• rokikaciga
    1.8k
    ... Slažem se s tobom

Jagušić je igrač zbog kojeg bih kupio ulaznicu drugog kluba. Lisica je igrač koji će preorati pola terena i nekaj će iskopati, još je mlad i mislim da kad mu se glava malo posloži što se tiče odluka na terenu da će to biti odličan igrač. Takav je potreban i Dinamu i reprezentaciji (ne kažem trenutno kvalitetom već načinom igre). Klasično krilo nam nepresušno fali, pogotovo netko tko je toliko dinamičan i brz kao Lisica.
  • Mr Anderson
    11.9k
    Gledajuci sofascore statistikupešća
    Ovdje sam prestao čitat, ospice dobijem od ovakvih komentara. Ljudi treba malo gledat nogomet, s razumijevanjem, a ne samo čitat neke gluoe ststistike.
  • Jurki
    17.4k
    Ako je istina da je Como podebljal ponudu na 28 mil eura + bonusi.. zavezat mu mašlin oko vrata i poslat ga za Italiju.
  • Mr Anderson
    11.9k
    Već je to izlizano, ali da se gkedala samo statistika nikad nebi doveli Petkovića pa ni Oršića. Ali netko tko ima oko ih je pogledao uživo, ostalo je povijest.
  • Brusa
    3.4k
    stvarno je izlizano i stvarno bi se trebalo prestati upotrebljavati. Igrači i slučajevi kakvi se dogode 1 u 1000 puta. Dakle, anomalije, iznimke, a ne pravilo.
    Valjda Kangi isto nismo gledali statistiku pa smo potrošili lovu na njega i dali mu bogat ugovor kakav valjda nigdje ne može dobiti i nikada ga u životu više neće dobiti. Bolje da smo gledali statistiku i rekli : ne hvala, napadač koji nije cijelu sezonu zabio gol.
    Jer na jednog Petka ide 999 Kangi.
    Mi smo svog Petka iskoristili, ostalo samo "Kange" na taj način mogu dolaziti.
  • crophantom
    758
    28 plus bonusi? Od kud to? Ako je to istina nakon ovakve sezone to bi bio debelo nas najbolje odraden transfer ikad , al ne vjerujem ni da je blizu toga.
  • Brusa
    3.4k
    imaš link u rubrici transferi-vjesti. Al neki tip sa twitera koji ima 2700 pratitelja, tako da bi uzeo sa rezervom
  • crophantom
    758
    hvala, nisam vidio. Ma lik je žešće zabrijao, s bonusima bi to prešlo 30, a to je vec teški SF.
  • GeneralNapoleon
    1.7k

Moje misljenje na statistike je da su oni koji smatraju da su statistike bezkorisne i glupe jednako u krivu kao oni koji gledaju samo statistike.

Treba spojit i test oka i statistiku. Bas primjeri i jesu Orsic i Petko. Jedan je imao odlicnu statistiku u Aziji dok je drugi statisticki bio los. Znaci kod jednog je statistika samo potvrdila to sto se ocito i vidlo u njemu dok kod drugog nije.

Anomalije su naravno i u jedan i drugi smijer moguce. Ali objektivno gledano je vjerojatno najbolje da se gleda i jedno i drugo, gdje na kraju videno ipak ima blagu prednost pred statistikom.

Mislim ipak nisu valjda i svi oni moneyball klubovi glupi koji na osnovi statistike vode poprilicno solidnu transfer politiku.
  • vjeko1701
    15.6k
    Sad opet slobodno stanes sa Hoffenheim forom. Izlizano do kraja.
  • The Undertaker
    8.2k
    Naša transfer politika je godinama bila da uzimamo najbolje iz HNLa i susjedstva. Za to nam nije nužna statistika jer smo imali (možda još imamo) ljude koji pokriju to područje. Ne znam kakva je i da li postoji statistika za igrače od 12-18 godina koji su naša ciljana skupina. Izuzeci poput Olma, Eduarda i Sammira su samo izuzeci. Sa tom politikom smo postali 30. klub u Europi i ne čini mi se pametnim mijenati je.
    Sljedećeg koji spomene moneyball i Sheriff u kontekstu Dinama treba odmah špicokom nabiti iz kluba.
  • Ivdzo11
    6.8k
    A istina je negdje između - Dinamo očekuje ponudu koja je s realnim bonusima iznosila oko 27 milijuna eura. Po svemu što nam je rečeno, realno je da će se Dinamo i Como dogovoriti i da će Baturina uskoro preseliti u Serie A.
  • Crusades
    16.3k
    Vi imate teške borbe u glavi... doslovno nitko nije napisao da je Como "veći" klub od Hoffenheima (pisali su da je tip kluba kao što je Como dobar za njegov daljnji razvoj), a sastavit proširenu rečenicu bez Kange, Mmaeea Mbukua i Cordobe ili vajsprezidenta odbora vam je teža matematika.
  • scooniepenn
    4.7k

Jagusic ima u svojoj igri karekteristike uz koje mozes postati vrhunska klasa, ne svjetska naravno, ali vrhunska da. Tu je puno rada i ulaganja naravno, ali kapacitet je tu. Osim toga, mali Jaga ima tu pozitivnu drskost i karakter koje ne mozes nauciti, s time se rodis. S druge strane, Lisica je vrhunski fizikalac, ima i znanja daleko od toga, no, mislim da je njegov maksimum da postane odlican igrac. I to je super, takvi nam igraci trebaju, ali plafon mu je ipak objektivno nizi nego Jagusicev.
  • emilperska
    10.9k
    bez Kange, Mmaeea Mbukua i Cordobe ili vajsprezidenta odbora vam je teža matematika.Crusades

Budu nas oni zvlečeli iz ovog gdje smo upali.

Jesi ti jedan onih sta je brojao Kangine stative, propustene ubacaje za milimetar i dobivene duele protiv Šibenika?

Ne tako davno, slušali smo da je Cannavaro najbolje sto nam se moglo desiti od eminentnih forumaša koji su time prali mozag neupucenima da je taj proces zamjene Bjelica Cannavaro i forsiranje trecerazrednih stranaca normalan proces u jednoj etapi razvoja kluba..

Ali sve je to ok.. Kriv je Kulenović..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.