• Kumerle
    1.6k
    Snimka-zaslona-2025-09-21-213001.png

Kako je predivno u pozitivnom tonu nakon Poljuda pisati najavu za početak nove europske sezone... u srijedu 24.9. u 21:00 na Maksimiru konačno počinje europska jesen!

Dinamo otvara novu sezonu Europske lige protiv Fenerbahçea, turskog giganta i europskog veterana, a atmosfera je očekivano popravljena nakon pobjede u prošlom kolu HNL-a protiv najvećeg suparnika.
    Prva utakmica skupine, domaći teren, protivnik s bogatom poviješću i povratak starih rivalstava iz 2018.

Većina se sigurno sjeća one povijesne 4:1 pobjede kad su Šunjić, Hajrović i Olmo rasuli Fener usred Maksimira.
    Sve je prštalo od golova i naboja, a ta europska noć ostaje zauvijek urezana u sjećanja svakog dinamovca.

Uzvrat je bio u Istanbulu, toj utakmici sam i osobno nazočio, usrano tmurno i kišno vrijeme, nedosuđeni kazneni na Olmu i 0:0, ali prvo mjesto u skupini. Nije bio loš osjećaj.

RQdltXs.jpg

Ova utakmica trebala je imati posebnu emociju jer je na Fenerovim vratima donedavno bio naš kapetan Dominik Livaković, odmah nakon ždrijeba na službenim kanalima pljuštale su poruke "Livi, vidimo se na Maksimiru!", no Livi je prešao u španjolsku Gironu te ostaje mali žal što ga nećemo vidjeti doma, ali barem neće morati doživjet još jedan poraz Fenera na Maksimiru!
    Izbjegao je isto i Mourinho, a Fenerbahče sada vodi Domenico Tedesco, njemački stručnjak poznat po radu u Bundesligi i kao izbornik Belgije.
    Tek što je stigao, već protiv Dinama ima vatreno europsko krštenje na Maksimiru.
    Na golu Fenerbahçea više nema Livakovića, a konkurencija među vratnicama je pojačana zvučnim imenom - Brazilcem Edersonom, donedavnim čuvarom mreže Manchester Cityja.

Obje ekipe ove godine kreću s velikim ambicijama, Dinamo s novim igračima i odličnim europskim koeficijentom, Fener sa skupim pojačanjima i dobrim trenerom.

Nadam se da će Maksimir gorjeti kao te 2018. kad je cijeli stadion slavio europsku pobjedu protiv istog protivnika.
    Očekujem da će naše tribine biti pune, neka cijeli Zagreb bude u plavom!
    Sve je spremno za povratak europske čarolije, tako da prijatelji, ovo su jedna od večeri zbog kojih živimo nogomet i Dinamo i u kojima guštamo.

Neka nova uspješna europska poglavlja započnu već ovu srijedu!
    Naprijed plavi lalovi!
    1. Rezultat? (203 votes)
        Pobjeda
        78%
        Remi
        19%
        Poraz
          3%
    2. Počinje li Bakrar u prvih 11? (203 votes)
        Da
        55%
        Ne
        45%
    3. Očekivanja od ove europske sezone? (203 votes)
        Osvajamo!
        22%
        Finale
          2%
        Polufinale
        9%
        Četvrtfinale
        23%
        Osmina finala
        28%
        Šesnaestina finala
        14%
        Ispadamo u skupini, ali ćemo biti blizu prolaska
          1%
        Ispadamo glatko i rano iz svih kombinacija
          1%
    4. Hoće li UEFA izbaciti Izrael iz europskih natjecanja? (203 votes)
        Da
        34%
        Ne
        66%
  • Crni86
    15.5k
    Dajte fener da se igramooooo
  • Paggini
    70.4k
    Oj osmanlije ne imali mira, osvetit ćemo našeg bana Derenčina!!!
  • NitkoBitan
    31.8k
    Bilo kakva vremenska neprilika je odlican preduvjet za uspjesnu europsku vecer na Maksimiru :smile:
  • ToTo96
    144
    Vijesti iz Turske:

12.331 glasalo je za Sarana, a 12.114 za Koça. Tjesnom pobjedom (50,2 posto) Sadettina Sarana započinje nova era za Fenerbahçe. Ovaj 61-godišnji poduzetnik i poslovni čovjek na čelu Saran Holdinga smatra se jednim od najboljih poznavatelja turskog sporta i medijske scene. Kao bivši profesionalni plivač i nekadašnji član uprave za vrijeme Aziza Yıldıırıma, duboko je povezan s klubom. Sada preuzima odgovornost da nakon godina sportskih razočaranja vrati ovaj tradicionalni klub na put uspjeha.

