• The Undertaker
    8.1k
    Sredinom ožujka 2023. oformljena je radna skupina za izradu novog Statuta i za 9 mjeseci je Statut bio usvojen od strane IO. Klub je obje vijesti svečano objavio na svojim stranicama.

DP je na vlasti već 15 mjeseci. Koliko ja znam, nemamo odbor za statut (imamo za članove, stadion i financijska pitanja), nemamo radnu skupinu za Statut (barem ja ne znam za nju), ništa nije objavljeno u medijima (jedino je Nauković nedavno nešto natuknuo u tom smjeru), nema objavljenih imena, nema rokova, nema temeljne koncepcije o kojoj bi se nešto trebalo pitati i članstvo, nema čak ni probnih balona da se ispita puls navijača i članova itd.... U klubu koji funkcionira kao Dinamo to znači da se time nitko ozbiljno ne bavi.
  • pencilneck
    917

Članak 38.

Izvršni odbor Kluba:
    a. provodi odluke, zaključke i preporuke Skupštine;
    b. predlaže izmjene i dopune Statuta, osim u slučajevima iz ČI. 36. ovog Statuta
    c. predlaže i usvaja opće akte Kluba, ako ovim Statutom nije drugačije određeno;
    d. predlaže Skupštini program razvoja, politiku i smjernice rada Kluba;
    e. imenuje, sklapa ugovor, kao i razrješava predsjednika Uprave i članove Uprave Kluba;
    ...

Zna se kojih je 13 imena (sada 12) zaduženo za Statut. Koja dodatna imena i Odbori su još potrebni?

A ovo da se o Statutu pita članstvo, ne znam kako bi to u operativnom smislu bilo izvedivo. Eventualno u formi nekog javnog savjetovanja kao što to bude kod prijedloga Zakona pa da ljudi pišu svoje komentare na tekst prijedloga Statuta...
  • The Undertaker
    8.1k
    Zna se kojih je 13 imena (sada 12) zaduženo za Statut. Koja dodatna imena i Odbori su još potrebni?pencilneck

Teoretski nitko nije potreban, može Zajec sam napisati Statut i IO ga predložiti Skupštini. Tako Dinamo ne radi odnosno barem nije radio dosada.
  • pencilneck
    917

Čini mi se da robuješ nekoj kvazi formi na temelju uzorka od 1 izmjene Statuta prije 2 godine.

Da je kojim slučajem oformljena Radna skupina za Statut u kojoj je navedeno 12 imena članova IO-a (dakle predstavnici obje izborne liste) - bi li to nešto promijenilo?
  • The Undertaker
    8.1k
    Naravno da bi se promijenilo. Znalo bi se tko radi, tko je odgovoran i, najvažnije, koji su okvirni rokovi.
    Tako funkcionuira ozbiljna tvrtka/društvo.
  • Filip85
    221
    Ali zato status u medijima nemamo nikakav za razliku od onih na kojima ribari nabijaju svoj euro koeficijent...
  • Shkera
    53
    Vidim da neki pišu da se ZB ne bi vratio u klub da nije MM sje** stvar.
    Ako se dobro sjećam, mislim da nije otpočetka tu jer nije bio član pa je bio limitiran s te strane.

Tako da mislim da to nije istina i da bi Zvone bio od prvog dana u klubu da je bio član i da se samo to čekalo te da MM nema nikakve veze s njegovim dolaskom.
  • NB86
    16.8k
    Tako da mislim da to nije istina i da bi Zvone bio od prvog dana u klubu da je bio član i da se samo to čekalo te da MM nema nikakve veze s njegovim dolaskom.Shkera

Potpuna glupost, mogao je biti u upravi od prvog dana, nikakvo clanstvo ga nije sprjecavalo, ljudi koji su ukljuceni u cijelu pricu su i ovdje govorili da ga se zvalo, javno zajec i ostali u dinamu da ima otvorena vrata da dođe kad hoce ali da on ne misli da je sada trenutak, vise manje je i sam davao takve izjave. Da je dinamo ove sezone osvojio ligu(bio na zimu tipa na +8) nebi zvone vidjeli, jebiga poslozilo se tako da nam je trebala metla u klubu u sportskom sektoru i onda je tek prelomio doci
  • Shkera
    53
    Ok, prihvaćam onda da sam u krivu ako je tako, zato sam i napisao "ako se dobro sjećam".
    Sjećam se da je bilo priče da ne može iz nekog birokratskog razloga.
  • ElDorado
    4.2k
    Kad je on odlučio on se sam i ponudio to je bilo evidentno. I super je da su iz DP promptno reagirali bez bespotrebnog filozofiranja
  • vlatkomarkovic
    1.6k

Zvone nije ranije došao jer u klubu nisu ranije htijeli pristati na njegove uvjete. A i netko je radio los PR za njega, nemoram objašnjavati ko…. onda je Manenica presjekao i doveo Zvonu…

Netko je tvrdio da je Zvone k-plus namaz od čokolade, a ne Nutella….
  • vlatkomarkovic
    1.6k
    Iskreno da sam ja tako slatkoriječiv ko netko, brijem da bi mi kategorija guzice i sise bila osobni katalog :lol:
  • The Undertaker
    8.1k
    Kako Manenica može dovesti Zvonu ako Zajec i većina IO to ne želi?
  • vlatkomarkovic
    1.6k

Kad sam ja to rekao….Nemojte vrtiti moje rijeci u agendu
  • The Undertaker
    8.1k
    onda je Manenica presjekao i doveo Zvonu…vlatkomarkovic
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.