• Zagi
    12.7k
    A mislim, kak ne pričati o Jakiru kada si povukao paralelu sa Qarabagom?
    Mi proslu sezonu nismo izgubili jer smo promjenili 4 trenera i nismo nikom dali vremenaCrni86
    Nisam baš siguran. Sezonu prije je isti trener izvukao iz puno gore situacije. Ovi kaj su došli iza njega nisu.

Kaj se te prošle Jakirove sezone tiče, mislim da ju je u krivu ulicu odvukla naša fitišoidna fascinacija igranja sa 4 iza.
    352 je bila logična odluka sobzirom na probleme iza i okrenula sezonu. U novu sezonu smo ušli bez Maxa i sa 4 iza , nelogičan pokušaj presinga sa igračima koji to nikako ne mogu osim sporadično i sve je vrlo brzo otišlo u ...
  • Crni86
    16.6k
    Nisam baš siguran. Sezonu prije je isti trener izvukao iz puno gore situacije. Ovi kaj su došli iza njega nisu.Zagi

Da i razbio ga paok, balkaniji, viktorija, lokomotiva 0:3 i sl. Jakir je bio bolji od recimo cannavara ali u tome i je poanta. Jakir je zasluzio pedalu, ali se nije doveo dobar trener niti se na zimu napravila dobra kadrovska selekcija i zato smo izgubili titulu a ne radi konstantnih promjena.
  • Plavko
    10
    Ili napiši što znaš ili ne piši da išta znaš. Najvjerojatnije ne znaš jer Zvone sve tajne informacije drži u krugu od najbližeg povjerenja. Sjetimo se samo slučaja Bennacer.

Ovako si napisao kriptičan post. Sutra ćeš doći ovdje likovati kako si upozoravao i kako si neki insajder bez obzira hoće li se što dogoditi ili ne. Ja sam siguran da je Kova naš trener koji će nas povesti u grupnu fazu Lige prvaka iduću jesen.
  • Fabercaster
    590
    1.) "Josip je pod velikim pritiskom kao vođa i kapetan praktički skroz nove svlačionice. Iako njegov potez nije primjeren za igrača, a pogotovo ne za kapetana Dinama, molim sve za razumjevanje situacije u kojoj se nalazi i pritiska koji trenutno podnosi." - iskazivanje lojalnosti

2.) "Josipov potez nakon utakmice je nedopustiv i odraditi ću razgovor s njim te odlučiti u dogovoru sa suradnicima u klubu primjerenu kaznu za takvo ponašanje. Bez obzira na okolnosti igrači nikada ne smiju zaboraviti za koji klub nastupaju i kakve vrijednosti taj klub njeguje,." - iskazivanje autoriteta

3.) "Nisam ništa vidio" - pranje ruku

Kovačević je imao idealnu situaciju da uspostavi autoritet ili pokaže lojalnost prema svlačionici. Iako sam ja osobno uvijek za iskazivanje autoriteta i volim trenere tipa Bjelice, Kovača, nekada davno prije Capella i Magatha, mogu razumijeti i snagu stjecanja lojalnosti kao način ostvarivanja kontrole nad svlačionicom. Možda i najbolji primjer u trenerskom svijetu za takav pristup je don Carlo kojemu se isplatio u svakom kolektivu gdje je došao osim možda u Bayernu gdje su mu senatori u jednom trenutku okrenuli leđa. Oni najveći, najbolji i najuspješniji treneri savršeno balansiraju između jednog ili drugog pristupa ovisno o uvjetima i upravo zato su najbolji i mogu iz svake svoje momčadi izvući maksimum.

S druge strane naš vrli trener je odlučio da se "nebi štel mešat" i oprati ruke od cijele situacije čime je zapravo odabrao najgoru moguću opciju i pokazao dozu kukavičluka i manjak liderstva koja će mu se sigurno u nekom trenutku obiti u glavu. Možda i ne tako očita mana kao neke druge stvari koje su kolege tu na forumu već nabrojale ali mislim da je svakako vrijedno spomena.
  • GeneralNapoleon
    2.2k
    Ako neki tvrde da je nemoguce posloziti toliko novih igraca (naravno da nije kad imas space shuttle) onda bi to valjda znacilo da je Boban prebrzo ocistio svlacionicu (nije) posto nam nam nije cilj samo izgraditi nesto bolje na duge staze nego je uz to osvajanje titule ove sezone apsolutni imperativ.Pacho

E tocno to. U principu ima tri varijante:

1. Nije moguce poslozit toliko novih igraca a moguce je bilo iz proslogodisnje ekipe slozit ekipu koja ce osvojit naslov-> Boban kriv jer je promijenio pre vise igraca u jednom roku

2. Moguce je poslozit toliko novih igraca i kadar je za naslov -> Kova kriv jer nije u stanju poslozit te igrace

3. Nije moguce poslozit toliko novih igraca a nije bilo ni moguce iz proslogodisnje ekipe slozit ekipu koja ce dominirat i osvojit naslov -> ni Boban ni Kova kriv

Ja osobno smatram da je druga opcija. Ali ako netko smatra da Kova ima nemoguc zadatak onda ostaje samo da je Boban kriv jer je pre vise remontirao momcad. Osim naravno ako se smatra da je jednostavno bilo nemoguce napravit remont tak da smo daleko najjaca ekipa i favoriti za naslov.
  • Zagi
    12.7k
    Jakir je bio bolji od recimo cannavara ali u tome i je poanta.Crni86
    I Bjelice.
    Jakir je zasluzio pedalu, ali se nije doveo dobar trener niti se na zimu napravila dobra kadrovska selekcija i zato smo izgubili titulu a ne radi konstantnih promjena.Crni86
    Jbg ne slažem se. Smatram da se ostavio Jakir (i ja sam bio za otkaz tada, da se razme) , osvojili bi titulu.
    S druge strane da smo imali kvalitetnije ljude na katu, pa da su oni umjesto Fabia doveli stvarno dobrog trenera opet bi osvojili titulu. Ali za to potrebno previše kondicionala.
    Nismo imali, nismo osvojili.

