• Chempers
    845

Ako je očekivano, a je, ne znači da je u redu. Al moram priznat da me čak malo iznenadilo kako baš nitko, al nitko od internetskih portala nije ni slovo napisao, ne samo oni glavni, do dana današnjeg. Evo danas se pojavio neki pamfletić na N1
  • ElDorado
    6k
    Ne kužim stvarno poriv prosvjeda protiv stranih radnika. Pa ti ljudi nisu ovdje dosli ilegalno nego ih je netko privukao i pozvao a netko je izdao i radne dozvole. Zasto ne prosvjedujete protiv poslodavaca koji ih koriste kao robove i placaju mizeriju pa ne moraju placati Hrvate znatno vise. U gradjevini su i Bosanci odustali od nas. Zašto ne prosvjedujete protiv Vlade koja ne provodi nikakve kontrole takvih krkana od poslodavaca.
    Nama firmu ciste dve Filipinke, divne, drage i pouzdane cure. Ali rade u agenciji di ih taj smrad zove kako mu se digne kurac, van radnog vremena, subotama i nedjeljama.
    Da li znate da krkani kupuju aute, osnivaju taxi firme, a ti jadnici voze tako sa im u radno vrijeme ulazi samo efektivne voznje pa su svaki dan na cesti po 12 sati?
    Protiv takvih se ne prosvjeduje? Jer su Hrvati i katolici?
    Kaj se mene tiče možemo sutra otjerat sve strane radnike ali nemojte usmjeravati mržnju prema njima.
  • Chempers
    845

Da li si pročitao zahtjeve i znaš za što se prosvjeduje? Najlakse je lupati napamet.
  • Goncalo Santos
    1k
    [img]http://Screenshot-20250917-085925-Instagram.jpg

Svi zahtjevi su upuceni onima na vlasti u ovoj drzavi, strani radnici nisu uzrok, nego posljedica problema. S toga su ovi razumni zahtjevi ispravno adresirani.
  • Odani Zgd
    840
    Sad će država za tu gospodu još i stanove raditi,a naše jadne ljude su deložirali iz vlastitih nekretnina prije 10-tak godina u vrijeme ekonomske krize ako nisi platio ratu kredita.Nisam imao ništa protiv stranih radnika,al mi sada već idu na tuki lagano.Loša higijena,ne znaju Hrvatski,iako su neki tu već više od 2-3 godine,grupiraju se,večina njih obični đabalebaroši,ne znaju raditi,NSS.....ima ih par pojedinaca koji su ok,ostalo nije vrijedno spomena.Da naš čovjek nebi imao 2 soma plaće,doveli su njih,od kojih se većina nikada neće integrirati u ovo društvo,jer su oni sasvim drugi svijet.Danas ne smiješ ništa reći protiv njih,jer te odmah etiketiraju kao nacionalistu itd.Ljudi proljevali krv i ginuli,da bi ja danas u Hrvatskoj morao pričati Engleski....fujj
  • Sibirski plavac
    6.2k
    Jedini strani radnici iz tih azijskih zemalja za koje sam vidio da dok rade u trgovinama/kafićima/pekarama pričaju nešto hrvatskog ili čak dosta solidan hrvatski su Filipinci. S druge strane ovi razni Indijci, Pakistanci, Nepalci, e to je već skroz druga priča... Takvi rijetko i engleski znaju, a kamoli hrvatski.
  • Jaro
    10.8k
    jer te odmah etiketiraju kao nacionalistuOdani Zgd

Ne kuzim kaj te ovo jebe... Nacionalizam je jebeno pozitivna stvar, a sad to kaj odredjenima smeta, njihov problem...

Vezano uz listu zahtjeva, odgovor ce ti biti

1.da kvote vec postoje,
    2. EU zakoni/propisi/blabla
    3.sve demografski je floskula bilo od vladajucih bilo od oporbe, jedino ako krenu jebavat u ime vlasti
    4.vidi pod 1
    5.reci ce da se vec provode zakoni rh
    6. Reci ce da se sve vec radi po propisima
    7. Ovo je po meni debilana - kaj to znaci? Turisti moraju u javnosti autit ili pricat hrv? Ja kad radim s nekim izvana ne smijem korisiti engleski/talijanski ili kojo vec? Tu je snaga u pojedincu, a onda i u zajeenici - ignoriraj pekare, trgovine, birtije i restorane u kojima se ne orica hrvatski, ne narucuj od glova, ne vozi se boltom...
    8. Brzo ce inspekcije, samo u nepocudne pa ces dobit kontraefekt
    9. Kako bi funkcioniralo dokazivanje? Cekam 3-6 mjeseci domaceg? (Naravno, domaci su svi gradjani EU)
    10.kad su subvencije i poticaji donijeli nesto dobro? Poslodavce treba rasteretiti (IT firma ciji zaposlenici rade remote ima medju 200injak davanja i ono za jebene šume recimo)

Zahtjevi idu na neki populizam i to je to... Nit su konstruktivni, nit su efektni, nit su (neki) uopce realni... Ugl se zahtjeva jos vise drzave - a to nas kao cijelo dristvo i dalje drzi ili gura nazad prema socijalistickom uredjenju...

Jedini strani radnici iz tih azijskih zemalja za koje sam vidio da dok rade u trgovinama/kafićima/pekarama pričaju nešto hrvatskog ili čak dosta solidan hrvatski su FilipinciSibirski plavac

Yep, gospodicna na benziskoj tu bas fino i tecno hrvatski da se svaki put scimam...
  • The Undertaker
    8.7k
    Umjesto prosvjeda, danas svatko može osnovati vlastitu tvrtku pa domaćim radnicima dati 3-4000 eur plaće. To je pravo domoljublje u praksi. Naučite štemati i postavljati pločice, kuhajte sami, pecite kruh sami itd...i strani radnici vam ne trebaju.
    Da strani radnici nisu potrebni ne bi ih ni uvozili. Slažem se jedino da država to mora bolje kontrolirati, posebno vozačke dozvole, smještaj i kvalifikacije.
    Strane radnike treba tretirati onako kako nas tretiraju u Austriji, Njemačkoj, Irskoj...
  • vjeko1701
    18.7k
    A gle, meni je ovo ok jer nije prosvjedovanje protiv ljudi nego protiv nezadovoljavajuće regulacije imigracije i poslodavaca.
  • The Undertaker
    8.7k
    Zahtjevi 3,4,7 i 10 su populističke floskule, ostalo može proći iako neke stvari već postoje (kvote). Spominju i ilegalne imigrante i strane radnike, velika razlika i drugačija problematika.
    Kad smo več kod ilegalnih imigranata, ima li netko info koliko ih trenutno boravi u Hrvatskoj?
  • NitkoBitan
    31.7k
    I za najmanji prekrsaj deportacija na racun poslodavca pa cemo vidjet oce li se vise isplatit njihovo dovodenje ili bolji uvjeti hrvatskim radnicima.

Fali radne snage a studente ogranicili limitima koliko mogu zaradit. Student ne moze sezonu odradit bez da mu roditelji ne izgube poreznu olaksicu. Tu ebe lud zbunenog, stvarno motivirajuce mjere za rad.
  • Odani Zgd
    840
    Koštaju njih strani radnici možda nešto manje nego da se plati naš čovjek pošteno,dok mu da plaću,plati stanarinu,sigurno nisu produktivni kao naši i poslove završavaju kvalitetno i u roku,sve je to u par deka,tu su tko zna kakvi interesi u igri...
  • vjeko1701
    18.7k
    Student ne moze sezonu odradit bez da mu roditelji ne izgube poreznu olaksicu.NitkoBitan

Nemoj, dobivam flashbackove koje sve gimnastike smo radili da to izbjegnemo.
  • Goncalo Santos
    1k
    iza prosvjeda stoji par mladica koji po izgledu cini mi se da idu u srednju skolu, eventualno brucosi.

Nemaju iza sebe odvjetnicke timove, politiku ni nekog da ih financira, ako smatrate da su to floskule, tih par mladica se barem angaziralo i potrudilo jer nitko drugi nece i to treba postivati. Sve "floskule" su lijepo srocene, na konferenciji za medije su odmjereno pricali, za njihove godine jako zrela stvar koju su napravili.

A vi sto usporedujete indijce, pakistance, neplace s nasim ljudima u inozemstvu ne znam sta bih vam rekao, probajte neku granicu ukusa zadrzati. I medu nasim narodom ima izroda i svega, ali na nekom vecem uzorku, nasi ljudi se uklope, drze do higijene, nauce jezik,...

Jutros u autobusu ulaze 4 neka nepalca zabundani u zimske jakne, kratke hlacice i roze natikace na kojima pise lady boss, digne noge i cacka ih. Tako se nas covjek vani ne ponasa.
  • jakov1
    975
    Zahtjevi idu na neki populizamJaro

Lako za populizam, ovi zahtjevi gaze debelo u komunizam. Dok se ne utvrde stvarne potrebe trzista? Wtf, hoce li ih utvrditi centralni komitet za plansko gospodarstvo?

I onda ce takva ekipa kmecati kako nitko nije izasao, kao da su imali najbolju ideju ikad, a ne hrpu gluposti koje bi grupni rad u 7.b nadmasio.

Mjere koje bi stvarno rijesile strukturalne probleme hrvatskog gospodarstva, a samim time i uvoza radne snage kao simptoma, nitko ne bi podrzao jer bi udarile po zivotnom standardu velike vecine stanovnika.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet