• vlatkomarkovic
    2.8k
    Dosta vas se našlo komentirati moj upis… Dinamova akademija nekvalitetna, huh? Možda je nedavno pala kvaliteta, ali ta je akademija dala najviše igrača u finalu SPa 2018, između ostalog… Stalno se nalazimo na svim vodećim ljestvicama po kvaliteti akademije… To sto smo pustili neke igrače da odlaze sami od sebe je jedan par rukava, ali da nemamo kvalitetne klince je apsolutno drugi par rukava…. Crnac, Jagusic, Jankovic, a i da smo zadržali Kotarskog ili Sempera ili Horkasa, možda ne bi plakali za Livijem, a i Fruk nam je bio pod nosom… možda da su dobili priliku ko tinejdžeri nam ne bi sada bili preskupi… Mislim da trener jako grijesi sto ne uvodi vise klinaca u ekipu….

Mnoge Bundesligaške ekipe imaju interna pravila o tome kakva god generacija bila moraju minimalno 2 igrača promovirati, Barcelona je postala ovo sto je ne zato jer je vidjela zlatnu generaciju nego jer nije mogla nikoga dovesti jer je bila u predbankrotnom stanju, pa se svako malo pojavi netko, engleski klubovi su počeli promovirati kakve takve tinejdžere… Pogodite gdje teško dobivaju šansu, u Italiji, koju se pljuvalo da je najgora za razvoj igrača…

Svi se vi ponašate kako neki igrač ima ono nešto sto ga čini klasom i da se s 15 godina vidi hoće li biti igrač ili ne, igrači se razvijaju i trpe i možda uspiju, ali, ako nikad ne uzmeš tu priliku nećeš sigurno nikada nikoga razviti. Najlakše je reci ne valjaju klinci nisu dovoljno dobri da odmah igraju u prvih 11 i otpiliti ih i dovesti nekog XY igrača koji je u primeu i pokrije poziciju…

Znaci za Villara, Vidovića, Ljubičića ili koga god treba imati razumijevanja i dati vremena za adaptaciju, a naša akademija je kurcina i svi koji su trenutno u njoj su kurcina i jebiga… A svi svjetski klubovi daju šansu klincima.

Imam za sve ovo sto pričam i dokaz nepobitan. Odite na golden boy nagradu ili tražite top talents prije 10 godina… Mnogi od njih nisu uspijeli napraviti željenu karijeru, ali zato neki otpisani jesu… Ako mu ne pružiš priliku jedino tada je sigurno da neće uspjeti…

I inače Varela je tinejdžer pa se za njega nađu minute, a po Sofi 3. Najgore ocijenjeni igrač Dinama u HNLu…. I neka je i neka se razvija….
  • Jos-Optimus
    8.9k
    dodao bih i Jedvaja, baš je brutalno izgledao...ali da, to su užasno mali postotci i rijetkosti
  • Jos-Optimus
    8.9k
    tvoj upis nema veze s talentima koje si nabrojao, tamo si nabrojao najveće svjetske talente, wonderkinde. Sad nabrajaš nekog Crnca i slične. Dinamo trenutno u juniorima nema jasnog i definitivnog prospekta od 20 milja. Svi vjerujemo da ćemo imati uskoro novim ustrojem, ali trenutno nemamo i to nije greška novog rukovodstva. I ne znam kakve veze ima trenutna situacija i odluke čelnih ljudi sa odlaskom Jagušića iz naše škole, majke ti mile pričate o dečku kao da je Messi, u najmanju ruku.
  • Jurki
    21.8k
    i ja sam za to da trebaju klinci dobivati vise sanse. 1-2 najbolja juniora svakako bi trebali participirati u prvoj ekipi.

