• criticus
    5.1k
    Lipo si igrajte.

Inače vadim škropaljicu
    SKROPLJENJE-BLAGOSLOVLJENOM-VODOM-4.jpg
  • reziser
    7.8k
    coravom qrcu i dlaka smeta.
    Ko hoce, doci ce, tko nece doci -njegovo pravo.
    Svi mi idemo na groblja, mise, ali i na utakmice. Samo se treba dobro organizirati, isplanirati.
  • Zoran
    343
    Odlazak na groblje ću obavit prije ručka, a tekma popodne i ja neću imat problema sa time. Jedino kaj nam je (meni i mojoj ekipi) propalo gostovanju u Vinkovce radi radnog dana ( ja osobno mijenjam kolegu koji je na godišnjem i ne mogu ići).
  • NitkoBitan
    32.3k
    Jel rjesen novi travnjak do kraja? Trebao bi se klub malo pohvalit fotografijama...
  • Hnlovac
    3.6k
    nažalost imam osjećaj da se odlazak na groblje kod većine populacije "odrađuje" i to na spomenute termine. Ono, da nije u Hrvatskoj kulturi tad ići, ne bi se ni tad išlo, ali s o zirom da se tad ide, slije se 200 000 ili koliko ljudi na groblje i u gradu je kolaps

Preminulih se treba sjetiti i u ostatku godine, bar su mene tak učili..
  • ElDorado
    6.3k
    Ne znam čemu ova crna patetika. Zna se na koje dane se ne igra u cijeloj Europi. I čemu uvijek povlačenje iste teme. A zicer nije HNL takvu odluku donio bez naše zamolbe.
  • Droljo
    22k
    Meni ovo uopće nije tema. Za bilo koji datum u godini. Tko hoće na tekmu ide na tekmu a tko želi u crkvu ide tamo. Kakve to veze ima....
  • Nolifer
    12.8k
    Čuvari Zagrebačke časti, katoličke Crkve i Hrvatske

:wink:
  • NORTE
    20.6k
    Znimljivo, pred tekmu s Osijekom fan zonu radi SuperSport.
    Je li to možda neki dio ugovora koji imaju s hnl-om?
  • Droljo
    22k

Nije u redu urlat ubij srbina ili tovara na blagdan. Znam.
  • Nolifer
    12.8k

Ne želiš kao politiku, ali svejedno si počeo, znam...
  • Droljo
    22k

I stao.
    Živio
  • Nolifer
    12.8k
    Bitno da provociraš jer ti eto iz nekog razloga neš ne paše.

Radije postavi koju sliku rakije na šanku, nego ovako nešto
  • pešća
    518
    Pitao sam sveznajuću umjetnu inteligenciju, ne bi bilo na odmet pitati i lokalnog svećenika kaj misli o tome :smile:

ChatGPT je rekao:
    Da, katolik smije ići navijati na nogometnu utakmicu na blagdan Svih svetih, ali uz određene uvjete.

Ključne stvari koje katolik treba imati na umu:
    1. Obveza sudjelovanja na misi
    Blagdan Svih svetih (1. studenoga) je svetkovina i zapovjedni blagdan u Katoličkoj Crkvi. To znači da je katolik obvezan sudjelovati na svetoj misi toga dana, baš kao i nedjeljom.

➡️ Dakle, ako planiraš ići na utakmicu, važno je najprije ispuniti tu dužnost – otići na misu ujutro ili u drugo prikladno vrijeme (većina župa ima više termina misa na svetkovine).

2. Poštivanje duha blagdana
    Svi sveti je dan kada slavimo sve svece, i poznate i nepoznate. To je dan radosti, ali i duhovne sabranosti. Katolik bi trebao očuvati duh svetkovine, pa bi bilo primjereno izbjegavati pretjerivanje u navijanju ako bi ono išlo protiv kršćanskog dostojanstva (npr. psovke, agresivno ponašanje, vrijeđanje).

➡️ Navijanje nije zabranjeno, ali bi trebalo biti u skladu s kršćanskim vrijednostima: dostojanstveno, sportski, bez vrijeđanja drugih.

3. Ne zaboraviti duhovnu dimenziju dana
    Možeš otići na groblje, pomoliti se za pokojne, zapaliti svijeću. To su tradicionalni oblici pobožnosti na taj dan i jako su preporučeni.

Ali da, mi smo narod većih katolika od pape koji u naletu emocija zaboravi da se ne radi o prazniku nego blagdanu i koji nema pojma što je Dušni dan.
  • Droljo
    22k
    Bitno da provociraš jer ti eto iz nekog razloga neš ne paše.Nolifer

Koji je tebi kurac? Šta mi ne paše? Smiri se frende... Zdravije je..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet