• Orc123
    14.4k
    dal tih 30 mil moramo namaknuti samo od transfera ili transferi i Europa?
  • Crni86
    18.8k
    a kak ce ti to rec kad se ne zna sta cemo igrat iduce sezone u europi? Mislim jedino ak Papa ima neku carobnu kuglu pa vidi buducnost :smile:

Zato je ta brojka varljiva ovog trenutka. I bezveze se svi hvataju tih 30 milijuna eura. 99% sam siguran da je ova brojka bez lige prvaka. Pa ak udemo u lp napravi sam matematiku.
  • Fan
    1.8k
    Nije li logično da se računa i na jedno i na drugo? Ako bude KL ili EL, prisiljeni smo više prodavat/zadužit se/smanjit troškove na druge načine, a ako bude LP, onda vjerujem da ne treba prodat nikoga i da ostane viška za dobra pojačanja.
  • Orc123
    14.4k
    ne, ne treba mi carobna kugla, vec je pitanje sasvim normalno i logicno. Prosle godine se projekcija radila sa Europa ligom....na kraju je tako i ispalo....sad sam postavio cisto logicno pitanje. Dal se pod ovih 30 mil misli samo na zaradu od transfera koju moramo pokriti da bi proracun bio odrziv ili se tu pribraja i zarada od mozebitnog i realnog nastupanja u Europi neovisno kolko cemo se u Europi zadrzati i koji stupanj natjecanja igrati. . .

Jel se radila prosle sezone projekcija sa Europa Ligom?
  • The Undertaker
    9.5k
    Treba nam prihod od 27 milijuna od transfera uz uvjet da igramo EL u koju dođemo preko PO za LP.
    Takav je plan za 2026.
    Da li je jasno ili treba dodatno pojašnjenje?
  • Crni86
    18.8k
    onda si pitanje pogresno postavio.

Sam si si odgovorio na prvo pitanje. Ovo sto sada pitas je pak skroz drugacije postavljeno pitanje. Europa je svakako unutra, pitanje je koje natjecanje iz europe.

Kak je kolega under odgovorio vjerujem da smo opet stavili srednju mogucnost s igranjem europa lige i da je tu onda potrebno ovih 30 milijuna eura transfera. S ligom prvaka vrlo vjerojatno bi ta prodaja bila znacajno manja, ukoliko bi je uopce trebalo bit.

Ali to neka papa potvrdi.
  • Zambatine škude
    4.1k
    I onda bi mi na sve to trebali konkurirat nekom RBS,Portu,Ajaxu, stajaznam... yeah right.DiddyGuela

Misliš da su nam bolje šanse konkurirati takvim klubovima svojim bazenom talenta? Na jednu stranu Hrvatska, na drugu Portugal i Nizozemska sa svim svojim kolonijama od parsto milijuna ljudi, nemalim dijelom genetski superiornijim po pitanju brzine, agilnosti, itd?

Sve zemlje slične Hrvatskoj po demografiji imaju slične probleme i cikluse gdje im kronično fali talenta i rezultata. Rekao bih da je hrvatski nogomet trenutačno u toj nekoj silaznoj/stagnirajućoj fazi, a pri tome imaš i taj fenomen sulude inflacije cijena prema nama u HNL-u.

Bolji skauting prema van nije pitanje preferencije danas, nego u neku ruku i preživljavanja.
  • DiddyGuela
    5.2k

Ja ne kazem da je skauting losa stvar nego smo mi miljama daleko od situacije u kojoj bi se mogli nadmetati sa konkurentima iz Europe. Ljudi ovdje sanjaju o skautingu a realnost je da mi nismo u stanju na vrijeme prepoznati nekog Fruka ili Jagusica prije nego i vrabac na grani vidi da su decki talenti za Dinamo.

Nogomet evoluira dok mi stojimo na mjestu ili idemo u nazad. Nazalost je to tako. Pa ajmo najprije biti sila u svojem okruzenju pa mozemo onda pricati o skautingu vani.
  • IceMan
    3.8k
    Sve okej, Mudri nije taj i ide za lovu istu ili neš veću za koju je doveden. Gotovo da priliku nije dobio al prihvaćam tezu da priliku treba zaslužiti.

Nikakav problem glede njega.

No što ćemo onda s Ljubičićem, koji je dobio 20 prilika, gotovo svaku utakmicu bio nevidljiv ili ti ga igrač manje, i sve se bojim da će se to produplat na proljeće sad kad nema Bennacera.

Zašto se njega ne želi svom silom riješit?
  • rokikaciga
    9.1k
    sad kad nema Bennacera.IceMan

Kaj nije da ce igrat vec sljedecu protiv Nigerije na AFCONu?
  • IceMan
    3.8k

Pa daj Bože.

Prve prognoze su bile dosta loše.
  • rokikaciga
    9.1k

الله أكبر
  • Zambatine škude
    4.1k
    Ja ne kazem da je skauting losa stvar nego smo mi miljama daleko od situacije u kojoj bi se mogli nadmetati sa konkurentima iz Europe.DiddyGuela

Ali mi smo u svemu u deficitu u odnosu na većinu tih klubova, to je poanta. Ne postoji klub na svijetu koji funkcionira u uvjetima sličnim našima i bilježi rezultate koji bi nas zadovoljili, a da mu skauting nije osnovni forte. I kvalitetne klince iz svoje škole moraš okružiti dobrim ubodima da bi se razvili kako spada. Olmo ne bi bio Olmo da nije imao Oršića i Petkovića uz sebe, nego Mudražiju i Tolića.

Ljudi ovdje sanjaju o skautingu a realnost je da mi nismo u stanju na vrijeme prepoznati nekog Fruka ili Jagusica prije nego i vrabac na grani vidi da su decki talenti za Dinamo.DiddyGuela

Ovo je cherrypickanje. Em si mogao nabrojati druge igrače koji su došli i igrali, em vjerojatno nijedan od ove dvojice ne bi imao prostora za razvoj u Dinamu i ne bi postao takav igrač, em je Fruk late bloomer koji je s 24 godine imao prvu "pravu" sezonu u karijeri, dosta kasnije od onog kada je nama prodajni soft spot.

Jako me zanima tko bi prije dvije godine posjeo Baturinu na klupu ili ga poslao na dvojnu posudbu u Dubravu da stvori mjesto za Fruka. Ne znam kako ljudi uvijek zanemare tu oportunitetnu crtu da bi se neki Fruk morao probijati nauštrb nekog Sučića, Baturine ili Stojkovića, nebitno.

Na kraju krajeva, oba su "trebala" doći u Dinamo po ne pretjerano bijesnoj cijeni. Fruk nije jer tada nitko u klubu nije imao tko donijeti takvu odluku, Jagušić je odbio doći.

Ali ajmo čak uzeti da si u pravu i da je veliki propust što nisu prepoznati ili su prepoznati prekasno - nije li to argument u smjeru toga da trebamo popraviti skauting? Slažem se da stagniramo, ali dobrim dijelom i zato što nam je (dosad) bio podosta upitan skauting.
  • Krulek
    1.1k

Ipak je Boban zvao Ljubičića, a ne Mudražiju kako ćeš ga se sad riješiti.
  • DiddyGuela
    5.2k
    Ali ajmo čak uzeti da si u pravu i da je veliki propust što nisu prepoznati ili su prepoznati prekasno - nije li to argument u smjeru toga da trebamo popraviti skauting? Slažem se da stagniramo, ali dobrim dijelom i zato što nam je (dosad) bio podosta upitan skauting.Zambatine škude

Definitivno. O tome i pricam ali isto tako kazem da smo miljama od ozbiljnog kluba po tome. Pa daj mi reci tko normalan moze za skaute postaviti Šokotu i Džemu. Kazem da mi imamo puno toga nadoknaditi na nasem trzistu ("regiji") a Fruk i Jagusic su samo primjeri. Mogao sam tako reci i neki "Šeško" iz Slovenije pa bi mi netko odgovorio tko bi tada dao 2M za klinca iz Slovenije. A jebiga... Netko se u predhodnim upisima narugao sa prijasnjim skautima koji nisu vidjeli dalje od "regiona", ja ti samo kazem da je nas maksimum trenutno "region", i to sa tendencijom pada reputacije i znanja cak i na tom trzistu. O necemu iznad toga je u narednim godinama uopce iluzorno raspravljati.

Ovo je cherrypickanje. Em si mogao nabrojati druge igrače koji su došli i igrali, em vjerojatno nijedan od ove dvojice ne bi imao prostora za razvoj u Dinamu i ne bi postao takav igrač, em je Fruk late bloomer koji je s 24 godine imao prvu "pravu" sezonu u karijeri, dosta kasnije od onog kada je nama prodajni soft spot.

Jako me zanima tko bi prije dvije godine posjeo Baturinu na klupu ili ga poslao na dvojnu posudbu u Dubravu da stvori mjesto za Fruka. Ne znam kako ljudi uvijek zanemare tu oportunitetnu crtu da bi se neki Fruk morao probijati nauštrb nekog Sučića, Baturine ili Stojkovića, nebitno.
    Zambatine škude

Ja bi, ali ja sam i tako na forumu poznati "hejter" Martina Baturine pa je nebitno to sto mislim da smo ga trebali prodat jos prosle zime a zamjeniti ga sa Jagusicem i Frukom. Na kraju dana, Jagusic i Fruk su danas reprezentativci sa solidnim izgledima da vide SP, nisam manjim od Baturine. Pa ne vidim kako bi tu bili na gubitku.

I samo da nadodam... Jagusic je odbio doci jer je vidio da smo u ovom prijelaznom roku u vezni red doveli 8 novih igraca.Među njima velikane poput Villara i Ljubicica. Toliko o skautingu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.