Međutim kaj je problem da se pocelo previše kmečati po podcastima, novinama, prijetiti transferima itd. Sve to jako iritira i dovest ce se ti igraci u jako losu poziciju. Nikoga nije briga za klub i situaciju u kojoj se nalazi. Ali nama mora rezultat biti primaran ove godine.
    Razumijem Šepića ima 20 godina jebiga mora poceti igrati ozbiljniji nogomet. Ali ne shvacam Jakira, dijete koje ima tek 18 godina, Šutala, Šuntu.. koji imaju dobrih 15+ godina karijere ispred sebe.
    I to su tzv Dinamovci? Koji jebu klub, a ne mogu se strpjeti pol godine dok ne krene druga momcad.
    Jedva cekam da ih vidim kak ce izdominirati drugu ligu.
  • plavi72
    2.1k
    Još se nadam dolasku/povratku Livakovića,ni sam ne znam što !
  • krvaveoči
    27
    . izgleda da je prica sa tim barceloninim Dro-om slična kao i sa našima,sve po sud se stavljaju sve više klauzule da se igrači zaštite,mislim da je to više nego priča da se nekog ucjenjuje.
    Mislim da si Šutala spomenuo bezveze,dečko niti ima još profi ugovor niti agenta,a šunta znamo je tražio papire i ja bi u situaciji u kojoj jeje,daju mu priliku za seniorski nogomet uz dobra primanja,a tu za 2000bruto igra juniorski nogomet.
  • Kujtim Shalla
    8.1k
    pa brate zato.što ova dvojica skupa nemogu Liviju ni do koljena doći. On želi doma ,osvajati titule sa nama ,biti broj jedan u repci. A mi nj ga trebamo. A sa ovom dvojicom situacija kao sa Kovom . Tu su, znaš da to nije to , ali prezidente ne tjera nikog.
  • Jurki
    21.8k
    stari moj daj ti meni reci tko zarađuje 2000 eura sa 16-17-18 godina?
    Mogu svi ici u Italiju, pa kad im karijera krene u kurac, onda ce im i šugava Gorica biti dobra.
    Ako si dosao do juniora, gdje btw nisi bio ispred jebene, pazi jebene mrtve Lokomotive i ti ocekujes kaj tocno?
    Strpi se pola godine, imat ces priliku da izdominiras drugu hnl.
    Ako Šunta to uspije, dam se pojebat u oko ako nebu sezonu 27/28 igral za seniore Dinama.
    Nebu nitko parkiran u dvojci sto godina.
    A i znamo jako dobro da je klub primoran prodavati najbolje igrace.. i ne zadrzavaju se u klubu 3-4-5 godina.
  • krvaveoči
    27
    Standard u nogometu raste,nekad si igrao županijsku ligu za 500€,danas ju igraju za 1000€.
    Zašto bi ostajao,ako ima priliku za iskorak u seniorskom nogomet,s time da je tražio papire kada nije bilo predstavljeno da će bit definitivno B momčadi.
    Pa ne bude,trendovi su da se već sa 16-17 godina daju prilike igračima u ligama petice,klubovi koji raspolažu sa puno vise novaca.
    Zašto mi kao razvojna liga,klub to ne radimo.
    Rekao je nas predsjednik da prošlost treba ostaviti iza sebe i gledati u budućnost,po stvarima sa školom očigledno smo ih ostavili u prošlosti..
  • Jurki
    21.8k
    Zašto bi ostajao,ako ima priliku za iskorak u seniorskom nogometkrvaveoči

Mnogo ih je otislo van i propalo, spisak je veoma dugacak. Nek Šunta odigra ostatak sezone za juniore, izdominira drugu hnl i igral bu za Dinamo, za xy godina napravil pravi transfer i uspio u nogometu ili moze ici sad u Italiju, uzeti sad neku pinku i propasti. Pa ce mu za 5 godina biti dovoljno 2000 eura koje danas dobiva.
    Nema danas strpljenja, svi bi sve i odmah, a zivot i nogomet ne funkcioniraju na taj nacin.