Kaj se ove sezone i Kove tiče, jesam za kontinuitet i snažan sam proponent "trust the process" razmišljanja ali iskreno nisam baš siguran da je to sve u rukama trenera koji to zna izvesti.
    A opet, ne mislim da su Beljo, Ljubičić , Villar, Stojković i Mudražija igrači koji ikoga mogu dominirati na način koji mi želimo.
  • mali M
    8.8k
    Beljo, Ljubičić , Villar, Stojković i Mudražija igrači koji ikoga mogu dominirati na način koji mi želimo.Zagi

Ma znaš kaj bi ti rekel.. mislim da je to do Kove... Dopeljali su mu zadnjeg veznog za 15 milja a on ga uopće ne drži na zadnjem veznom nego na osmici. Ljubičić kao da je zaboravio pucati iz vana što mu je valjda bilo najjače oružje, Stojkovića kao da je ugasio, Villar od onog ludog driblera s početka sezone skroz nestao... Mislim da Kova nezna hendlati ljude jer je navikao imati 15 okej igrača od kojih 12 koristi. Svi koje si nabrojao mogu raditi ogroman pritisak na terenu, a naša momčad pada u nesvjest od umora nakon 35 minuta..
  • Filip Međimurje
    907
    Sorry za možda off topic, ali ja bi baš ovakvu bitangu na klupi. Pogledajte od 10:29 što govori. Muda do poda, beskompromisan, govori "Scary is not in our dictionary", nikakve floskule. Mislim da bi samljeo ovaj naš HNL s ovim kadrom. I kaže da njegova ekipa ne treba njega za utakmicu u četvrtak, jer će protiv Legije imati iovako motivacije, ali prava veličina trenera se pokazuje dok motivira igrače protiv "malih" momčadi.
  • Sibirski plavac
    7.1k

Slažem se. Inače su većina tih trenera iz Španjolske/Portugala "bitange" sa ovakvim stavom. Zato bih i ja volio nekog takvog. Zvone ima međunarodnog iskustva, siguran sam da može dovesti neko strano ime koje bi razbudilo ovaj Dinamo. Ako niš drugo sigurno ne bi doveo lika kojem će nakon Dinama iduća trenerska stanica biti reprezentacija Borata.
  • Pacho
    9.5k

I sad usporediti to s OVAJONAJOVAJONAJOVAJ dobrim covjekom Kovom. Elokventniji 30 puta na engleskom nego dobri covjek Kova na materinjem jeziku.
  • Fan
    1.6k
    Ili napiši što znaš ili ne piši da išta znaš. Najvjerojatnije ne znaš jer Zvone sve tajne informacije drži u krugu od najbližeg povjerenja. Sjetimo se samo slučaja Bennacer.Plavko

Ne bih ulazio u to što kolega vlatko zna ili ne zna, al puno toga više je izašlo od raznih ljudi (što se na kraju ispostavilo točnim) od tih par tajnih informacija, uključujući za Bennacera.
    Moraš razumjet da za svaku informaciju imaš minimalno dvoje ljudi (a najčešće je to valjda desetak) koji ju znaju i mala je vjerojatnost da neće izać van prije roka.
  • Zagi
    12.7k
    Ma kaj ja znam. Vidim te igrače drugačije nego kaj si ti opisao. Nadam se da sam u krivu.

Jbt Ljubičić je na 30ak % osvojenih duela, pa kaj je to? Kog bu on tak izdominirao, kak?
    Ostale radne statistike još gore. Čunj osrednje veličine bi imao više osvojenih lopti da ga baciš bilo gdje na teren. Nemre to sve biti trener. Da je bar rješenje toliko jednostavno.
  • mali M
    8.8k
    okej, ali kako je imao svu tu sičnu statistiku u Bundesligi i na početku sezone? Način treniranja, taktička priprema, vježbe automatizana... sve to utječe na izvedbu na terenu. Mislim da nije to to od Kove... Nemože ti se "ugasiti" 70% momčadi i da se tvrdi da to nije do trenera
  • ElDorado
    6.8k
    Jeličić odlično izanalizirao Kovu
  • LA BOMBA
    493
    Sorry za možda off topic, ali ja bi baš ovakvu bitangu na klupi. Pogledajte od 10:29 što govori. Muda do poda, beskompromisan, govori "Scary is not in our dictionary", nikakve floskule. Mislim da bi samljeo ovaj naš HNL s ovim kadrom. I kaže da njegova ekipa ne treba njega za utakmicu u četvrtak, jer će protiv Legije imati iovako motivacije, ali prava veličina trenera se pokazuje dok motivira igrače protiv "malih" momčadi.Filip Međimurje

Pogledaj kako motivira igrače prije utakmice, kao scena iz nekog filma tipa Rocky:
    https://www.instagram.com/reel/DOQ754sCDm8/
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.