• Jaro
    10.8k
    Lako za populizam, ovi zahtjevi gaze debelo u komunizamjakov1

Yep, napisao slicno

Ugl se zahtjeva jos vise drzave - a to nas kao cijelo drustvo i dalje drzi ili gura nazad prema socijalistickom uredjenju...
  • ElDorado
    6k
    Voljeli ga ili ne dobro se sjećam da je Čaćić kod Stankovica prije dobrih 5-6-7 godina govorio da neminovno za nas dolazi vrijeme uvoza radne snage i da bi bilo jako dobro da mjerama stimuliramo radnu snagu koja nam je kulturološki bliska.
    Vidim kak većina ljudi uopće ne razlikuje ljude ni etnički a kamoli po kulturnim i religijskim značajkama. Filipinci su nam zapravo bliski jer dolaze katolici a ne muslimani, vrlo su radišni, žele učiti jezik i prilagoditi se, obrazovani su.
    Indijci i Nepalci su nažalost njihov najniži sloj, neobrazovan, neškolovan. S njima bi debelo trebalo poraditi prije puštanja na tržište rada.
    Nas je trenutno teško više od 3.8 milje znaci debelo preko 500k je otislo i ocekivati da ce neki Hrvati raditi poslove koje sad rade strani radnici je poprilicna glupost. Strana radna snaga je naša neminovnost ali je kao i sve u ovoj državi katastrofalno menagirana.
  • Hnlovac
    3.4k
    nepalci su relativno ok, gori su indijci i bangladešani

Ja bih rekao da 90% naših ne razlikuje i čim vidi Indijca zabrije da je Nepalac, Nepalci su ak šal dobro skužio nešto svijetliti i kosooki

Svejedno, ako već moramo uvoziti, Filipinci su no-brainer. Katolička nacija i jedini koji uče jezik
  • Mihael2305
    386
    Zna li netko kaj se tolko boysa skupilo ko retkovca, bas prolazio pored i brdo ih bilo
  • ElDorado
    6k
    kosooki Nepalci su ili krscani ili budisti i potpuno su drugaciji, obrazovaniji. Relativno ih je malo. Nepalci hinduisti su vrlo slicni Indijcima. Hrvati opcenito ne razlikuju budizam i hinduizam. Svi budisti su puno obrazovaniji sa potpuno drugacijim pristupom zivotu i socijalno izuzetno osjetljivi i prilagodljivi. Ali kod nas ih je malo.
    A bangladešani i indijci dolaze iz teškog šupka, takoreći iz kartonskih kutija. Napisao sam, njih samo baciti na tržište rada je zločin.

Edit: kosooki Nepalci su uglavnom iz Tamang regije ili plemena i bliski su Tibetancima. Sherpe su npr Tibetanci. Ali sumnjam da je nekom sherpi palo napamet doći u HR. S obzirom da sam planinski čovjek i prošao dosta Himalaja znam o čemu pričam. Općenito velika većina radnika kod nas su Indijci iz tzv nedodirljivih, a ne Nepalci.
  • Zagreb1992
    2.6k

Poveži to s događanjima u tom dijelu od neki dan
  • Mihael2305
    386
    nisam baš u toku sori..
bold
italic
underline
strike
code
ulist