• db-izbjeglica
    17.8k
    jel samo ja primjećujem inflaciju igrača koji su bili u dinamu, otpisani su i sad dinamo plaća odštete da bi ih doveo nazad.

samo još jedan dokaz da je čistka u sportskom klubu bila nužna!
  • Ludovic IX
    9k
    ja se ulogoriao nakon ohoho vremena i radi. Jedino sto je najnoviji video iz varaždina kad smo dobili 1-0
  • Toni90d
    1.8k

Ja sam je bio izbrisao jer nema smisla, niti ikakav sadržaj za 20€ u godini.

Ali kako idu pripreme, onda sam ju skinuo ponovo.
  • rioda
    8.9k
    Valinčić rođen u Rijeci, došao na liječnički u dinamovim adidas hlačama i Castore majici.
    Kakav potez.

Boban kupio stopera Barcelone, jer nam je Radeljić preskup.

Kakav dan. :smile:
    NORTE

Meni je top i ova vijest da je klub osigurao prijenos pripremnih utakmica, kad se sjetim zimskih priprema i kemijanja sa streamovima...
  • Jurki
    18.1k
    cinjenica je da nas je i savez sjebal sa ukidanjem B ekipa.. ali je isto tak cinjenica da su treneri u mlađim kategorijama napravili usran posel.
    (Uzimanje mita da "tatin sinek" igra, los i nekvalificiran kadar itd)
    Pa zato su i odletjeli skoro svi treneri iz skole.
  • NORTE
    16.9k
    Kakav ikonski dan za Morisa.
    I frizuru je stigao promijenit u kratko vrijeme.
    SZA00017_317849a6-1722-4958-80b7-99db5a4f8b32_650.jpg
    SZA00105-2_12a51255-0468-43ef-8387-7f71774ddfb4_650.jpg
  • Dubbbrava
    907
    Pohvale Dariu Dabcu za prirodan osmijeh
  • NVKOD
    5.5k
    Snimka-zaslona-2025-06-24-225955.png

Sori Loksa, došla je nova seka u grad.
  • Jaro
    10.5k
    cinjenica je da nas je i savez sjebal sa ukidanjem B ekipa..Jurki

Not true. Savez je samo zabranio b momcadi u drugoj ligi nakon sto je smanjena na 12 klubova, u trecoj se moglo nastaviti - za klince je to moglo bit cist ok. Klub je odlucio da im je to prenisko... I to je to...
    Dakle da klub nije ugasio B momcad - vec sad su mogli igrati u trecem rangu, bez nivog pocetka iz cetvrte lige...
  • NORTE
    16.9k
    Par činjenica:

- kupili smo rezervu za 1,3 milijuna eura, rezervu!

- kupili smo četiri igrača iz Bayerna i Lalige u redom milijunskim transferima.

Rivali nam govore da se raspadamo jer mičemo tolike igrače iz momčadi (nesposobne), da dovodimo igrače za Goricu i Slaven, a oni istovremeno pretaču iz šupljeg u prazno i gledaju svaki cent (koji nemaju).

"Demokrati" s juga govore "Kim Jong Boban", a "izbori" su im unaprijed odlučeni.

Pa nema nas nitko.
  • barbax
    356

A Bayern? Pa imamo braće i sestara na sve strane Bayern, Barca, Loxa...
  • Tercel
    505

Reci braco, reci seka, reci hoću beka!
  • NVKOD
    5.5k
    https://www.index.hr/sport/clanak/jos-tri-igraca-otpisana-u-dinamu/2683934.aspx

Bočkaj, Perić i Špikić otpisani

Riječ je o Petru Bočkaju, Dariju Špikiću i Dini Periću, trojcu koji zajedno ima 377 nastupa za Dinamo. Oni su otpisani i aktivno se radi na tome da im se nađe novi klub jer im je na Maksimiru jasno iskomunicirano da se na njih u Dinamovom dresu više ne računa.

U sklopu racionalizacije troškova i uspostavljanja nove financijske konstrukcije prve momčadi, Boban smatra da su njihovi ugovori preveliki za ulogu rotacijskih opcija. Ukratko, ne igraju dovoljno ni dovoljno dobro za plaću koju primaju, smatraju na Maksimiru.

