• Jaro
    10.8k
    Lako za populizam, ovi zahtjevi gaze debelo u komunizamjakov1

Yep, napisao slicno

Ugl se zahtjeva jos vise drzave - a to nas kao cijelo drustvo i dalje drzi ili gura nazad prema socijalistickom uredjenju...
  • ElDorado
    6k
    Voljeli ga ili ne dobro se sjećam da je Čaćić kod Stankovica prije dobrih 5-6-7 godina govorio da neminovno za nas dolazi vrijeme uvoza radne snage i da bi bilo jako dobro da mjerama stimuliramo radnu snagu koja nam je kulturološki bliska.
    Vidim kak većina ljudi uopće ne razlikuje ljude ni etnički a kamoli po kulturnim i religijskim značajkama. Filipinci su nam zapravo bliski jer dolaze katolici a ne muslimani, vrlo su radišni, žele učiti jezik i prilagoditi se, obrazovani su.
    Indijci i Nepalci su nažalost njihov najniži sloj, neobrazovan, neškolovan. S njima bi debelo trebalo poraditi prije puštanja na tržište rada.
    Nas je trenutno teško više od 3.8 milje znaci debelo preko 500k je otislo i ocekivati da ce neki Hrvati raditi poslove koje sad rade strani radnici je poprilicna glupost. Strana radna snaga je naša neminovnost ali je kao i sve u ovoj državi katastrofalno menagirana.
  • Hnlovac
    3.4k
    nepalci su relativno ok, gori su indijci i bangladešani

Ja bih rekao da 90% naših ne razlikuje i čim vidi Indijca zabrije da je Nepalac, Nepalci su ak šal dobro skužio nešto svijetliti i kosooki

Svejedno, ako već moramo uvoziti, Filipinci su no-brainer. Katolička nacija i jedini koji uče jezik
  • Mihael2305
    386
    Zna li netko kaj se tolko boysa skupilo ko retkovca, bas prolazio pored i brdo ih bilo
  • ElDorado
    6k
    kosooki Nepalci su ili krscani ili budisti i potpuno su drugaciji, obrazovaniji. Relativno ih je malo. Nepalci hinduisti su vrlo slicni Indijcima. Hrvati opcenito ne razlikuju budizam i hinduizam. Svi budisti su puno obrazovaniji sa potpuno drugacijim pristupom zivotu i socijalno izuzetno osjetljivi i prilagodljivi. Ali kod nas ih je malo.
    A bangladešani i indijci dolaze iz teškog šupka, takoreći iz kartonskih kutija. Napisao sam, njih samo baciti na tržište rada je zločin.

Edit: kosooki Nepalci su uglavnom iz Tamang regije ili plemena i bliski su Tibetancima. Sherpe su npr Tibetanci. Ali sumnjam da je nekom sherpi palo napamet doći u HR. S obzirom da sam planinski čovjek i prošao dosta Himalaja znam o čemu pričam. Općenito velika većina radnika kod nas su Indijci iz tzv nedodirljivih, a ne Nepalci.
  • Zagreb1992
    2.6k

Poveži to s događanjima u tom dijelu od neki dan
  • Mihael2305
    386
    nisam baš u toku sori..
  • The Undertaker
    8.7k
    Općenito velika većina radnika kod nas su Indijci iz tzv nedodirljivih, a ne Nepalci.ElDorado

Statistika izdanih radnih dozvola ne podupire tvoju tvrdnju. Za 2024. najviše BiH, Nepal, Srbija pa Indija.
    Inače, koliko su meni pričali, Filipinci imaju zasebno ministarstvo za radnike koji rade vani i to ministarstvo, između ostalo, vodi evidenciju o tim radnicima (da li su kažnjavani, zadovoljstvo ppslodavca itd...). Oni sami rade filter, zato su, u prosjeku, bolji radnici od ostalih.
  • Majki2111
    4.1k
    A banda neka iz Jelkovca terorizira. Ja sam rođeni Retkovčanin. Živim tu na platani. Hodam svakodnevno lipom tu oko skole i sve. To mi je ruta za prošteta lipa, javora elipsa kafić. Išao i radio u OŠ Retkovec. Ja nisam ništa vidio još uživo. Očito u krivo vrijeme šećem kvartom.
  • NitkoBitan
    31.7k
    Zahtjevi 3,4,7 i 10 su populističke floskule, ostalo može proći iako neke stvari već postoje (kvote)The Undertaker

Kvote postoje? Ovo je sa stranice HZZa.

"Umjesto kvotnog sustava uveden je test tržišta rada. Poslodavac koji želi zaposliti stranog radnika, prije nego zatraži dozvolu za boravak i rad mora provjeriti ima li mogućnost zaposliti radnika s tržišta rada RH."

Ne treba bit magistar ekonomije da se shvati kako se omogucavanjem rada strancima iz trecih drzava u zanimanjima koja nisu deficitarna rusi cijena rada domacim ljudima.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet