• gledatelj
    325
    Samo di bi to stalo?
  • NORTE
    9.7k
    Mislim da bi bio odličan potez da se uz novi stadion Maksimir izgradi mini arenaIzet Hajrović
    Dosta klubova to ima, uz novi stadion izgrađena i dvorana za druge sportove.
    Sad mi na pamet padaju Katowice, Sosnowiec i D. Moskva.
  • mali M
    3.8k
    Dok god je plan za Maksimir dat ulagaču poslovno-stambeni kompleks ili što već pokraj Maksa, dvorane neće biti. Ne zaboravite na ostatak plana financiranja Maksimira...
  • db-izbjeglica
    13.5k
    Dosta dugo sam tražio primjer stadiona koji bi mogao biti uzor za nešto novo u maksimiru, barem po mom guštu. Tip stadiona, kapacitet, cijena, izgled, konfiguracija tribina, monumentalnost, potencijal za nešto više...stvarno je dosta fakora koji se treba gledati prilikom izgradnje nečeg tako bitnog i velikog.

    Osobno ne volim sterilne stadione, htio bi da zagreb dobije nešto što je brem malo posebno i nešto što odaje počast ovom stadionu koji tu stoji i na kojem smo svi preživjeli puno lijepih i tužnih trenutaka.
    Uglavnom, novi stadion u (pazite sad) HIROŠIMI, otvoren 01.02.2024., kapaciteta 28 520 gledatelja, cijena izgradnje, 173,6 milijuna dolara. Smatram da zagrebu treba malo veći stadion, cijena je paprena, ali treba uračunti i cijenu rada u japanu, tako da bi kod nas to moglo biti jeftinije.

    Po meni, stadion izgleda spektakularno, nije klasnična dosadna i sterilna arena, izgleda monumentalno za relativno mali kapacitet, logična konfiguracija tribina, ima veliku navijačku tribinu, akustičan oblik, čak bi rekao i da na nekakav čudan način podsjeća na konfiguraciju starog maksimira, zanimljiv vanjski dizajn koji se ne postiže nekakvim pederskim svjetlećim fasadama, nego čelikom i betonom... i smatram da bi se nešto u tom stilu savršeno uklopilo u maksimir.

    Osobno, stadion bi malo više zatvorio, ovaj dio između zapada i sjevera te između istoka i sjevera bi popunio tribinama, dio iznad juga u cijeloj širini pokriti ekranom, čeličnu konstrukciju obojati u crno/tamno plavo, itd... prekrasno nešto :love:

    link na članak i galeriju

    281549.jpg

    FUkUE5bzkAZT3HzV5tJDiU2ik81PCd4JCyhWnRcDN8XJsVFY3UNB8DCS8aA5HrgTproQKen24X7iAzxfuZJUYGMr7s7rWmZEW6H4srNQBRCX43yTEBPpRFHjkc6uG5eHtDfjy8YKEuG2sg5eGBaGseKfiBpczT1ipab8?format=match&mode=fit&width=1200&height=630

    800px-Edion-PeaceWing-Hiroshima-from-Sorazaya-Bridge.jpg
  • mali M
    3.8k
    Ma treba napraviti okrugli stadion, na njega spojiti prostorije kluba i malo krilo za recimo hotel i to na način da kad se gleda iz zraka da tvori malo "d"
  • db-izbjeglica
    13.5k
    to malo slovo "d" bi po tvojoj ideji bilo dugačko cca 350 metara.
    za usporedbu, mamutica je dugačka cca 250 metara :grin:
  • criticus
    1.5k
    to malo slovo "d" bi po tvojoj ideji bilo dugačko cca 350 metara.
    za usporedbu, mamutica je dugačka cca 250 metara :grin:
    db-izbjeglica

    Onda veliko d.
  • Endeavour
    496
    Baš sam jučer pričao s kolegom arhitektom o idealnoj lokaciji stadiona za neko "zeleno" rješenje. Čovjek prati tu tematiku i iznenadilo me da nitko nije predložio spuštanje Maksimirske od Bukovačke do Šumarskog. I dobiti ogroman prostor za spajanje Maksimirskog parka skroz do okretišta na Borongaju.

    Tu se otvara prilika da napravimo unikatno rješenje sportsko-poslovnog centra kao dio zelene oaze grada. Naravno cijena bi bila debelo preko milijardu eura.
  • db-izbjeglica
    13.5k
    ja to tu predlažem par godina...to je toliko očito da ne može biti očitije, ja čak mislim da je to nužno, praktički je urbanistički zločin to ne napraviti.
    ne treba toliko dugačko, dovoljno je to napraviti malo duže od širine stadiona...200-300metara.

    Mislim, takvih podvožnjaka već imamo po gradu, ako se moglo nekada izvesti, ne vidim zašto ne bi moglo i danas.

    slika.png

    btw link na video sa stadiona u Hirošimi, sa pogledom na navijačku tribinu.
    Fantastično....malo je reći da sam odušvljen, dugo nisam vidio građevinu koja me toliko oduševila, japanci znaju posao :up:

  • The Undertaker
    4.4k
    Kao što je rekao gore kolega, potrošiš veliki novac a ne riješiš nijedan prometni problem.
  • db-izbjeglica
    13.5k
    kako ne rješavaš ni jedan problem, ako eliminiraš bilo kakvo zatvaranje prometnice poslije utakmice, gradiš suvislu stanicu JGP-a za stadion, povezuješ najveći gradski park sa najvećim gradskim sportskim objektom. stadion je praktički u širem centru grada, ako se posjet utakmicama planira povećati, a ne bi gradili novi stadion da nije tako, smatra da je to nužno. Također...treba izmjestiti i željezničku stanicu maksimir kako bi bila što bliže stadionu, tamo već postoji pothodnik iznad kojeg se odvija promet u duljini od 60-70 metara. Ne znam kako su se takve stvari mogle raditi prije 20-30-40 godina, a danas ne mogu i sve je preskupo.

    financijski bi bilo isplativo da porežemo svo drveće u maksimirskoj šumi i prodamo drvnoj industriji.naravno da to nećemo naraviti....već takvo gradsko blago treba čuvati i učiniti ga dostupnijim i boljim za korištenje ljudima, zšto plaćamo jbne poreze i doprinose?
  • The Undertaker
    4.4k
    Skupo ili neskupo je relativan pojam, ovisi što dobijaš. Novo rješenje stadiona, u svakom slučaju, mora biti dovoljno udaljeno od Maksimirske da ljudi kod izlaska ne moraju izlaziti na ulicu, jednom u dva tjedna. Meni je potpuni nerealno da će ova vlast koja ne želi potrošiti ni euro na stadion potrošiti silan novac na njegov prilaz.
  • Dinaminjo
    591
    Sveobihvatno rjesenje cijele te povrsine jednostavno mora ukljucivati 2 potkodnika za pjesake.

    Sjeverni do sume i zapadni do ekonomije
    To ne moze biti tako skupo, a rijesilo bi gro problema
  • rioda
    3.2k
    Jeftinija verzija od spuštanja Maksimirske su nadzemni pješački prijelazi preko ceste koji spajaju park i stadion
  • miro
    3.4k
    ili široki, podzemni koji bi se mogli bez beda izvest
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.