Poseban problem su plaće Bočkaja (28) i Perića (30). Bočkaj je lijevi bek/krilo koji je u Dinamo stigao u mega SHNL transferu iz Osijeka. Bilo je to u zimu 2022. godine kada su Osijek i Dinamo dijelili vrh ljestvice.

Plaćen je čak 2.7 milijuna eura kao najbolji igrač u konkurentu, a pritom mu je i dana plaća od 550 tisuća eura godišnje. U drugom dijelu sezone odigrao je u prvenstvu 16 utakmica za Plave, ali je uskoro ispao iz svih planova.

Pod vodstvom Ante Čačića postao je rezerva, a bivši trener Dinama je na poziciji lijevog beka radije držao Roberta Ljubičića, koji je po vokaciji vezni igrač. Bočkaja se Dinamo otad pokušava riješiti. Pretprošlu sezonu proveo je na posudbi u ciparskom Pafosu, dok je prošlu prosjedio na klupi Dinama. Odigrao je samo 45 minuta, iako su Plavi bili jako tanki na njegovoj poziciji.

Perić je dugo godina bio jedan od ključnih igrača momčadi, ali je dvije i pol sezone bez ozbiljnog nogometa. Jedan od miljenika navijača ima kroničnih problema s ozljedama zbog kojih toliko dugo nije igrao da se rijetki sjećaju kako je i dalje u Dinamu.

Ima plaću od oko 600 tisuća eura godišnje. U čitavoj prošloj sezoni odigrao je samo četiri minute, dok je u sezoni prije toga zaigrao u 12 SHNL utakmica. Za Dinamo je zadnji put startao 17.12.2023. u derbiju protiv Hajduka na Maksimiru koji je završio 0:0, prije godinu i pol dana.

S druge strane, Špikić je u puno boljem momentu od dvojice suigrača, a i krilne pozicije u Dinamu su trenutačno slabo popunjene. Na njima će igrati Gabriel Vidović i Mateo Lisica koji se tek moraju dokazati, a još su manje iskusni Fran Topić i Cardozo Varela. Jedini nositelj tu je Luka Stojković kojeg u Dinamu ne vide kao veznog igrača, nego ofenzivniju opciju.

Čak ni u takvim okolnostima, u klubu ne vjeruju da je 26-godišnji Špikić rješenje. On je prošlu sezonu započeo kod Sergeja Jakirovića kao bitan dio rotacije, ali je na polusezoni posuđen u grčki Aris za koji je dao dva gola u 12 utakmica.

S druge strane, Bočkaj ima ugovor do siječnja 2027. godine, dok je Perić u posljednjoj godini ugovora. Oni nemaju veliku prodajnu vrijednost i Dinamova uprava bi danas potpisala raskid ugovora da skine teret njihovih plaća.

Stari moj, 550k eura za 45 minuta rekreativnog nogometa. S druge strane, 600k eura za 4 minute u utakmici gdje je vjetar radio protiv nas. Strašno kakvi su to ugovori. Žao mi je Perića, ali čovjek nije odigrao poštenu utakmicu godinu i pol, a prima bogovsku plaću.

Skidanjem njih dvojice s grbače značajno bi se lakše disalo jer trošiti 25 milki na plaće, a osvojiti "nikad manje" bodova u HNL-u je teški kriminal. Podrška Bobanu za srezivanje i racionalizaciju plaća novih i budućih igrača. Ako si dobar, dobit ćeš bonus, a ne da u startu imaš plaću veću nego budžet nekih prvoligaških klubova...
  • miro
    6.7k
    Špiku bi ipak trebalo zadržat u nekoj rotaciji, pogotovo ako se proda Hoxha. Ne ide mi on u istu rečenicu s Bočkajem i Perićem
  • NORTE
    16.9k
    Špiku bi ipak trebalo zadržat u nekoj rotaciji, pogotovo ako se proda Hoxha. Ne ide mi on u istu rečenicu s Bočkajem i Perićemmiro

Ne ide on ni u istu rečenicu s jakim dinamom.
    Imao je previše prilika i pokazao je da nije naš rang.
    Možemo pričat o klupi, ali možemo krenut i dalje pa možda dati priliku nekome koga bi poslije mogli skupo prodati.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.