Pa ne bude,trendovi su da se već sa 16-17 godina daju prilike igračima u ligama peticekrvaveoči

Da dobivaju priliku generacijski talenti.
    Kak sam rekel, da, trebamo u momcadi imati 1-2 juniora koji ce ponekad igrati, ali u nasem slucaju kmeci pol juniorske momcadi.
  • Ivdzo11
    8.9k
    Nema nikakve šanse da Fenerbahče zadrži Livakovića. Turski klub želi se riješiti njegove plaće i ne želi plaćati skoro 3.5 milijuna eura godišnje na drugog ili trećeg golmana niti želi njime popunjavati kvotu stranaca. Zbog toga su na Maksimiru prije malo više od tjedan dana uspjeli dogovoriti sjajne uvjete.

Prema tom dogovoru, Livaković bi u Dinamo stigao nakon što bi mu Fenerbahče bez odštete dalo sve papire. Jedino što bi Turci dobili su eventualni bonusi uvjetovani Dinamovim ulaskom u Ligu prvaka. Livaković bi, dakle, prešao u Dinamo u transferu, ne u posudbi i potpisao bi višegodišnji ugovor kojim bi vjerojatno zaključio karijeru na Maksimiru.

Ostalo je za ispeglati samo detalje, ali Turci su u međuvremenu počeli odugovlačiti dogovor. U turskim medijima su se pojavile glasine i o eventualnoj razmjeni u kojoj bi Hoxha završio u Turskoj, ali te priče nemaju nikakvu podlogu.
  • Tvrdica McTvrdi
    4k

U najgoroj varijanti će vidjet 1.veljace da nema više Talijana i drugih ponuda i morat će ga pustit nama. Europu ionak nemre branit, a preživjet ćemo s Filipovićem Osijek i Vukovar.
  • vlatkomarkovic
    2.8k
    Međutim kaj je problem da se pocelo previše kmečati po podcastima, novinama, prijetiti transferima itd. Sve to jako iritira i dovest ce se ti igraci u jako losu poziciju. Nikoga nije briga za klub i situaciju u kojoj se nalazi. Ali nama mora rezultat biti primaran ove godine.Jurki

To je argument koji razumijem i mogu razumjeti…. I najbolji protuargument koji je netko tu napisao… Ali ja sam reagirao na rečenicu da ne bi htijeli vidjeti tinejdžere na terenu, kao opću izjavu nevezanu za ajmo reci trenutnu situaciju… A to sto se kmeci, kmeci se za svašta, ali ako nešto stoji za budućnost, stoji….

Radi se u tome da su ta dva igrača mogla igrati za nas dzabe jer su iz naše akademije, a došli smo u fazu gdje su preskupi… Valincica smo isto morali platiti…. To sto nemamo jasnog prospekta od 20 milja ne znaci da nemamo nejasnog…. Na Peru Sucica, prije nego li smo ga vratili, nitko nije gledao kao na nekog vrhunskog prospekta….

Kažem jedna stvar je trenutna situacija, a druga stvar je da već od iduće godine bude imperativ da se dva klinca povuku u prvu momčad, taman bila najgora generacija ikad na prvi pogled…. Ja bi volio već sada, ali mogu razumijeti argumentaciju da se pričeka malo, ali općenito moraju igrati tinejdžeri, jedino tako možeš imati extra klasu u klubu, a i možeš napraviti igrača koji možda ne bi bio extra klasa i igrač za prodaju, ali da idućih 10 godina bude korisni rotacijski igrač…
  • Crni86
    19.2k
    Ja iskreno mislim da je livi nas kako god.

Uvjeti s nase strane su dogovoreni, kak je kolega reko kad se zatvorit transfer rok u ligama 5, jos vise se zavrce ruka turcima koji ga jednostavno sad moraju utopit zbog kvote stranaca i place.

Samo treba bit strpljiv. A ja bas to i vidim iz izjava Dabca i Zvone.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.