• vjeko1701
    17.9k
    Da, ali postoji razlika između uzrokovanja određenog pada i ne zaustavljanja tog istog pada koji je u tijeku već 3 godine u trenutku dolaska na vlast.
  • Chempers
    807

Pa to apsolutno stoji. Ne znam dal je itko ikad tvrdio drugačije. Al isto tako ne možemo reći da je napravljen iole dobar posao prije dolaska Bobana. A kao što je i kolega spomenuo on je startao iz još lošije pozicije.
  • vjeko1701
    17.9k
    Ok, ali se kod mnogih postavlja teza kao da je taj pad isključivo krivica nove uprave. Nije. Jednostavno nije bilo niti hrabrosti za napraviti ovakav reset niti Marić nije imao kompetencije barem privremeno zaustaviti par s pokojim pogođenim igračem. On je najveći promašaj prvih godinu dana DP-a.
  • ElDorado
    5.5k
    ja bih čak rekao da je najveća greška vjera da Zeko može voditi sportsku politiku kluba
  • Eduardo
    25.8k
    Ona koju svi pljujete i govorite da ne valja.

Nekad me bude sram s kim dijelim bajtove u mreznim kablovima .....
    jedan u nizu

Ajd molim te nemoj generalizirati jer jednostavno nije istina da "svi pljuju i da ne valja"... digne se jedan ili u najgorem slučaju par glasnih pojedinaca koji imaju sumnje, zamjerke ili su jednostavno maliciozni i odmah krene etiketiranje svih.

Istina je da u stvarnosti postoji nekolicina koja skače na sve što im ne paše, a druga nekolicina napravi od toga kolektivni lov na vještice i secira pa u nekim slučajevima čak i namjerno pogrešno tumači napisano. Tako da je problem obostran.

Ljudi na forumu smo, ne možemo zajedno po svim pitanjima klimati glavom, tapšati se po ramenima i recitirati iste rečenice... u biti možemo, ali onda nam forum nema smisla.
  • veselko tenžera
    5.5k
    Al isto tako ne možemo reći da je napravljen iole dobar posao prije dolaska Bobana.Chempers

Da dopunim kolegu, ovo se odnosi na prvu ekipu i, vrlo vjerojatno, školu jer je u njoj Boban skoro pa sve poslao kući.
    Marketing, navijači, gradnja stadiona, rast članstva i sl. su definitivno otišli daleko naprijed, tu nema dileme, samo što to nisu segmenti od kojih klub živi kao što su to prva ekipa i škola.

slažem se s obojicom.

Kad su se počela postavljati pitanja kako dalje u krucijalnim sektorima, umiješao se prst Onoga gore i poslao Bobana čime je DP dobio komad slagalice koji mu fali da zaokruži priču. I to kakav komad slagalice!
  • The Undertaker
    8.6k
    Vjeko, ja to gledam na način da poredim kakvo je stanje kad je klub preuzet a kakvo je u trenutku kad radiš presjek. Međutim, na stranu što mislim ja, ali potezi koje je napravio DP (smjena Zajeca i Marića, instalacija Bobana i davanje velikih ovlasti, promjena kompletne sportske organizacije) pokazuje da su oni locirali problem i bili svjesni ovoga što ja pišem.
    Nije loš management onaj koji pogriješi jer griješi svatko, loš je onaj koji ispravno i na vrijeme ne detektira problem i napravi korekcije, ma kako bolne bile. Meni su vladajući u tom segmentu položili ispit. Ali sad da ću biti slijep kao kolega gore baš i neću.
  • marcio amoroso
    45.2k
    Nova vlast je napravila veliku grešku sa Marićem i toga su i oni svjesni. Ne treba relativizirati i praviti se da je sve odrađeno perfektno. Nije, ali je bitno da se greška priznala i da se to promijenilo.

Ne volim one koji samo pljuju, ali još manje volim one kojima je sad odjednom sve med i mlijeko i koji svaku grešku pokušavaju opravdati.

Idemo dalje jako, imamo naš klub i na nama je svima da damo svoj doprinos na način koji možemo.
  • jedan u nizu
    15k

Ma i mislio sam na pojedince, ali sam se nespretno izjassnio kada sam napisao ''koju svi pljujete''.
    Mislio sam na ''sve'' one koji pljuju, kojih je i dalje manjina, barem na ovom forumu, ali koji nece zasutiti ni da klub osvoji 5 liga prvaka zaredom i napravi stadion od 100k mjesta koji ce biti pun svaku utakmicu.
  • ElDorado
    5.5k
    Najveća vrijednost DPa je brza reakcija i rješavanje problema. Od Bobanovog istupa na RTLu do dolaska u klub prošlo je svega par dana. To je meni naprosto bilo sjajno!
    Statut od odluke do izbora u par mjeseci.
    I najbitnije od svega bili su svjesni da su sa sportskom politikom tj kadroviranjem oko nje pogriješili.
  • Jaro
    10.7k
    Da se malo maknemo od ovogs ko je kaj kriv, imam pitanje: nisam ulovio, postoji li "izborni prag" ?
    Naime, ako ne postoji, moguce je uci u skupstinu sa 0.2 glasa po mandatu? Skupis 100 potpisa, slozis listu i program i dovoljan je jesan glas za tu listu da udje tvojih 5 ljudi u skupstinu?
    Ako postoji prag, ignore, ali ako postoji - osim sveopce sramote nema razloga da se i najmanji protivnici DP ne kandidiraju i sljedecih 5 godina ako nista mogu biti aktivna oporba - dovoljan je jedan jedini glas...
  • ZgDLions
    1.5k
    Ja to gledam ovako, mi smo kao neka pričuva, mislim na svoju obitelj i slične meni koji su sve svoje učlanili.
    Pitaju me za izbore, a ja kažem da najvjerojatnije bude samo jedna lista i da nema nekog velikog hajpa, tak da oni najvjerojatnije ni neće glasati.
    Ako bi se pojavila neka sumnjiva lista sa Zdravko, Antolić, Hanžel kojekakvi likovi sa željom da budu nešto u klubu preko izbora, mi bi svi odmah krenuli na glasanje da se to minorizira.
    Ovako plavi brod polako plovi u željenom smjeru i mi lagano odmaramo doma bez stresa, samo nas nemojte zaboraviti probuditi ako uočite nešto sumnjivo.
    :grin:
  • NitkoBitan
    30.8k
    To je glupost ne odradit 2,3 klika online da se da svoj glas makar toj jednoj listi. Sto vise glasova to veci legitimitet. Nedavno se sprdalo tovare je im je broj ljudi koji su izasli na izbore smijesan u odnosu na broj clanova.

Ja cu svakako iscimat i nekoliko inertnih.
  • ZgDLions
    1.5k

Postujem mišljenje, glasali bumo svi, nije problem.
    Mi smo ti ko pravi Hrvati uvijek protiv nekog, to nas motivira, a sad ako nema protivničke liste nije nam napeto.
  • dinamo u srcu
    2.3k
    Smatram da je DP sa Marićem promašio i promašio sa igračima koji su dovedeni u prošloj sezoni. Maknuli su Marića vrlo brzo, ali kvaliteta igrača, treneri jednostavno nisu znali i mogli odraditi to i na terenu, pa je izostao sportski rezultat(trofeji) i to je veliki minus za klub. Iako gledano imali smo stvarno pehova i sa primljenim golovima, katastrofalnom formom igrača i ozljedama ključnih igrača. I takvi smo umalo uzeli trofej u prvenstvu.

Sada sa Bobanom se podigla razina kvalitete i u omladinskoj školi i u prvoj momčadi i to je ono što je falilo.Uspjeh u sportskom sektoru.

Sada je to druga priča i DP sa Bobanom na čelu definitvno je postavila dobre temelje ove sezone i vjerujem da rezultati neće izostat.

Broj članova,marketing,fan shop,grupa rastu iz godine u godinu i na tome treba samo nastaviti bez nekih velikih promjena.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.