• The Undertaker
    8.7k
    Ako se država ispravno postavi to se može kontrolirati. Kad pričamo o stalnom boravku onda pričamo o radnim dozvolama, pristupu zdravstvenom i mirovinskom sustavu, školstvu, državljanstvu itd...Pa ne možeš živiti u Hrvatskoj kao indijanac.
  • Tvrdica McTvrdi
    2.1k
    Kaj znači ispravno postavi, to pitam. Jesu li svi europski standardi među ostalim i sloboda vjeroispovijesti? Jesu. Dakle i tih godinu dana koliko je tu kao privremeni radnik bi trebao imati svoje mjesto za to. A ja kao "domaćin" mislim da ne bi trebao imati to mjesto i da postojanje toga krši moju vjeru i kulturu. Izgleda mi da smo u sukobu interesa i da jedan mora prevladat
  • The Undertaker
    8.7k
    Ne razumijem o čemu pričaš. Barem vjera nije ograničena na naciju. Filipinci su katolici i mislim da imaju redovno mise na španjolskom i engleskom u zagrebačkim crkvama, muslimani imaju džamiju u Borovju, za Nepalce (hinduse) nemam pojma. Pitaj svog svećenika (ako si kršćanin) što misli o tomu da ljudi koji se mole (svom) Bogu krše tvoju vjeru i kulturu pa ćeš viditi što će ti reći.
  • Goncalo Santos
    954
    drzava ne radi u interesu gradana, nego radi ono sto je potrebno za ostvarivanje globalizacije koju gura eu. Cilj toga je ukidanje srednje drustvene klase, zato se dovode milijuni robova kojima ce se u buducnosti lako manipulirati.

Mene nitko ne moze uvjeriti da je dostavljac hrane najpotrebnije zanimanje trenutno, sta stvarno ljudi vise ne zele kuhati sami sebi. Sve to sta oni rade mogu raditi studenti i umirovljenici da ih se dostojno plati.

A nastavno na to da drzava ne radi u interesu gradana, mi smo valjda jedina zemlja na svijetu koja salje milijunsku pomoc ukrajini, gazi i izraelu. Sve probleme nase smo rjesili pa mozemo svima pomagati, dok kvadrat u zagrebu dode 5000 eura, dok natalitet pada, ne rade se bebe jer je skupo, hrana poskupljuje kao i struja gorivo plin, ali imamo za pomoc svakim unesrecenima ovog svijeta osim hrvatskom malom covjeku.
  • Probirštift
    1k
    Meni nema boljeg neg kad vidim da netko objavi da iznajmljuje novogradnju za koju su friško dobili ključeve i onda s tom rentom plaća kredit i osigura si financiranje te nekretnine prek tuđih leđa zato jer je banka odlučila da je jedna osoba za to kreditno sposobna dok druga koja će morati plaćati nije
    Zabranio bi iznajmljivanje nekretnina dok se ne isplati do kraja a za ovu gospodu koja u kešu kupuje stanove da pokažu i dokažu od kuda svi ti silni novci dolaze
  • Pacho
    5.3k
    Prisilna deportacija kao sto americka vlast trenutno radi. Ako maticne zemlje odbijaju vlastite gradane onda odmah za pocetak jebacke carine, odbijanje viza i zaustavljanje svih oblika ekonomske pomoci. Tako su npr. Kolumbija i Venezuela odbijale primiti svoje nedavno pa su se vrlo brzo predomislili.

Problem je u politicarima koji kakti zele deportirati, ali jadni ne uspjevaju. Mos mislit.
  • Tvrdica McTvrdi
    2.1k

Bez mentalnih akrobacija, jeste li voljni sa tim došljacima prihvatiti i deranje mujezina u 5 ujutro pored vaše zgrade, dječje i dogovorene brakove, asketske rituale samoozljeđivanja, dowry i sathi, borbe pjetlova...Očekujem sada odgovor u stilu pa ne, oni se moraju prilagoditi nama, ili kakav je to barbarizam itd, a sam si si time dao odgovor - to je nešto što kod nas ne može i ne smije postojati. Ukoliko ti kažeš da te prakse nisu dobre, udaraš na njihovu vjeru. Nema političke korektnosti, pick a side.
  • Hnlovac
    3.3k
    Nemojmo se zavaravati, zapadne zemlje nikad više ne buju dosegle stope fertiliteta od 2,1. Orban je došao na vlast, imao odlične demografske zamisli, u 10 godina je podigao stopu s 1,4 na 1,5 i opet sada stagnira.

Nažalost, došlo bu do toga da će kad tad sve države (pa i ove zatvorene poput J.K i Japana) morati uvoziti narode s višim fertilitetom. Ok, može se zabraniti pobačaj i vratiti se na tradicionalne vrijednosti, ali ljudi

u 2025. - fertiitet
    Maroko ima stopu 2,15
    Bangladeš ima stopu 2,11
    Indonezija ima stopu 2,1
    Indija ima stopu 1,94
    Tunis ima stopu 1,8

Sve zemlje društveno puno konzervativnije od Hrvatske. I kažem, nek se maknu iz medijskog prostora svakakve agende, nek se krene ful propagirat brak, ali ne radi li to i društvo ovih zemalja? Pogtovo jer su muslimanske? Ljudske vrste ovim tempom kroz 200 godina vjerojatno ni ne bu bilo (ak nas zaobiđe nuklearni rat), jednom kad i zadnjoj vukojebini u Africi stopa fertiliteta padne ispod 1,0

Doslovno ne vidim rješenje a stvarno pokušavam smisliti ono najbolje za nas koje čuva i kulturu.

Btw isto puno serem o politci i svakavim temama na temi zagreba, ali naprosto je presočno
  • Goncalo Santos
    954
    na svijetu postoji 50ak zemalja di islam prevladava, vecina njih je unisteno ratom i serijatskim zakonom, zene su obespravljene kao i svi oni koji se ne slazu s njima. Razvijene islamske drzave poput emirata ne primaju svoju bracu po vjeri, egipat radi zid da ne pusta izbjeglice iz gaze. Ti ljudi bjeze iz svojih drzava jer im je tamo lose, dolaze u europu di im je bolje i zive od socijale i svejedno zele ju pomuslimaniti i uvesti serijatski zakon. I sad vas pitam jesmo li mi ti koji trebaju pomagati tim barbarima?

Sto se tice hindusa, guglajte koje su najzagadenine rijeke i gradovi na svijetu, 8 od 10 ih je indija nepal banglades, na vecem uzorku odgovorni su za 90 posto zagadenja na svijetu, a vi europljani pijte pomocu papirnatih slamki i jedite sladoled drvenim zlicama. Zamislite na sta bi licila plitvicka jezera da ih je njima dati, ili nasi gradovi, rijeke, more...

Krsacni su kroz povijest najprogonjeniji i najobespravljeniji ljudi, niti jedna od tih "kultura" ne bi nama dopustila to sta se trazi da mi njih integriramo i da svjedoce svoju vjeru. Krscanstvo nije naivna religija, ovdje se radi o opsadi i krscanski svijet je u opasnosti.
  • Tvrdica McTvrdi
    2.1k
    Krsacni su kroz povijest najprogonjeniji i najobespravljeniji ljudi, niti jedna od tih "kultura" ne bi nama dopustila to sta se trazi da mi njih integriramo i da svjedoce svoju vjeru. Krscanstvo nije naivna religija, ovdje se radi o opsadi i krscanski svijet je u opasnosti.Goncalo Santos

Ma to si si ti krivo protumačio, pitaj svog svećenika, Isus voli sve ljude i samo širi ljubav...(sarkazam)
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet