• rioda
    12.9k
    Fotograf Drago Sopta stavio slike s Dinamovih zimskih priprema 2003. godine. Teška nostalgija

https://www.instagram.com/p/DTV28z3jDiU/?img_index=13&igsh=MTdkbjEyYmRsN2Nl
  • Zoran
    439

Pola ih fura Umbro ,a druga polovica Puma trenirke bez grba. Nostalgija.
  • emilperska
    13.6k
    Jos 4 dana do prve utakmice..
  • scooniepenn
    6.2k

Navijaču hajduka nisam te prepoznao. Kao prvo, kako je Dinamo startao sa 12 bodova prednosti? Slobodno izvuci statistiku pa pronađi je li Dinamo svaki puta uzeo 12 bodova protiv Lokomotive. Kao drugo, taj isti Dinamo je bio miljama jača momčad od Lokomotive, pa bih ja i očekivao da uzme između 9 i 12 bodova protiv njih svake sezone. I kao treće, ako je hajduk bio al pari Dinamu kako to da nisu bili u stanju uzimati barem 9 bodova protiv te iste Lokomotive. Laprdaš gluposti koje nemaju veze sa vezom. Ne podržavati Mamića i ne veseliti se naslovu svog kluba su dvije oprečne stvari. Nikad nisam bojkotirao, jer je Dinamo uvijek bio i bit će moj neovisno o Glavi, Cakiju ili nekom trećem.
  • Sajla
    16.7k
    razlozi dobrih rezultata dinama i razlozi loših rezultata tovara su dvije različite stvari. drago mi je kad se oni manje bave time zašto su loši, to znači da neće samo tako naprijed.
  • Crni86
    19.2k
    kolega @emilperska je na drugoj temi napiso statistiku nasih dvoboja sa lokomotivom u tom razdoblju. I zakljucak je da statisticki broj bodova koji smo mi osvajali protiv njih nije bio nista drugaciji nego recimo protiv jedne istre, isto tako da su tovari osvajali protiv njih slican broj bodova kao i mi.

Bespredmetno se uopce vise zamarat sa tom tezom - startali sa 12 bodova prednosti. Da je nezgodno, da otvara brojna pitanja i da zapravo ostavlja mogucnost radnje svega je isto tako istina.
  • Pacho
    12.9k

Trebao bi Kovačević valjda biti genijalac koji će odmah uštimati 17 novih igrača i suverenom, atraktivnom igrom projuriti HNL-om. No, u realnosti to baš i ne ide tako lako

Znate li kada je posljednji put Dinamo ovako iz temelja promijenio momčad? Bilo je to 2004. godine, kada je Zdravko Mamić pokupovao pola lige, doveo mnoge mlade reprezentativce, ali i neke iskusnije igrače. I znate kako je taj veliki remont završio? Ispadanjem u ligu za bedaka i osvajanjem tek sedmog mjesta u prvenstvu. Iz tog kuta gledanja, možda ovoljetni remont i nije tako loše odrađen kako neki smatraju.

Za ljude s dobrim pamcenjem - koliko je novih igraca dovedeno/povuceno s posudbe/ubaceno u seniore za sezonu nakon (2005/2006)? Cini mi se da bas i nije znatno manje nego u sezoni na koju se autor referira gore. Gemini (Google) deep research kaze da je bilo 15 novih, ali nisam siguran da li je tocno.
  • modri-kibic
    1.2k
    Gemini (Google) deep research kaze da je bilo 15 novih, ali nisam siguran da li je tocno.Pacho

Meni je izbacio 13, s time da je uspoređivao dva popisa igrača koje sam mu zadao sa TM.

Ukupno novih igrača u drugom popisu: 13

To su:

Vedran Ćorluka

Dejan Lovren

Eddy Bosnar

Carlos Santos

Zoran Mamić

Etto

Ognjen Vukojević

Mathias Chago

Dumitru Mitu

Silvio Marić

Vítor Júnior

Saško Pandev

Anderson Costa
  • Pacho
    12.9k

I eto sa 13-15 novih je Kuze otresao ligu, ukljucujuci orjunu koja sezonu prije od nas kupuje Kranjcara. Ali danas je valjda 17 novih previse za dominaciju u okolnostima kada imamo znatno veci proracun od ostatka lige skupa. Poprilicno klimav argument autora koji bira sezonu koja mu pase, a preskace remont koji je uslijedio sezonu nakon.
  • Dzoni
    3.5k
    Ali opet ovaj argument ide na ruku Kovi koji govori da je nakon remonta potrebna doselekcija. Isto kao što 2004 nisu svi bili uspjeh, nisu niti sad. A i općenito kad pogledaš, sezone sa abnormalno velikim trošenjem na pojačanja, relativno budžetu, su tek u 1/3 situacija bile odmah uspješne
  • modri-kibic
    1.2k

Koliko novih da je bilo, bilo je u prvoj momčadi bar 5-6 igrača koji su završili prošlu sezonu. Ove sezone ih je započelo troje, s time da su dvoje ispali iz prvih 11. To ti je glavna razlika.
  • db-izbjeglica
    19.6k
    pita se nešto i konkurenciju, ali i kvalitetu vlastite momčadi...

sezona 2005-2006. je specifična za dinamo jer je u njoj pravu afirmaciju doživio luka modrić, eduardo, lovren, ćorluka.... nije mala stvar. ja u ovoj momčadi jednostavno ne vidim takve klase, daj bože da se varam. također, magarad u toj sezoni bila komična i jedva izbjegla ligu za bedaka, pričamo o momčadi koju je prije prijelaznog roka debrecen napunio 8:0.

međutim, opet je na kraju sezone rezultat bio 79% osvojenih bodova, dinamo je trenutno na 70% osvojenih bodova.

nije to tako strašna razlika!

točnije...ako dinamo uračunamo 4 boda oduzeta oružanim pljačkama (varaždin, derbi). doslovno govorimo o istom učinku.

ukratko, ako dinamo konkretno riješi poziciju vratara i/ili podigne kvalitetu obrambenoh segmenta igre, naslov je glatko u našim rukama.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet