• Kumerle
    1.1k

Istina, ali uzmi u obzir da je sve ponuda i potražnja, Rujevica je 8300, Kranjca 11 000, a Udine gdje ne igra domaća ekipa pa nema godišnjaka i u sezoni godišnjih odmora 41500.
  • Twisted1
    910
    Udine gdje ne igra domaća ekipa pa nema godišnjaka i u sezoni godišnjih odmora 41500.Kumerle

kapacitet renoviranog stadiona u udinama je 25k
  • Tvrdica McTvrdi
    1.6k
    25000 je sad kapacitet, a kaj se tiče potražnje mislim da nema nogometnog fana kaj ne bi htio pogledat jednom takvu utakmicu i pool je praktički cijeli svijet.
  • Kumerle
    1.1k
    Svatko procjenjuje za sebe koliku cijenu će odrediti kako bi imao maksimalno ispunjen stadion, pogotovo naši klubovi kojima je to jedan od glavnih izvora prihoda odmah iza transfera i eventualno marketinga.

Uefa je tu u malo drugačijoj situaciji nego klubovi pa vjerujem da mogu ići malo ispod cijene.
  • Tvrdica McTvrdi
    1.6k
    pogotovo naši klubovi kojima je to jedan od glavnih izvora prihoda odmah iza transfera i eventualno marketinga.Kumerle

Ne želim spamat off topic pa je ovo zadnje, ali ni ovo nije baš točno. Primjer Istre, proračun je gotovo 6 mil eura, a ukupni prihodi od svih ulaznica oko 200k eura. Dakle da je besplatan ulaz to klub maltene ne bi osjetio, a nekom studentu je razlika plaća li nešto 5 ili 15.
  • NitkoBitan
    30.3k
    za ligu prvaka racunam da nece bit jeftinije od 50-60 eura pogotovo za Zapad i pogotovo ako ce biti neka tekma sa Realom, Barcom, Bayernom...dinamozivivjecno

Prosle sezone je zapad dolje za clanove u Ligi prvaka bio 60 eura, za neclanove 70. Na Kranjci ce i cijene bit vece obzirom na veci komfor, manji kapacitet i vecu potraznju. A treba i inflaciju uzet u obzir.

Može li si prosječna familija od 4 priuštiti odlazak na zapad jednom mjesečno uz sve ono kaj ide uz to (klopa, cuga)?Twisted1

Zapad je najskuplja tribina, pored zapada imas i 3 ostale tribine, a pored derbija i europskih utakmica imas i manje tekme sa nizom cijenom ulaznica. Ako "prosjecna" obitelj zeli na skijanje moze ic i na Jahorinu ako ne moze priustit Austriju ili Svicarsku.

S obzirom na duplo manji kapacitet Kranjce od krnjeg Maksimira pretpostavljam da ce nekoliko godina Kranjce bit financijski udarac za Dinamo, ne znam kakve su klupske procjene. Netko je spomenuo Istru/manje klubove... Dinamo zadnjih nekoliko sezona solidno zaraduje od prodanih ulaznica, na novom Maksimiru ce taj segment pokrivat mozda i 15-20% ukupnih prihoda kluba. I na sadasnjem izdanju je to oko 10%.
  • SAS1987
    18.3k
    Istok stajanje :wink:

UEFA allows safe standing facilities in stadiums used in Austria, Belgium, England, France, Germany, Italy, Netherlands, Portugal, Scotland and Spain.
  • Zoran
    321
    Ako bude Kranjča uvijek puna ne vidim da će to biti financijski udarac za klub ako je prošle rekordne sezone prosjek bio cca 11 tisuća ljudi. Samo kaj će sada na svakoj tekmi biti ful pun kapacitet, a lani je na nekima bilo npr 20 000 , a na nekima 6 000 pa se došlo do prosjeka... Sada na Kranjči će uvijek bit dobri uvijeti i ne vidim razloga zašto nebi uvijek bili iznad 90% popunjenosti stadiona.
  • Neron53
    1.9k

Zasto bi bio financijski udarac par godina na Kranjci?
    Koji prosjek smo imali na Maksimiru prosle dvije godine, racunajuci i Europu?
    Pardon...sada vidim da je kolega slicno napisao.
  • Ludovic IX
    9.5k
    ja vjerumje da će organizacija utakmice na manjem stadionu biti kudikamo jeftinija nego na maksimiru.
  • Thor
    456
    ja sam apsolutno za stajanje,istok stajanje! :victory: ko nekad
  • veselko tenžera
    5.2k
    Jel ikad objašnjenje zašto je kapacitet 11, a ne recimo 13-14 tisuća? Nije velik dodatni trošak u izgradnji, a za 2-3 sezone što će Dinamo igrati tamo to je 80-120 tisuća ljudi više, nek je prosjek 30 €...
    Jedino logično mi djeluje da je to zbog toga što će 11 biti više nego dovoljno kad se Dinamo vrati na Maksimir.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.