• Goncalo Santos
    952
    Ne treba sad ni zanemarivati prosvjede u susjedstvu, osobno vjerujem u njihov plemeniti cilj, ako nista barem da potaknu i nase ljude da se probude, ali opet nevjerojatno kako mediji vide nepravdu u tudem dvoristu, a u svom vlastitom ne.
  • Hnlovac
    3.3k
    kad gro ljudi koristi nekretnine kao način ušteđevina.

Nepopularno misljenje možda, ali lupim bih porez na gro neiskoristenih nekretnina

Ok ak imaš 3,4,5, ali da ti 2 nekretnine stoje prazne dok cijene vani rastu...
  • rokikaciga
    5.6k
    Ja niti ne pokušavam pričati išta osim hrvatski kad dođem i sjednem u birc/restoran ili pekaru. Znam pričati savršeno engleski, ali jednostavno odbijam.

Ja se ne želim niti ću se osjećati kao stranac u svojoj državi i u svojem gradu.
  • NitkoBitan
    31.6k
    Ja ne bih uvodio porez na nekretnine ni u kakvom obliku. To znaci da placas neku vrstu rente drzavi za vlastitu nekretninu, to bi doslovno znacilo da si podstanar. I pustio bih te price o placanju poreza za vise nekretnina, za nekretnine koje se ne koriste i slicno, u svim drzavama je krenulo tako pa zavrsilo na tome da se za apsolutno sve placa, pa i za vlastiti dom. Kad javnom sektoru jednom zamirise novac vise ne pustaju i grabe dalje.

A teorija kako se tim porezom najvise zeli ostetit bogati sloj ne pije vodu, to je skupina ljudi koja se najvise snalazi u rupama u zakonu i ne brinem za njih da ce naci nacin kako sto manje novca dat za porez.
  • Tvrdica McTvrdi
    2.1k

To sada žele napraviti i to će se opet pretvoriti u udarac na taj neki nazovimo srednji sloj, koji ima neku vikendicu pored grada ili eventualno drugi stan koji planiraju ostavit djetetu, a ove velike ribe će svakako te namete izbjeći. Ovo kaj se tiče nekorištenih, neodržavanih vamo tamo, pa država je prva ta koja ima toliko neiskorištene i neodržavane imovine. Neka oni to srede, a ne meni jebavat kako se brinem o svom tavanu
  • miro
    7.5k
    pa staviš stan u najam i platiš porez na rentu. U tom slučaju ne plaćaš porez na nekretnine, a sigurno ćeš i lijepo zaradit dok ti klinci ne narastu. Još im tu rentu možeš uplaćivat u štednju. Ne vidim razlog da nekretnine zjape prazne, pa ti se onda 30 m2 u Zagrebu renta po 500-600 eura
  • vjeko1701
    18.7k
    za ovo iz nekog razloga nema interesa medijaSibirski plavac

Ne sudjeluje nitko kontroverzan koga možeš popljuvati a poruka ne odgovara nikome utjecajnom. Nažalost, osuđeno na to da bude slabo popraćeno.
  • NitkoBitan
    31.6k
    Skupit ce se ljudi, respektabilan broj. Sumnjam da ce moc bit ignorirano, a svaki iduci prosvjed moze bit samo bolje popracen.
  • Goncalo Santos
    952
    budite promjena koju zelite vidjeti

(Gandhi, ironicno)
  • vjeko1701
    18.7k
    A vidjet će se. Ako će biti dovoljno ljudi i dovoljno puta naravno da se ne može ignorirati.
  • The Undertaker
    8.7k
    Elementarna matematika kaže, budući da nezaposlenih praktički nema a strani radnici ipak rade, bez njih bi ljudi zatvarali tvrtke (kafiće, hotele, apartmane, itd...) jer ne bi imao tko raditi. Kako bi to bilo dobro za državu i porezne prihode?
    Porez na nekretnine je uveden pa se ništa spektakularno nije dogodilo. Po meni, za neiskorištene nekretnine bi trebao biti i puno veći.
  • Hnlovac
    3.3k
    Pa neki porez na nekretnine bi ti određivanje kaj bus radio s tavanu 4. Nekretnine valjda

Ljudi koji bi oporezivali prve 2 su ludi

Iskreno ne vidim razlog da netko 6. Stan drži praznim, pa rentaj ga jbt. Isto ko i država sa svojim nekretninama. Minimalno 50 000 stanova tak može doc u opticaj bez da visi slojevi pate
  • Dzoni
    2k
    Za početak nemojte podržavati novčano takve stvari protiv kojih se borite, nema smisla ići na trgove prosvjedovat ako dajete svoje pare za te izrabljivačke firme i tako im puhati u rog.
  • NitkoBitan
    31.6k
    Iskreno ne vidim razlog da netko 6. Stan drži praznim, pa rentaj ga jbt.Hnlovac

Ma mislim da je to neki mit da dosta stanova zjapi prazno iz nekog hira. U danasnje vrijeme pohlepe kada se i podrumi pretvaraju u apartmane sumnjam da netko ne zeli rentom "slobodne" nekretnine uzet minimalnu hrvatsku placu.

Elementarna matematika kaže, budući da nezaposlenih praktički nema a strani radnici ipak rade, bez njih bi ljudi zatvarali tvrtke (kafiće, hotele, apartmane, itd...) jer ne bi imao tko raditi. Kako bi to bilo dobro za državu i porezne prihode?The Undertaker

Vidi cuda, prezivjeli bismo. A razlika u standardu gradana u Hrvatskoj sa i bez stranih radnika bi bila minimalna. Potrebno je reformiranje skolstva koje bi se prilagodilo trzistu rada i posveta problemu demografije koji bi se djelomicno mogao rijesit reformom odgoja u skolama. Strani radnici su za sada kratkorocno rjesenje, barem u ovom formatu radne dozvole na nekoliko godina, a u slucaju planirane "integracije" jadna li nam majka. Necemo moc niti zapjevat Gajevu budnicu.

Da se malo nasalim sa tom problematikom. Problem broj 1 u Hrvatskoj je demografija. Padom standarda bi se uhvatili u kostac sa tim problemom jer slabiji standard = vise djece :smile:
  • Goncalo Santos
    952
    Duboku reformu skolstva je nemoguce provesti jer se nikada niti jedan ministar nece usuditi ukinuti predmete poput sociologije, filozofije, logike... jer ce velik broj ljudi ostati bez posla. Da me se ne shvati krivo vjerujem da se u svakom predmetu moze izvuci nesto pametno i korisno, ali isto tako skolski program je zatrpan nepotrebnim i neprimjenjivim informacijama i svodi se na bubanje napamet dok se gradanskom odgoju i financijskoj pismenosti ne daje znacaj.

Strani radnici su uvertira u propast bijele krscanske Europe, nisu tu kao rjesenje nikakvog problema, nego sredstvo kojim ce mracni vladari iz sjene od ponosnih naroda Europe sa svojom bogatom tradicijom stvoriti homogenu masu robova koji ce jesti kukce, nece imati nista i biti sretni. Izdajnici naroda otvaraju agnecije koje strpaju 10 njih u 1 stan, oni rade za 900 eura imaju rjeseno stambeno pitanje i hranu, jos drzava pomogne, a s tim novcima mlada obitelj ne moze ni stan priustiti kamoli pelene za 2 3 djece.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet