• Mr Anderson
    5.7k
    The Gentlemen, serija od 8 epizoda, preporuka za svakako pogledati. Guy Ritchie napravio seriju koja se donekle zasniva na njegovom filmu, ustvari jedina poveznica s filmom je marihuana. Čak mi je serija i bolja od filma, iako je u filmu glumačka postava daleko impresivnija.
  • Eduardo
    17.8k
    Knox Goes Away

    Bez zadrške mogu reći da sam stvarno uživao u ovom filmu! Radnja se odvija oko plaćenog ubojice kojemu je dijagnosticiran tip demencije koji se vrlo brzo razvija, a spletom okolnosti taman tad ponudi mu se prilika da se na svoj način iskupi obitelji spašavanjem života svog davno otuđenog sina.

    Gluma je vrhunska. Michael Keaton je odličan, a uz njega u sporednim ulogama možemo vidjeti i Oscarovce, Al Pacina i Marciu Gay Harden.

    Ocjena? Čvrstih 7.5 od mene.

  • Mrvica
    3.4k
    Danas, na znameniti 13. svibnja, obljetnicu velikog sukoba na stadionu Maksimir uoči utakmice Dinama i Crvene zvezde, napravit će se prvo čitanje scenarija filma “ZG90”. Nastavak je to filma “ZG80”, koji je ostao vrlo omiljen među domaćom publikom, prikazivanog 2016. Priča o prvoj organiziranoj skupini navijača Dinama dobiva svoj nastavak, koji se odvija deset godina kasnije, u prijelomno vrijeme.

    Cijeli članak
  • Dinamosaur
    1k
    .
    Uffff
    bome su si jebni zadatak stavili na pleća.
    Ak naprave sprdnju od filma, nece im ni 'najte kaj zameriti' pomoci
  • Jaro
    5.9k
    Ak naprave sprdnju od filma, nece im ni 'najte kaj zameriti' pomociDinamosaur

    A tanka je granica izmedju super djela i katastrofa srdnje u ovakvim potezima...
  • nemapredaje
    2k
    Težak posao. Ak misle to odraditi kak treba morati će napraviti zaokret od sprdnje i zajebancije iz prvog filma. Mislim, naravno da možeš ubaciti dozu zezancije i humora, ali film se mora bazirati na ozbiljnoj priči. A opet ako naprave totalni zaokret onda to nema više veze s prvim dijelom.

    Po meni bi to trebalo više ličiti na Metastaze, uostalom to sam očekivao i od prvog dijela, al je ispalo neš sasvim drugo.
  • GaijiZG
    722

    Slažem se i ne slažem. Villenevue jest izrezao sat vremena bitnog materijala, ali isto je napravio i Jackson sa Gospodarom Prstenova. Dune 2 je najveći spektakl na kinskom platnu od rekao bih Dark Knighta. Stavljajući ga u kontekst cijele filmografske povijesti, nije ništa spešl, ali s obzirom na sušu kvalitetnih filmova od 2010te, to daje ovom filmu taj hype. Eto da je potrajao bar 45 minuta duže da se neke stvari bolje prikažu, bio bi savršen, ali i ovako je film koji vrijedi par puta pogledati u kinu.
  • ElektricnaInfluencija
    215

    Iz HAVC-a kažu da je scenarij napisan profesionalno i zanimljivo... što god to značilo.
  • Jameson
    317
    Metastaze su snimljene prema knjizi Ive Balenovića s istoimenim naslovom, koja je (po meni) čisti plagijat knjige Trainspotting od Irvine Welsha (isto snimljen film 1998.).

    Sličnosti:
    - glavni lik narkoman koji se pokušava riješiti ovisnosti
    - u društvu je jedan psihopat i nasilnik (Metastaze Krpa, Trainspotting brkati Begbie)
    - u obje knjige glavni lik ima brata koji je poginuo u ratu i spava s njegovom zaručnicom
    - u obje knjige su poglavlja pisana iz perspektive svakog od likova
    - obje knjige pisane slengom
    - rasplet romana se odvija tako da imaju kombinaciju s drogom i na kraju se izvuku tako da izrade
    drugu stranu

    Davno sam čitao obje knjige, tako da sam siguran kako ima još sličnosti.
  • Droljo
    5.5k
    Jučer završio seriju Fallout i mogu reći da je top. Igrao sam igricu davno pa mi je sve poznato i oduševilo me. Od kamere, priče, glume i glumaca. Čista petica.
    Netko od kolega je prije tu stavio i ja samo potvrđujem.
  • Paggini
    8.5k
    Metastaze u književnom obliku su dosta loše napisane, čitao sam prije par godina pa mi je u sjećanju ostalo da sam dosta puta imao susramlje na masu dijelova, kao da je neki uzvišeni knez s Kaptola emulirao govor pleba iz Novog ZG-a. Film je uspio zbog Schmidtove vrhunske režije i najboljeg sveukupnog castinga u hrvatskom filmu od neovisnosti, ali knjiga kao knjiga je baš loša i kao što si rekao, loša kopija Trainspottinga.
  • Mathiasovi Chageri
    1.9k
    Villenevue jest izrezao sat vremena bitnog materijala, ali isto je napravio i Jackson sa Gospodarom Prstenova.GaijiZG

    Fan sam knjiga i moram priznati da je Villeneuve napravio odličan posao. Imam jednu veliku kritiku i to ne vezano uz to što je izrezao nego to što je odlučio promijeniti, a to je način na koji je pristupio Aliji u drugom filmu. Smatram da je to vrlo važna izmjena događaja u knjizi u odnosu na to kako je prikazano u filmu, pogotovo smrt baruna Vladimira Harkonnena.

    Kad bih podvukao crtu moram reći da je fenomenalna ekranizacija. Također poštujem njegovu odluku da će još ekranizirati samo Mesija Dine i nakon toga stati jer nastavak serijala je ipak puno kompliciraniji i običnom, "casual" gledatelju bi to bilo posve teško probavljivo.
  • NKDZ86
    421
    Tko nije gledao seriju Ripley? Po meni remek djelo, bolesno dobra serija, od scenarija, snimanja, glumaca, čudo.
  • Batigol
    53
    Ne znam koliko se prate ovdje animirane serije....momentalno gledam"Blood of Zeus" na Netflix,druga sezona i bolesno dobra serija....u studenom sam gledao"Blue eye Samurai",isto na Netflix...isto brutalno dobra serija...
  • GaijiZG
    722

    Villenevue će stat sa serijalom, a WB će nastavit, najvjerojatnije neuspješno, kroz filmove s lošijom produkcijom. Najbolji format bi bila blockbuster serija ala Game of Thrones, ali teško, ne polažem nade.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.