• masacusec
    6k
    Postoji li igdje službena verzija potvrđenog Statuta za download ili samo ona draft verzija koja je neki dan uploadana?
  • Bosskovitz
    18.7k

Zadnji draft je ono što je izglasano na Skupštini. Postat će "službena verzija" kad ga odobri gradski ured.
  • pencilneck
    944
    Barcelona (Socios model)

Vlasnici kluba su članovi („socios“) – oko 140.000 registriranih članova.

Predsjednik i uprava se biraju izravno od članova svake 6 godine (od 2021. produženo s 4 → 6).

Nema ograničenja broja mandata – isti predsjednik može biti biran više puta (npr. Josep Lluís Núñez bio je predsjednik od 1978. do 2000. – 22 godine!).

Kandidat mora prikupiti potpise podrške od određenog broja članova (oko 2.000–2.500) da bi se uopće kandidirao.
    Maximo

Ne znam otkud si ovo vadio, ali u Barceloni mandat predsjednika traje 5 godina (donedavno bilo 6 godina) i ogranicen je na 2 mandata, kao i po novom u Dinamu.

https://www.mundodeportivo.com/us/en/soccer/20240307/680777/laporta-s-final-six-year-term-at-barca-is-on-the-horizon-nrt.html
  • pencilneck
    944
    10 godina je dug period i dobro je da predsjednik zna da ima odgovornost u tom periodu "odgojiti" uz sebe nekoga tko ce biti spreman preuzeti uzde. Ja mislim da recimo Milan Badelj ima kapaciteta biti taj, dok stasa i prikupi iskustva. Nadam se da ce ga Boban prikljuciti sebi u nekom svojstvu u periodu koji je ispred nas.
  • JMastermind
    1k
    Ne kritiziram ni ništa nego me samo zanima...

Zadnji info koji smo imali prije nego je Zvone došao je da novi statut trenutno nije neki veliki prioritet jer ima bitnijih stvari, i da će mu se posvetiti nešto prije idućih redovnih izbora.

I onda ovo, gdje smo za koji dan na novim izborima, a Statut već izglasan.

Kaj se desilo? Zvone došao i rekao najte zajebavat, ja ću sve ostalo a vi izvolite to riješit? :grin:

Da se razumijemo, ovo je odlično, pobjeda nad pobjedama. Nego se nemrem oteti dojmu da su se svi skupa malo pogubili i uvalili preko glave (što je sasvim razumljivo kad uletiš u takvog mastodonta poput Dinama bez da znaš kako točno sve unutra funkcionira), a onda je netko sa hrpom iskustva i znanja baš iz tih stvari (Zvone) došao i preuzeo uzde, smirio stvari, preuzeo spotlight na sebe - i dao ekipi mir da radi ono što žele i mogu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.