je tesko da to traje sedam dana. Kompletan proces traje sigurno i duze, ali za samo miniranje, tj. vrijeme opasno za boravak u blizini mislim da nije potrebno vise od 24 sata.
    Infinity

    Čovječe u Zagrebu se izmjena asfalta ceste od 300 metara traje bar 7 dana, kamoli išta drugo. Tramvajska linija znači i električne vodove. Prema istoku grada vode DVIJE ceste, zatvori jednu na 5 dana pa da vidimo. Moglo bi se minirat na ljeto usred sezone možda. Da nije uz prometnicu možda bi ga već i minirali, da. Za rušenje sjevera treba pogledati rušenje starog stadiona Atletica koji je također bio uz veliku prometnicu.
  • Dino
    2.2k
    Nemoj im davat jos jedan argument protiv gradnje stadiona :lol:

    Jasno da to moze bit jedna od otegotnih okolnosti, al stvarno se ruse svakakve zgrade uz svakakve prometnice pa ne nastane opci kaos u gradovima.

    Dosta je to izvedivo, ne ide se u kompletno miniranje, vec se fizicki skinu svi oni opasniji dijelovi za koje je to moguce, naravno. Kad si doso da gole konstrukcije podupre se s ceste potpornim stupovima i izminira s unutarnje strane tak da vecina tog pada prema terenu. Postupak je dosta slican ko kad se rusi drvo, sam si namjestas u kojem bi smjeru htio ic.
  • SAS1987
    13.2k
    Ako je "miniranje" sjevera takav problem onda ga ostaviti kao poslovnu zgradu a na tribine staviti suncane panele za proizvodnju struje. A novi stadion pomaknuti malo juznije.
  • Dino
    2.2k

    I to isto moze bit energetski ucinkovita opcija :lol: , al mislim da fakat nema nikakve potrebe za tim posto gradnja i gradevina vise nije na razini Sumerana i Babilonaca.

    Ak je nekoj ozbiljnijoj firmi problem srusit jednu zgradu srednje velicine, onda nek se drzi zbukanja i gletanja zidova na obiteljskim kucama.
  • SAS1987
    13.2k
    Ak je nekoj ozbiljnijoj firmi problem srusit jednu zgraduDino

    Zasto bi se skupo placalo rusenje kada to moze napraviti bilo koji clan uprave?

  • Dino
    2.2k

    Hahahaahahahahhaha :rofl:

    Zamisljam scenu...

    Krece se gradit stadion, u cijenu je ukljuceno i rusenje, al tatti zafali para za kumovo vjencanje u obecanoj zemlji Hercegovoj te nareduje prvom pendreku kluba (aka Sir Antolic) da to sredi kak god zna. Antolic se sjeti svog vjernog cucka Lesickog. Lesicki uzima klasicnu bor-masinu i sravna sjever sa zemljom. Cica mica, para puna prica.
  • Mali Zeus
    9.1k
    Stadion nek se pomakne južno a sjever neka se pretvori u nekakve viseće vrtove i naravno neka fontana negdje. Svi sretni.
  • Kwedi
    3.8k
    16844_big.jpg

    lijepo bi se onda uklopio sjever sa zoološkim vrtom
  • SAS1987
    13.2k
    Otto Barić o stadionu

    ZgNews: Kako biste riješili problem nogometnog stadiona u Maksimiru, o tom se projektu govori gotovo 30 godina, stadion je potpuno ruiniran, reprezentacija više ne želi na njemu igrati jer se raspada?

    Za stadion se ponovo priprema još jedan arhitektonski natječaj. Onaj iz 2008. za lokaciju u Novom Zagrebu je propao jer je gradonačelnik odjednom shvatio da je ipak realnija lokacija u Maksimiru. Natječaj će se raspisati prije Božića pa će onda dva mjeseca svi arhitekti u Zagrebu i okolici crtati i smišljati čudesne stvari. Taman prije lokalnih izbora gradonačelnik će objaviti pobjednika i reći da imamo rješenje i “da idemo delati”. To će biti netko od viđenijih zagrebačkih arhitekata jer se međunarodni na ovakve natječaje ne javljaju. Naime, još od gradnje zračne luke je poznato kako natječaji u Zagrebu funkcioniraju. U stvarnosti će se s početkom gradnje odugovlačiti jer će se prvo čekati da završi korona, onda da završe ekonomski problemi koje je korona donijela, pa će se tek nakon toga početi razmišljati o gradnji.

    ZgNews: Je li maksimirski stadion jedan od vaših prioriteta?

    Ako dođem u situaciju da o tome odlučujem, stadion će biti jedan od mojih prioriteta, ne prioritet broj jedan, ali isto tako ne i prioritet broj deset jer je sramota da reprezentacija ne igra u glavnom gradu. Imam poprilično jasno rješenje. Treba pravno iskonstruirati kvalitetan koncesijski ugovor gdje će onaj koji će stadion graditi dobiti pravo na koncesiju. To će najvjerojatnije biti Dinamo s kvalitetnim stranim ulagačem. Na taj će se način stadion konačno izgraditi. Stari stadion se ne mora odmah rušiti, nego se novi može izgraditi na mjestu gdje su danas pomoćni tereni. Novi stadion bi imao između 30 i 35 tisuća gledatelja, cijena bi bila oko 50 milijuna eura, a gradnja bi trajala najviše tri i pol godine. Sama gradnja bi trajala između 18 do 20 mjeseci, a priprema između 12 do 14 mjeseci. To je savladivo unutar jednog mandata. Dinamo bi ušao s učešćem od deset milijuna eura, a strani sukoncesionar bi, koji bi onda i vodio stadion, dao 40 milijuna, i kroz koncesiju bi povratio svoju investiciju. Grad Zagreb ne može financirati stadion jer je prezadužen, gradonačelnik je odlučio da je važnije potrošiti stotine milijuna kuna da se napraviti žičara, umjesto da je taj novac dao za stadion.
  • deda
    27.3k
    BREAKING NEWS!

    Počeli radovi na izgradnji novog stadiona u Maksimiru! :strong: :party:

    Eoa_R2aXYAItouq?format=jpg&name=900x900
  • Bosna86
    11.5k
    Kaze Vlatkica da su potrosili 8 milja kuna na stadion u 2020 g.... Rupetina bez dna
  • Kwedi
    3.8k
    A na kaj su potrošili i da li su oni potrošili 8 milja dodatno ili misli na onih 7 kaj dobivaju od Grada namjenski,a milja otišla na par kubika šodra kraj južne tribine?
  • Mali dioničar
    13.9k
    A na kaj su potrošili i da li su oni potrošili 8 milja dodatnoKwedi

    Moguće da su onaj teren ispod juga radili parama Dinama.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.