• Crusades
    18.2k
    Kak bi se Manenica protivio dolasku Bobana ako ga je Manenica zajedno sa svima ostalima iz DP-a "pozvao" u Dinamo?

Opet si pomiješao tablete
  • Izet Hajrović
    6.2k
    rekao bih da je Boban prvi otvorio tu mogućnost dolaska, a kada ta mogućnost postoji, onda Manenica niti nije imao drugog izbora nego prepustiti mu mjesto predsjednika Uprave jer je bilo jasno da samo na tu funkciju može doći.
  • jedan u nizu
    15.1k
    Meni se ideja muzeja u centru ne svida.
    Zasto?
    Pa Maksimir je siri centar, nema potrebe za odvajanjem muzeja kluba od stadiona i njegove adrese.
    Nije to to ako nisi na stadionu, barem po meni.

Tramvajem si na Maksmiru od trga za 10-15min max, cemu to kratiti?

Sad, nevezano samo za klub, nego i za grad. Zagreb nudi jako malo sadrzaja, i jako malo toga moze ponuditi turistima. Zagreb je jednonevna destinacija uglavnom, jer vecinu toga vrijednog mozes posjetiti za jedan dan, razvuces na dva da imas nocenje.
    Kada svi mi putujemo u neki euorpski grad, gledamo da smo tamo par dana. Da obides sve i svasta, i da se odmoris fino i da sve bude super.
    Imas gradove gdje imas 4 dana za hodati od jutra do sutra i opet neces stici nista vidjeti.
    A onda imas gradove gdje sve bitno vidis u jednom danu realno.
    Zagreb je prakticki takav grad.

Bas sam nedavno sa prijateljima usao u raspravu, sto bi ponudili strancima u gradu da obidu? I doslo smo do zakljucka da ima jako malo toga.
    Imas uzi centar, trg, setnja gornjim gradom (koji je uzasan btw, poluzatvoren, nema ljudi, grad duhova) i ajde Strossmayerovo setaliste i Zakmardijeve stube. Uz to imas 3 ulice koje prodes, Radicevu, Tkalcicevu i Opatovinu. Izmedu njih sitnih ulica koje ih povezuju, Kamenita vrata i na kraju proseces do katedrale. Nakon toga imas za prosetati Lenucijevom potkovom, proci Zrinjevac, cijeli potez do Glavnog, eventualno prosetati botanickim vrtom i to je vise manje to.
    Netko tko brije na muzeje ce posjetiti ove u centru (kroz koje si prosao), a neki ce skoknuti do muzeja moderne umjetnosti ili do Tenickog muzeja.
    Netko tko voli prirodu ce eventualno otici do Maksimira (ajde reci cemo i Ribnjak), provozati se zicarom i doci gore na manji chill (uz ruglo kako je uredeno to sve gore), i eventualnno do Jaruna.

I to je to, dva dana max. Van ovog nabrojanog stvarno su rijetkosti koje mozes posjetiti.

Park Maksimir je rijetka destinacija koja je istocno od trga da ce netko otici. I sami po sebi znamo, kada si u drugom gradu, ako na jednoj strani grada imas jednu stvar koju bi volio vidjeti, postoji dobra sansa da neces ni otici tamo ako si na knap sa vremenom.
    Kada uz park dodas novi stadion (i daj boze deniveliranu Maksimirsku i cijelu pjesacku zonu) onda imas dodatni sadrzaj i ljude koji se tamo mogu zadrzati malo vise. Ako imas muzej tamo, obilazak stadiona, pa poslije toga setnjica i kava u parku, to ti se moze produziti na jedan cijeli dan.
    Uz to dodaj veeeeeeliki fan shop na stadionu, i ljudi ce kupiti nesto. Pa valjda nema osobe, turista koji dode u strani grad, na obilazak stadiona i posjet muzeju, a da ne kupi nesto, pa makar salicu ili navijacki sal.

Muzej kluba na stadionu ima veliki potencijal bas zato jer je u sirem centru grada, ima predivan park pored njega, i ima prostora da to bude stvarno lijepo, veliko i moderno.
    Tko vikendom, za lijepog vremena, dode u park, vidi da ima stvarno dosta ljudi. Parking kod stadiona je prakticki pun, i svi vise manje produ tik uz stadion.
    I uglavnom su to obitelji, puno je djece. Sad zamisli da velika vecina te djece zeli otici u muzej, otici u fanshop, vidjeti taj prekrasan, nov, moderan stadion.
    Pa to je bomba.

Da je stadion negdje daleko van centra, da je to cak Kajzerica, ili negdje blizu autoputa, onda bih se slozio da treba nesto u centru, ali kada je to nekoliko tramvajskih stanica od samog centra grada, onda je to nikakva udaljenost.

p.s. sad vidim da smo u tebi izbora, pa se ispricavam za off topic
  • Crusades
    18.2k
    po svemu izrečenom do sada i po onome kaj ja znam, DP je iniciralo kontakt prema Zvoni, nije se Zvone sam pozvao u klub. Ako ima netko za demantirat me, slobodno
  • Izet Hajrović
    6.2k
    isto vrijedi i za mene, ako netko ima informacije, neka demantira jer je taj dio po meni ostao nerazjašnjen, sve je nekako ostalo na onome da je sve krenulo nakon onog kratkog intervjua Bobana za RTL jer u tom trenutku je skoro bio izabran novi SD i onda se tek stopiralo na Mauru Leu koji je bio zadnji kandidat jer je tada Boban upao u igru. Takav je meni dojam ostao prema van.
  • rioda
    10k
    Ja ne vjerujem da se Boban pozvao preko RTL-a i nakon par dana sve dogovorio. Vjerojatno je to malo PR-ovski odrađeno tako
  • Izet Hajrović
    6.2k
    kontakt je sigurno postojao ranije, ali samo što Mauro Leo nije bio ustoličen, sve je stopirano i tu u priču ulazi Zvone i sve se završava u roku od par dana. Tako da ono, mislim da se sve odvilo u kratkom roku jer ne bi tu dolazili na razgovore tih nekoliko kandidata koji su bili u najužem izboru na kraju da se neko vrijeme znalo da je Zvone taj.
  • Thor
    634
    Sve ove rasprave idu u smjeru koji je dobar. Pravo na izrazavanje prijedloga,ideja, kritike, poboljsanja,branjenja,,,sve je to dobro.
    Dobro je za nas klub da ima kritike i prijedloga i diskusije koja je konstruktivna. I sam sam je dao i ovdje i prema klubu sa amandmanima i pisao i o nekim drugim temema klubu.
    Ok nisam bas dobio odgovor :lol: al sam pisao.
    Sve to pokazuje da nam je stalo da budemo sto bolji a u konacnici i da ljudi koji vode klub o tome razmisljaju. Bilo bi grozno da se zacahure i da se nema uopce pristupa drugih misljenja. Vjerujem da se to nece dogoditi. I sam vjerujem da bi nekim svojim idejama da imam prilike mozda poboljsao rad kluba (u organizacijskom ili nekom drugom strucnom dijelu,ne sportskom) kao i velika vecina vas. No,jbg nismo nutra pa onda ovak bar izvana nekaj pokusavamo pa se mozda nekaj ulovi.
    Dok je Zvone nutra imam garanciju na neki nacin da bu sve dobro i pod kontrolom i da se i da ce se dobro raditi. I vjerujem da Zvone zna i moze. I treba mu dati tu sansu da pokaze i da nas ustabili. I on je trenutno jedini izbor koji to moze i vjerujem u njega. A svakako treba i tzv.oporba ilitiga drugo misljenje jer ni jednoumnje nije dobro. Pogotovo dugorocno.Tako da svakako podrzavam i kritiku kao korektiv ili drugo misljenje. I neka bude vise lista. :victory:
  • BluePhone67
    5.3k
    Ovdje bi pojedini trebali shvatiti da nije sve za forum i javno piskaranje, pa tako nećemo skoro ili nikada znati sve detalje. Ono što je bitno da pobjedom DPa na čelu gdje je predvodnik bio predsjednik Zeko, kako njega i sve njih u klubu, nije nitko dočekao širokih ruku niti je teklo Med i mlijeko, zapravo baš suprotno. Stavljati u kontekst cijelu ovu priču oni su pobijedili na izborima, evo vam ključ u ruke, svi papiri i najbolji ljudi ne pije vodu kada je Dinamo u pitanju i kada u klubu jos imas doslovce dojučerašnje protivnike ali i neprijatelje. Jel smo već zaboravili kako je skoro nakon godinu dana vođenja kluba, izašao original ugovor Zajeca u medije ili kako su informacije curile na sve strane pa tako i miniranja svega pa i bitnih stvari do podmetanja lažnih priča ne bili se destabilizirao vrhuška, a i sami klub. Kuća se gradi od temelja, a ne od dimnjaka i za sve postoji mjesto i vrijeme, negdje se vjerojatno pogriješilo ali budite sigurni da se gradi neosvojiva Plava trđava kako bi rekao Skender ali to nije moguće preko noći i kako neki misle stisneš reset i idemo sve ispočetka. Danas bi možda "Svi" bili uz Bobana, prije dvije godine ti isti ljudi nebi stali na crtu i megdan protiv Mamica, Antolica, Barisica, Zorica itd..
  • DerHerrKool
    11
    sve to kaj ti veliš stoji. Zato je i napisao da bi muzej bio u centru dok se ne izgradi novi Maksimir i onda se preselio na njega, a taj prostor se iskoristio za nešto drugo vezano za Dinamo.
  • El Madrigal
    581

Što, kako, zašto? Što sam propustio oko Manenice?
  • Mali Zeus
    19.1k
    Kak bi se Manenica protivio dolasku Bobana ako ga je Manenica zajedno sa svima ostalima iz DP-a "pozvao" u Dinamo?Crusades

Nisi skužio, Boban se sam pozvao i sam je došao.
  • Mali dioničar
    17.9k
    Nisi skužio, Boban se sam pozvao i sam je došao.Mali Zeus

Boban se nije pozvao sam nego ga je pozvao trend.

Dva grozomorna prijelazna roka sa, ispostavit će se, totalno loše sklopljenim ugovorima za Dinamo, promjena 3 trenera seniora i 3 trenera juniora unutar jedne sezone uz neprofiliranje mladih igrača su ga pozvala u Dinamo.

Uz empirijski dokaz da se klub ne može voditi tehnomenadžerski bez nekoga tko poznaje kako funkcionira vrhunski nogometni klub.

Na kraju krajeva, cijela je Zona napravila salto mortale pa od retorike "mi smo klub sa budžetom od 70 milja i želimo stranog sportskog direktora i trenera a ne domaće dibiduse" došlo do toga su Kovačević i Dabac pravi ljudi na pravom mjestu.

To je mogao napraviti jedino Boban i zato mu hvala što je preuzeo odgovornost.

A naravno hvala i svim ljudima koji su napravili ovaj okvir u kojem je, napokon, klub u poziciji da iskusna i ispravna personifikacija onoga kako Dinamo treba izgledati vodi klub u idućih 10 godina sa revitaliziranom školom nogometom i novim stadionom za našu djecu.
  • mali M
    8.5k
    Boban se nije pozvao sam nego ga je pozvao trend.Mali dioničar

mislim da je kolega bio sarkastičan na gornje upise što se za ništa ne daje prizanje DP-u.

Ostalo si napisao točno.. Ljudi kao da ne kuže da Boban ne bi nikad došao da nije DP preuzeo vođenje kluba. Nosio je on trenirku Dinama po centru u jednom trenutku pa je sve splasnulo..
    I naravno da su sve okolnosti dovele do toga da se otvorio pravi trenutak kad ga se pozvalo i tražilo da preuzme uzde.
  • Noel
    15.2k
    Po nekima ovdje tu ispada da je Dinamo slučajan klub i da se sve ovo kaj se dogodilo u klubu velika slučajnost. Tu neku mantru guraju Antolić i ekipa tvrdeći da je Boban slučajno spasio proljećare. Tko želi vjerovat u to da je Boban slučajno u Dinamu na temelju slučajnog susreta sa novinarom na parkingu nek vjeruje. Ovaj novi statut i izbori su dokaz da ovo sve nije slučajnost nego nešto za kaj su se ljudi borili i radili na tome godinama i godinama.
145678Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.