• Goran86
    88
    Postoji li mogućnost da klub uloži u istok i osposobi ga za iduću sezonu? Pretpostavljam da treba neka potporna konstrukcija iako sam laik u tome? Puno bi ljepše bilo igrati na maxu još par godina kada bi i stok bio u funkciji.
  • rioda
    3.1k
    Nekako sumnjam u to s obzirom na planirane investicije u Kranjči i za novi Maksimir. Svaka građevinska investicija danas dođe kao suho zlato, a pogotovo nešto takvo gdje bi se tražili načini kako izvesti da tribina bude funkcionalna. Mislim da su preveliki problemi uočeni nakon potresa da bi to bilo financijski isplativo
  • deda
    28.6k
    Zaboravite
  • jedan u nizu
    6.4k
    Bilo kakvo dodatno ulaganje u fazi kada smo jako blizu pocetka gradnje Kranjce, i mikad blize snu o novom Maksimiru, je bacanje novca u vjetar.

    Ulagati treba samo u ono sto je neophodno da klub funkcionira, a dodatan komfor, tribine i ostalo nema smisla.
  • ElektricnaInfluencija
    215
    potraznja za ulaznicami ce biti puno veca od ponudeSAS1987

    Koliki će uopće biti točno kapacitet nove Kranjče? Znam da se pričalo da će biti oko 12 000 mjesta...
  • Ijayi Atiemwen
    697
    Iduća sezona bi nam mogla postat zadnja na Maksimiru prije odlaska na Kranjču?
  • Nino Bule
    11.7k

    Ne, odigrat ces minimalno iducu 24/25 sezonu i barem prvu polusezonu 25/26, kad bi u proljece 26e uspjeli na novu kranjcu uselit to bio bilo predivno
  • xavier
    11.2k


    Istok ima crvenu oznaku. Znači da ne pomažu nikakva ojačanja nego samo rušenje i ponovna izgradnja što naravno nije opcija.
  • dumitrumitu
    708
    s obzirom kako su se te oznake davale pitanje je jeli uopće istok oštećen.
  • NORTE
    9.5k
    Istok je star valjda 70 godina i stoji na potpornim željeznim stupovima i sve je samo ne baš siguran, nakon dva ili više jakih potresa u blizini pogotovo.
  • Rex Ramae
    2.5k
    Ako se nije raspao od tuge poslije Šahtara onda neće nikad.
  • xavier
    11.2k


    Kako su se te oznake davale nemam pojma. No ono što znam je da se radi o veoma staroj tribini koja leži na metalnim nosačima te je razumno pretpostaviti da je oštećena u potresu s obzirom da ni prije toga nije bila najstabilnija.

    I nije to ostalo na inicijalno dodijeljenoj oznaci nego je klub tražio i novu nezavisnu analizu koja je dala isti rezultat, a to je da tribini nema pomoći te da ljudi ne smiju na nju.

    Činjenica da bi njeno rušenje kompromitiralo plinske vodove, kotlovnicu i prostorije nogometne škole, pokazuju kako nema smisla govoriti o bilo kakvom rušenju i izgradnji nove u situaciji gdje to nikako ne može biti gotovo prije nego preselimo na Kranjču.
  • Bosskovitz
    7.9k
    Postoji li mogućnost da klub uloži u istok i osposobi ga za iduću sezonu?Goran86

    Ne. Istok je potpuno neupotrebljiv, a i njegovo rušenje stvara problem za ostatak stadionsko-trenažnog kompleksa tako da se ne može srušiti prije ostalih tribina. Mislim, tehnički naravno da može, ali financijski i operativno bi bilo potpuno suludo.
  • Ijayi Atiemwen
    697
    Kad se preselimo na Kranjču, gdje će dečki trenirat? Znam da ima dovoljno terena u kompleksu Maksimir ali zar nije bio i Zagrebello opcija?
  • Izet Hajrović
    1.1k
    Gledajući ovu atmosferu i ekspanziju Dinamovštine u futsal svijetu pala mi je na pamet ideja, koja je možda spomenuta ranije, ali nisam naišao na istu. Mislim da bi bio odličan potez da se uz novi stadion Maksimir izgradi mini arena koja bi služila Futsal Dinamu, KK Dinamu, OK Dinamu, a ponekad i mladim selekcijama GNK Dinama. Naravno, u istoj bi se mogli organizirati koncerti koji bi također vraćali uloženo investitoru, a ta arena bi zaokružila cijeli kompleks Maksimir i popunila ostale sadržaje oko stadiona u danima kada ne igra "veliki" Dinamo pa bi tim više bila isplativija investitoru. Neka kapacitet glavne dvorane bude npr. 5-7k, a kapacitet sporedne do 1k. Stvarno mislim da bi to bio pun pogodak, a i financijski izvedivo jer bi takvo nešto koštalo cca. 30 mil., a vjerujem da bi se mnogi sponzori prethodno nabrojanih klubova uključili u takav projekt. Maksimir bi svaki dan vrvio životom.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.