• Crni86
    18.2k
    Rpg je zvijerDroljo

Zvijer je defanzivno a i tu ima utakmica kad izgleda doslovce dekoncentrirano ( i to u nekim manjim tekmama vece tekme sve savrseno odigrane defanzivno). Ofenzivno je jako malo doprinosio, najvise je doprinosio kao lijevi wb, kao desni bek jednostavno jako jako malo.

Vidjet cemo sve jako brzo, imam osjecaj da morisove kvalitete se vise uklapaju u dinamov dnk nego rpg-ove (tezi igri, tehnicki potkovaniji itd). Kad cemo trebat razbijat bunkere u hnlu moris ce nam vise znacit radi kombinatorike dok mozda u nekim jacim tekamam gdje ce defanziva biti prioritet vjerujem da ce igrat rpg.
  • Laugreano
    4.8k
    Mediji pisu da su napadac i vezni sve blize. Sto mislite, tko su oni?
  • Droljo
    23.4k
    Ofenzivno je jako malo doprinosio, najvise je doprinosio kao lijevi wb, kao desni bek jednostavno jako jako malo.Crni86

Za to se može upariti sa lisicom da mijenjaju pozicije. Nešto kao buljat etto. Na desnoj strani imamo bezbroj taktičkih riješenja sa rpg-om, valinčićem, lisicom i stojkovićem.
  • JJosip
    96
    Ne znam po čemu je RPG ofanzivno loš?
    Ima 3 gola (2 protiv Hajduka) i 2 asistencije i još 6 kreiranih velikih prilika
    Stojković npr. ima 4 kreirane velike prilike, Pjaca kao krilo 8...
    RPG nije netko tko driblingom osvaja prostor, ali u zaletu ga ne može nitko zaustaviti.
  • Droljo
    23.4k

Zajebavaš ili ozbiljno pitaš?
    Bakrar i Zajc?
  • Crni86
    18.2k
    ne bi usporedio rpga s buljatom i ettom. Obojici je forte bio ofenzivna igra za razliku od rpg-a.
  • Droljo
    23.4k

Mijenjanje pozicija sam mislio. Kad rpg ode gore da se lisica vrati na beka i tak te šeme.
    Koliko smo vidjeli na pripremama i špika je iskoristiv za takvu neku opciju gdje protivnik neće znati tko je bek a tko krilo.
  • Laugreano
    4.8k
    A zajebavam. Vec 10 dana jedan te isti tekst na novo pišu. Sutra ce opet pisat da su Bakrar i Zajc sve bliže ili na korak do dinama.
  • Orc123
    14.1k
    Jedino u cemu je Valincic bolji od RPG je trenutno voljni moment i fizicka moc ponavljanja....tehnicki sigurno nije bolji od RPg, napadacki ucinak mu prosle sezone bio slabiji od RPG-a.....suma sumarum RPG je trenutno kvalitetniji bek sigurno ali....dolazimo do ali.....jednostavno voljni moment Valincica je daleko veci.....tako da....Valincic moze s godinama izrast i u boljeg beka od RPG ali trenutno to jos nije.

Isto tako, i ja vidim trenutno Valincica ispred RPG-a samo radi tog voljnog moment iako sam siguran da ce obojica dosta igrati ove sezone i raspodijeliti minutazu.
  • Mr Anderson
    15.7k
    špika je iskoristiv za takvu neku opciju gdje protivnik neće znati tko je bek a tko krilo.Droljo

Problem je kaj nekad ni Špika ne zna jel je bek ili krilo:lol:
  • Dinamovapriča
    653
    Bakrar je dogovoren još od prošlog tjedna. Čeka se samo papirologija iz USA, trebali bi papiri stić krajem tjedna ili početak idućeg.
  • NORTE
    21.6k
    germanijak.hr/nogomet/vijesti/germanijak-doznaje-dinamo-doveo-mladog-golmana-iz-portugala/

ima ovjerene nastupe i u Ligi prvaka mladih
    skener

Tko u Hrvatskoj ovako piše?

Dnovinari tipkaroši 'ko vam daje poslove?
  • CastAway1986
    4.7k
    Off topic je ali kad se već priča o tom D.D.Beljo ce sigurno vise profitirati od centaršutova Valinčića nego od RPG-a..Plus kako je kolega gore rekao voljni moment i glad za uspjehom u Dinamu je daleko na strani Valinčića za razliku od Gabriela koji je dobar dio priprema izgledao mlako...Istina RPG je jedan od rijetkih koji je lani imao dobru sezonu ali mislim da mu ove sezone dionice padaju a uz to nije produžio ugovor! Nebi imao ništa protiv ni da su ga prodali pa da se vidi i Mikić na djelu..
  • Crni86
    18.2k
    tehnicki sigurno nije bolji od RPg, napadacki ucinak mu prosle sezone bio slabiji od RPG-a....Orc123

To sta netko ima bolji ucinak strogo ne znaci da je tehnicki bolji. Npr kreacija od strane valincica visokim loptama gdje je izbacio dva puta ljubicica npr (slicnu loptu imao i protiv primorja), prepoznavanje situacije ulaska u sredinu da se oslobodi za pas kako bi izasli i osvajanje prostora na protivnickoj strani. Puno puno vise sudjeluje u izlascima i kreaciji iz zadnjeg reda, ne boji se povuc loptu i to mu nije strano.

Strogo ste se uhvatili ucinka i statistike u smislu golova, asistencija, kreiranih prilika. Ja govorim o kreaciji i izlascima te diverzificiranijim rjesenjima od rpg-a prema naprijed. U 95% situacija rpg ne preuzima rizik u izgradnji igre, nece povuc prema narpijed osim ako je sam kao duh vec loptu vraca u vecini slucajeva u nazad na svojoj polovici.

Spomenuo si motiviranost kod rpg-a, proslih sezona je imao istih problema samo sta je tad bio lijevi bek pa se tome pripisivalo to sta djeluje manje zainteresiran…I sad mozda jos jedno nepopularno… rpg je doso u dinamo kad smo vec igrali spori, mlaki i dosadni nogomet u tom trenutku kad je on doso on je nasprem svih upravo zato izgledao kao space shuttle, a zapravo mozda nije on toliko dobar koliko je nas kadar tada igrao spor i mlaki nogomet gdje je onda on dolazio toliko do izrazaja da smo ga svi nazivali (pa i ja sam) masinom, strojem, zvijeri itd. A sad nam kao izgleda mlak, nezainteresiran kad je okruzen gladnim igracima koji isto zele brz, moderan nogomet i onda to mjenja nasu percepciju njega.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.