Pozadina o Aliju Koçu
    Ali Koç bio je na čelu kluba od 2018. godine, a posljednji put je ponovno izabran u lipnju 2024. protiv Aziza Yıldıırıma. Unatoč velikim ulaganjima, dugo očekivani naslov prvaka u Süper Ligi nije ostvaren. Posljednji naslov datira iz 2014. godine. Nakon nekoliko mandata, Koçeva era sada završava bez željenog proboja.

Kako je proteklo glasanje
    Glasanje je održano na prostoru bivše Kenan-Evren srednje škole, u neposrednoj blizini stadiona Chobani u Istanbulu. Pravo glasa imalo je oko 49.000 članova, a otprilike polovica ih je zaista i glasala. Glasalo se u 50 glasačkih kutija, a glasovi su javno prebrojani u večernjim satima. Konačnu potvrdu rezultata dalo je predsjedništvo kongresa.

Što znači Saranova pobjeda
    S promjenom na čelu kluba, Fenerbahçe dobiva novo lice koje se posljednjih mjeseci zalagalo za reforme i veću uključenost članova. U narednim danima očekuje se da će Saran predstaviti svoj tim i donijeti prve kadrovske odluke u sportskom sektoru – od sportske uprave do ključnih odluka o sastavu momčadi.
  • DrRatoljub
    229
    Mislim da je bolje da sada igramo s njima, bit će jači za 2 mjeseca. Budemo i mi, ali ipak mislim da nam trenutno više paše termin.
  • dinamozivivjecno
    2.9k
    po prognozi bi trebala padati kisa cijeli dan, neka nas (ne)vrijeme posluzi kao protiv Monaca,ali ovaj put uzimamo sva tri boda :cool:
  • NitkoBitan
    31.8k
    Inace kad se sjetim te domace tekme sa Fenerom osim sto ona obiljezava pocetak europskog Dinama takoder mi se urezala u pamcenje zbog FENOMENALNOG navijanja, mozda i u top3 na domacim utakmicama od prestanka bojkota. To je bilo razdoblje kad nit mobiteli nit pive nisu bili u rukama za vrijeme same utakmice, ako ikako mozemo ponovit...

I takoder se sjecam kao jucer bezalkoholne pive sa te tekme, prva i zadnja u zivotu. Kazem ja frendu da nam uzme pive ne znajuci da nema alkoholnih, uzas.
  • ElDorado
    6.1k
    Da li su za EL prijavljena sva pojacanja ili su neki dosli poslije prijave?
  • vjeko1701
    18.8k
    I takoder se sjecam kao jucer bezalkoholne pive sa te tekme, prva i zadnja u zivotu.NitkoBitan

Jednom u životu sam uzeo 0,33 bezalkoholnu. Popio jedan gutljaj, prvi i zadnji ikad.
  • Majki2111
    4.2k
    To je bilo razdoblje kad nit mobiteli nit pive nisu bili u rukama za vrijeme same utakmice, ako ikako mozemo ponovit...NitkoBitan

Frende tako se ponašam na Sjeveru svaku utakmicu domaću od kad je potresa.
  • Majki2111
    4.2k
    Jučer sam ja uzeo ujutro u Sparu prije putovanja. Heinekken 0.33. 3 komada. Sve sam popio. Dobra stvar jer je u limenci, a ne znam sad koliko mi je praktično staklo nosit... Poslije Poljuda pasala mi je baš. Bio sam riknut. Jedva sam čeko sam je otvorit.
  • vjeko1701
    18.8k
    Meni nema šanse, okus ko da je netko stavio pastu za zube il žvakaču u pivu. Baš mi nikako nije sjelo. Ak već želim nekaj nalik pivi a praktički bez alkohola, radleri su mi puno bolja stvar.
  • Majki2111
    4.2k
    Evo ja ko osoba koja može popit pivu običnu (isključivo heinekken, ostale na silu), ali nije fan, ali sam fan bezalkoholnog. Alkohol daje oštrinu u okusu.

Ekipi kojoj paše alkoholna piva u odnosu na bezalkoholnu vjerojatno više vole alkohol, nego samu pivu.
  • Rile
    116
    Potvrđeno da u srijedu igra samo bezalkoholna ili pušemo na hladno?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet