• emilperska
    13.6k
    1981./1982. KK Cibona po prvi puta osvaja Jugo ligu u konkurenciji 12 momčadi. Te je sezone uveden i play off na kraju kojega KK Cibona osvaja svoj prvi trofej. Za klub je zaigrao Zoran Čutura. Osvojili su Kup pobjednika kupova (2. po rangu euro trofej) protiv Reala sa 96:95. Sastav je bio: Ćosić, A. Petrović, Knego, Pavličević, Nakić, Čutura, Ušić, Bečić, Gospodnetić, Bevanda, Savović, Cetinja.

IMG-9871-scaled.jpg
  • Crni86
    19.2k
    Zasto je ova tema pod Dinamo Zagreb?

Se moze prebacit u ostale sportove?
  • NitkoBitan
    34.5k
    Zasto je ova tema pod Dinamo Zagreb?Crni86

Zato sto je taj klub inace nebitan pa ga se gura u istu pricu sa Dinamom da mu se da na znacaju.
  • don
    17.7k
    Cibona nebitna?
    Iskreno me zaboli za košarku ali ću ti uzvratit sličnom mjerom, reć da je Cibona nebitan klub može samo netko ispunjen kompleksima jer dojučerašnji KK Rudeš (kojem ovim putem želin svu sriću) idalje nije košarkaški klub br 1. u Zagrebu. A iskreno sumnjan da će ikad i bit.

nebitno u kojem si kontekstu mislio, ali klub sa takvom poviješću je sve samo ne nebitan.
  • emilperska
    13.6k
    Zato sto je taj klub inace nebitan pa ga se gura u istu pricu sa Dinamom da mu se da na znacaju.
    6m
    NitkoBitan

Banaj se sam..
  • Zagreb1992
    3.1k

Iskreno mi se ne da ići u nepotrebnu raspravu ..Cibona je kao i GNK Dinamo simbol grada Zagreba ..bila je i ostat će

https://www.youtube.com/watch?v=2_6dDsSFDvk

Tada su na tribini bili ljudi koji navijaju za Dinamo i Cibonu ..Zadnje od mene na ovo
  • fakin
    2.8k
    ova mlađa generacija nažalost nije uopće povezana sa Cibonom i nisu ni svjesni koliko je ovaj klub bio sportski, ali i nacionalni simbol. Cibona je uz Dinamo bila definitivno razglednica Zagreba i simbol Hrvatstva u bivšoj državi

Legendardni video koji pokazuje što su navijali navijači Cibone 1984. u jugoslaviji
  • emilperska
    13.6k
    Legendardni video koji pokazuje što su navijali navijači Cibone 1984. u jugoslavijifakin

Naježio sam se.. Pazi 1984. otpjevali ovo bez pardona u Ledenoj.
  • CastAway1986
    5k
    Hrvatski košarkaški savez donio je odluku da će se završnice muškog i ženskog Kupa po prvi put igrati istodobno i na istom mjestu, a domaćinstvo oba natjecanja pripalo je Ciboni. Nakon provedenog natječaja Komisija za sustav natjecanja 15. siječnja donijela je odluku kojom je potvrđeno da će Zagreb i Košarkaški centar Dražen Petrović ugostiti završne turnire Kupa Krešimir Ćosić i Kupa Ružica Meglaj-Rimac.

Završni turnir Kupa Krešimir Ćosić igrat će se u Final Eight formatu od 17. do 21. veljače 2026. dok će se završnica ženskog Kupa, u Final Four formatu, održati od 19. do 21, veljače. Sve će se utakmice igrati pod svodovima Draženova doma, koji se još jednom potvrđuje kao središnje mjesto hrvatske košarke !
  • veselko tenžera
    6.6k
    Cibona je:
    - četvrtak navečer, Euroliga na drugom od ukupno 2 TV programa.
    - sto puta ispričana priča mog starog kako je Pejčinović Bogom dan talent s ogromnim rasponom ruku kojeg je prometna zaustavila na putu do zvijezda.
    - Dževdo kao prvi tricaš Eurolige (po % naravno, 1/1 u sezoni).
    - razbijanje Partizana kad je to značilo toliko da je danas nemoguće opisati riječima.
    - Chucky koji kaže kako je cool nadimak Ustaša koji je zaradio u BG. Tko ne zna, čovjek je crnac :smile:
    - Ivan Grgat kojeg vozaju na kolicima za prtljagu po zračnoj luci dok predvodi navijanje: "Ja volim samo - Cibonu i Dinamo".
    - Ženja Kisurin u četvrtfinalu EL.
    - trica Davora Marcelića iz kornera.
    - Prkačinov okret "na vanjsku" i zakucavanje.
    - mladi Giriček zbog kojeg smo vjerovali da ćemo opet biti veliki i jaki.
    - ludo velik talent i još luđa glava Josipa Sesara.
    - čestitke Hrvatskoj na mirnoj reintegraciji prije EL utakmice.
    - oduševljenje kod pronalaska videa Draženovih utakmica u dresu Cibone nakon stotina odslušanih priča o tome.
    - pokret iz osamdesetih, zagrebački i hrvatski, ponos do neba!
    - drugi prst jedne ruke. Prvi je naravno, Dinamo.
    - čista emocija bez da pamtim Draženovo vrijeme.

Kao što rekoh, sve ovo gore je nešto tiče jednog pojedinca. Nebitno bilo kome osim mene.

Bitno je ono što se tiče društva u cjelini. Ne smeta mi da bilo tko za nekoga (ne)navija. Smeta mi da se službeni Dinamo odriče Cibone. To je protuprirodno. Možda i 2 najjača predratna simbola hrvatskog i zagrebačkoj duha koja su prkosila i pokazivala da se nećemo predati pred bilo čime što dođe. Ni na sportskom ni na životnom terenu.

Prsta 2 jedne ruke.

Ako si prvi prst (kažiprst) i saviješ se, sam sebi pokažeš ono što je ostalo u zraku.

Zaključno, ako neće podržati Cibonu, bolje da se GNK ni ne petlja u košarku.
  • Zagreb1992
    3.1k
    Novi član uprave je bivši team manager Cedevite Olimpije ...Pričao danas sa čovjekom bliskim COL I za njega samo riječi hvale ima..On je na sebe preuzeo kompletnu organizaciju kluba
  • Tradicija bunta
    8.1k
    Cibona je:veselko tenžera

Cibona je isto tako i klub koji je 6-7 godina nakon rata osnivao regionalnu ex yu ligu i ostao u njoj 25 godina. Da ne ulazimo u to kako je taj klub funkcionirao i kako se financirao. Licemjerja na izvoz. Pet dana satiranje žestokih cibonaša po internetu jer je klub objavio priču na instagramu. Kao da je podržao ko zna koga, a ne klub svoje navijačke grupe i njoj bliskih ljudi.
  • vlatkomarkovic
    2.8k

Samo jedna bitna stvar, ko je tada vodio i upravljao Cibonom i donio tu odluku, čovjek istog profila kao i onaj koji je vodio Dinamo, pa se Dinama navijači nisu odrekli…

Ne da mi se upuštati u ove rasprave, ne želim da se dira Cibona uvijek ću u košarci prije svega biti njen navijač, KK Dinamu želim sve najbolje… Na temelju svega sto znam i sto sam čuo, Cibona uskoro staje na svoje noge, ako se stvari poslože uz dobar marketing, već bi iduće sezone tribine trebale biti pune, igrati se neka Europa opet, navodno možda i ova alpska liga, ako se revitalizira, boriti se za naslov i razvijati dalje.

Investitori su ozbiljni, puni strpljenja i želje i volje i ljubavi… Gradi se opet zdrava priča na kultnom imenu, koje su ukaljali ljudi istog profila kao Zdravko Mamić…

Toliko od mene i nadam se da će drugi kultni ZG klubovi dobiti investitore i pažnju kao sto su RK Zagreb, KHL Medvešćak, HAVK Mladost, HAOK Mladost i drugi…
  • Tradicija bunta
    8.1k
    Samo jedna bitna stvar, ko je tada vodio i upravljao Cibonom i donio tu odluku, čovjek istog profila kao i onaj koji je vodio Dinamo, pa se Dinama navijači nisu odrekli…vlatkomarkovic

S jednom bitnom razlikom da se igranju regionalne lige u ciboninom 'ekosustavu' nije protivio nitko. Nijedna uprava u 25 godina, a bilo ih je... ni igrači, bivši igrači i legende, navijači...ne pamtim da je itko ikada oko Cibone doveo u pitanje sudjelovanje i igranje te lige s onima preko, a da razlog nije bio sportski ili financijski. Nije valjda da takav gigant nije imao bar 2-3 navijača ili poznate ličnosti da se ograde od toga? Ne 'dira' nitko u Cibonu, druga je stvar to što dio ljudi misli da Cibona ima doživotnu ekskluzivu na zagrebačku košarku i živi u 80-ima.
  • emilperska
    13.6k
    Malo o procesu preoblikovanja iz usta čovjeka koji je bio inolviran i aktivan kroz podrsku DP, a paralelno je istupao i o procesima u Ciboni te je i dalje aktivan, podaci poznati redakciji reklo bi se:

Proces preoblikovanja Cibone i dalje traje i ide nacelno dobrom smjeru, iako je privremeno usporen zbog zakonsko-proceduralnih detalja oko načina definiranja obveza prema različitim vjerovnicima u samom preoblikovanju. Nakon što je u elaboratu konačno utvrđena točna financijska slika odnosno stanje tražbina, sada se usklađuje model koji će biti pravno najčišći i održiv.
    Važno je naglasiti da nije riječ o problemima u klupskoj upravi, već o tehničkim pitanjima koji bi se trebali riješiti iako oko Cibone nikad nista nije sigurno.

Victor Dodig je stvarna osoba :) i već je uključen i uložio je značajan iznos sredstava da se isplati dio dugova onih koji ne zele biti dio preoblikovanja i da se tekuce obveze podmiruju, a cijeli proces zeli da bude transparentan i bez ikakvih nepravilnosti. Iako traje dulje nego što bi svi htjeli, sve upućuje na to da se ide prema stabilnom i dugoročnom rješenju za klub..

Kod Cibone treba puhati i na hladno jer su u skupštini i dalje tokken bitcoin indijci, ali valjda ce biti ok.

#hhc
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.