• Tvrdica McTvrdi
    4.1k
    međutim, opet je na kraju sezone rezultat bio 79% osvojenih bodova, dinamo je trenutno na 70% osvojenih bodovadb-izbjeglica

S time da nije isto kada osvojiš prvenstvo 7 kola prije kraja ili se naganjaš do kraja. U puno sezona bi mi vjerojatno imali koji bod više da je "trebalo".
  • db-izbjeglica
    19.6k
    S time da nije isto kada osvojiš prvenstvo 7 kola prije kraja ili se naganjaš do kraja. U puno sezona bi mi vjerojatno imali koji bod više da je "trebalo".Tvrdica McTvrdi

je, istina... slažem se.

međutim, također je relativno, jer dinamo ima čitav niz sezona iznad tog učinka, a naslov je bio osiguran. šta ja znam, kako se onda u prvoj bjeličinoj sezoni došlo do 92% ili koliko već bodova.
  • emilperska
    13.7k

Nemrem doći do tebe tablice, bar ne prvu jer je riječ o 2018. i tko zna gdje je to pohranjeno, na kojem disku ili cloudu..

Poanta je da je Dinamo Loksi uzimao sličan broj bodova kao što je Istri i kao što je Splitu ili Slavenu. Sve je to u par deka. Ista stvar Loksa vs Hajduk.

Poanta je da je Dinama u razdoblju od 2009.kad je Loksa ušla pa do negdje 2020. bio toliko financijski i sportski nadmoćniji od ostalih momcadi osim Rijeke i Hajduka, da je maksimalno glupo bilo očekivati da ce Loksa uzimati Dinamu vise bodova nego što je uzimala. Ako netko sere da je Dinamo imao unaprijed upisane bodove s Loksom, onda ih je imao i sa Istrom i Zagrebom i Splitom jer isto nisu mogli prdnuti blizu Dinama u međusobnim utakmicama.
    Ne znam što su splitski nobelovci očekivali, da ce Loksa koja je tek u stvaranju bila uzimati Dinamu po sezoni 4-6 bodova, a Istra je uzimala 0 do 1.

Prema najlakše dostupnim podacima ovako brzinski od 2014. do 2024. Istra je Dinamo u XY utakmica od 1.1.2014 dobila prvi put tek 2023.

Loksa je u istom periodu u prvoj polovici 2018., Dinamo dobila 2x. Istra ima par X u tih 10 godina, ali ima i Loksa 1 X iz 2013/2014. Tako da je to sve po meni u par deka i to je jedna velika tovarska mitomanija koja graniči sa srpskom mitologijom..
  • emilperska
    13.7k
    Još 3 dana do fake Steuae..
  • shameless86
    1.3k
    Ante Čorić za germanijak

Ali, da sam mogao promijeniti neke stvari, sigurno bih nešto drugačije napravio. Ostao bih u Dinamu još dvije godine!

mikici i jakirovici procitajte intervju
  • Ludovic IX
    10.3k
    otreso ligu koja je bila užas. Hajduk je dobio 8 komada od debrecena koliko je jak bio.

I kad se godinu poslije igrala europa, kad se trebalo nešto napraviti, auxerre nas otreso ko snijeg sa cipele. Sa lukom, čarlijem i duduom.
  • Pacho
    12.9k

A sad smo bod ispred orjune koja je ispala od Dinamo Citya.
  • Ludovic IX
    10.3k
    Hajduk je bio peti tu sezonu. Jedini konkurent j3 bila rijeka sa vugrincem ali i to nije bila neka konkurencija.

Smiješno je uspoređivati konkurenciju tada i sada.
  • Navijač Dinama
    11.4k
    Stvar je po meni jednostavna. Dinamo jednostavno zadnjih 4-5 godina nije više toliko nadmoćan i dominantan u odnosu na konkurenciju i ostatak, kao što je to bio slučaj i razlika prije možda 10-ak godina. Konkurencija kao i ostatak lige se ustabilizirao, podigli su se na nešto veći level nego li su bili prije tih 10-ak godina.

Za ligu kao takvu je to dobro, čak odlično. Zanimljivija liga, puno veća je gledanost nego prije, međutim pravi rezultati se također očituju u Europi i epizodama Hrvatskih klubova tamo, pa recimo u Europi, Dinamo nije više kanta za nabijanje(ok...dogodile su se tekme protiv 5x klasa jačeg Bayerna, te Celte, Betisa i Lillea koji su svi realno 2x klase iznad ovog Dinama) izlog mlađih kao u to vrijeme, nema Černomoreca, lutanja portiv Porta, sramota protiv Sherrifa i Ludogoreca i slično, da te šutiraju i mlate ekioe koji su realno tvoj rang ili rang i klasu ispod tebe. Dođe u Europsko proljeće, skine nekad skalp Chelseu, Milanu, Atalanti, Betisu, Tottenhemu, dođe do 1/8 finala ili 1/16 bez obzira kojeg natjecanja što je tad u to vrijeme bilo nezamislivo.

Drugi klubovi opet ponavljaju stare obrasce ispadanja protiv prosječnih ekipa, imamo i Rijeku koja je ajde u konferencijskoj i dobro je ide, ali to je njima drugi izlaz u Europu u valjda zadnjih 15 godina?

Naravno tu se isfiltrirao jasni zaokret u smislu medija(rekao bih taman nekako od službenog dolaska Livaje i njegovog ostanka u Hajduku nakon isteka posudbe onih grčkih tifusara), koji vjerujem da predstavlja i koliko toliku ulogu u psihu igrača(i oni su ljudi od krvi,mesa, emocija, a ne roboti), pa onda mediji koji su izvještavali i pisali o Dinamu(bilo ih je i koji nisu pisali isključivo o tome koliko pripada teti u računovodstvu i kakvu si je proviziju Mamić ugradio u transfer nekakvog Čorića, Benkovića, Halila i šta ti znam koga već) sad ta klika je dobar dio njih okrenila kemijske, tipkovnicu i cijevi kontra Dinama. Dok recimo Hajduk uživa u medijskom hypeu valjda što nije nitko nikad uživao i tako stvaraju konstantan pritisak na Dinamo i kontra Dinama, unoseći nemir i nervozu, a ovima glade jaja.

Ima tu stvarno dosta faktora, ali generalno, liga kao liga je nikad zanimljivija i ujednačenija(barem meni), bolja infrastruktura, ali u globalu mislim da je liga realno dosta opala što i pokazuju rezultati ispadanja od poluamatera, ili da te kao Osijeka školuju neki Azrebajdžanci, Bugari itd itd...poznate nogometne velesile.
  • emilperska
    13.7k
    Od sezone 2013/2024 sto mi je zadnje dostupno u rezultatima pa do kraja sezone 2017/2018 kao zadnja sezona prije nego je Zdravko Mamić otišao u Tijuanu (gledam i Kup):

Loksa vs GNK : 7 bodova
    Istra vs GNK : 4 boda
    Slaven vs GNK : 7 bodova
    RNK Split (sezona manje): 4 boda
    Inter (2 sezone manje): 1 bod
    Osijek (s 3 sezone mađarskog kapitala i ulupanih milijuna EUR): 10 bodova, samo 3 vise od Lokse

Statistika odnosno populacija i uzorak se cesto daju prilagoditi da bi dobio rezultat koji ti je prihvatljiviji. To sam upravo ja napravio, a nikoga pri tome ne lažem.

To isto je napravila orjuna kad je iskoristila Tomu Globana našeg danasnjeg nadzornika da im interpretira podatke da odgovaraju njihovoj gotovo velikosrpskoj mitomaniji.

Šta su oni radili? Oni su uzeli kao populaciju cijeli HNL i 90te gdje je vise momcadi kao Osijek, Rijeka, Zagreb, pravi Varteks i gdje je usprkos dominaciji Tuđmanovog Dinama, HNL ipak bio izjednačeniji. Uzeli su i razdoblje od 2000 do 2005. gdje je Dinamo igrao Ligu za ostanak i bio prvak samo 1 put kako bi dokazali što? Da su rezultati Lokse vs Dinamo čudni?
    U tom zbiru podataka mozda da kada ih tako interpretiraš.
    Ali Loksa je u HNL ušla 2009. U razdbolju kada je jogurt poceo financijski padati drastično. Rijeka je bila u nekim polubankrotima između Ježića i Mišića. U tom istom razdoblju:

1) Varteks je istupio iz lige prije završetka radi bankrota
    2) Lucko je uslo u ligu da se popuni broj
    3) Karlovac i Šibenik su završavali prvenstva s juniorima

Za bilo kakvu analizu koja bi bila smislena..Globan je trebao gledati razdoblje od 2009. do 2018.
    Loksa nije igrala nogomet u 90ima. Loksa nije bila profi klub kad smo mi igrali ligu za bedaka. Loksa je prvoligaš postala kad je Mamić od Dinama stvorio financijsko sportski perpetum mobile, a na ruku mu je išlo to što je recesija iz 2008. uništila našu ekonomiju, a sporadicno i prvoligaše osim Dinama i kasnije Rijeke. Hajduk je jednostavno nesposoban bio.

Lucko ima s Dinamom 0 bodova iz 2 utakmice iz sezone 2011/2012. Sto cemo s tim? Jesu oni mlađi bratić?
  • Sibirski plavac
    7.7k

Džabe, razni prgavci,zokiji, siempreji će ti reći da je ovo propaganda kontra najvećeg kluba u svitu i galaksiji.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet