• Olmic
    2.7k
    banana je onaj lik kaj je vec 2 put dobio ban, ovo mu je treci nick
  • Banana 2
    469
    Samo jednom sam dobio ban i to sam ga sam zatražio.
  • Paggini
    7.2k


    Znam, znam, al gledam da dobije i treći ban jer nije ništa krivo napravio nego smara sa kretenskim takeovima za koje mu je argument "vidjet ćete"...
  • Jos-Optimus
    301
    Pa ti sam sebi protuargumentiraš. Kao prvo, s Dinamo je već igrao Europu i velike utakmice. Beljina prva sezona se ne može usporediti s Majerovom, ispadaš smiješan. To što on ima 4 godine nema nikakve veze s Dinamom, Dinamo dokazano prodaje dobre igrače koji dobro prolaze vani. Ponavljam, kad se već praviš pametan onda pričaj argumentirano, ovo više nije ni smiješno ni naporno, nego žalosno
  • Banana 2
    469
    To što on ima 4 godine nema nikakve veze s DinamomJos-Optimus

    Kako nema veze sa Dinamom? Pa to je cijeli argument, da će im se karijera značajno pozitivnije razvijati ako prvo dođu u Dinamo umjesto da odu direktno u lige petice u neki osrednji klub kao međustepenicu. Bitno je što će dogoditi u te 4 godine, to jest kakva će im svima daljnja progresija biti.
  • Mali Zeus
    9.8k
    Banana i Jos, nađite si sobu.
  • Droljo
    5.1k
    Majer 2.5 mil iz lokse u dinamo, zatim 12 mil iz dinama u Rennes te na kraju za 25 mil u Wolfsburg.
    Bumo videli gdje bude beljo za 4 godine i koliko se odšteta bude za njega platilo. Za majera oko 40 mil sve skupa.
    Toliko je jednostavno...
  • Banana 2
    469
    Ja bih osobno na njihovom mjestu prije došao u Dinamo nego u Augsburg ili neki sličan osrednji klub liga petice. Međutim, kod mene bi to bilo natjecateljski motivirano. Jednostavno bi mi bilo draže igrati u boljem klubu u slabijoj ligi nego se natjecati ni za što u nekom osrednjem njemačkom klubu.Takav argument mi neupitno stoji.

    Argument da je Dinamo nužna međustepenica i najpametniji odabir je puno više pod znakom upitnika. Ja bih mu čak bio i naklonjen, ali nisam siguran koliko je ta naklonjenost rezultat realnog stanja stvari, a koliko samo moje preferencije prema ozbiljnim klubovima slabijih liga.

    Toliko je jednostavno...Droljo

    Kovač je platio i 7 ili koliko već milijuna za Franjića. Ne treba se voditi ciframa.
  • strumfich
    156

    Da, naravno da ce se hrvat lakse razvijat u okruzenju hrvata - sto je i prirodno. Da, naravno da ce lakse razvijat u Dinamu gdje ce svaku utakmicu imat posjed i napadat. Da, naravno da ce se lakse razvijat u Dinamu gdje mu je zagarantirano igranje skupina nekog europskog natjecanja.
  • mali M
    3.5k
    jednom Ausburgu kojem je prosjek zadnjih 10 godina donji dom bundeslige i cca 15 mjesto je baš ambiciozno reć i osrednji klub... Rennes koji je u gornjem djelu Franuske lige 3-4 mjesto je čak i omalovažavajuće reć osrednji klub. Al dobro.. Očito ne razmišljamo isto...
  • Jaro
    5.7k
    Usporedi sa Ivanušecom, Šutalom, Ljubičićem, Livakovićem, Oršićem, Morom...

    Kako vi mislite uvjeravati te klince da im je Dinamo potrebna međustepenica kada mi doslovno nemamo recentnu prodaju na koju možemo pokazati kao primjer?
    Banana 2

    Isti k bi bio da je isao direkt iz Lokosa 441450281_811490981107508_7154035213378487864_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_eui2=AeGLU8hQGlooDP_y_3dApTCcO5et3XIAiOg7l63dcgCI6FQiiljOTFzSD4_bW6C0se0&_nc_ohc=o-Vt_HMAPZUQ7kNvgEeaPr4&_nc_ht=scontent.fzag1-2.fna&oh=00_AfDZsibLtqM79X1ZWDC0UorYbc2nroFWCOTEcrhoyrhJNA&oe=6640191B
  • Ludovic IX
    5.5k
    pa i beljo koji se prodao iz Osijeka sad ima isti ugovor kao majer koji se prodao za 25 miliona iz rennesa jer isti je kurac kad dolaziš iz Osijeka ili lokosa ilo dinama
  • Banana 2
    469
    Pitanje je koji im je klub realnija i efektivnija međustepenica do top kluba, odnosno one razine na koju ciljaju. Naša navijačka perspektiva je jedno, ali čisto sumnjam da igrači i njihovi agenti to tako gledaju.

    Dinamo je nekoć češće prodavao svoje najbolje eksponate direktno u top klubove. Danas u najboljem slučaju elitnog talenta može prodati samo na višu međustepenicu poput Leipziga, Ajaxa i sličnih klubova. Sve su to transferi koji se jednako tako mogu ostvariti preko manjih klubova u ligama petice.

    Kada se u računicu uzme i da ti klubovi u pravilu mogu ponuditi i bolje uvjete samim igračima, to ipak postaje malo kompliciranija jednadžba od naših navijačkih racionalizacija. Isto tako nije isto biti relativni flop u Bundesu i relativni flop u Dinamu, a sve je to mogući ishod. Prvo ti ipak i dalje otvara više vrata, uostalom otvara i povratak u taj Dinamo kao što danas pričamo o Belji.

    Nije slučajnost da se mladi igrači sve češće odlučuju otići van direktno, nije slučajnost da se igrači iz liga petice (Pjaca, Brekalo) libe vraćanja u HNL dokle je god to moguće, makar igrali za slučajne klubove, a vraćaju se tek kada više nemaju drugih opcija.

    Kažem, navijački se slažem s vama. Da sam nogometaš osobno bih preferirao igrati u ozbiljnom, natjecateljskom, klubu na nižoj razini. Unatoč mojim navijački obojanim naočalama i osobnim afinitetima, mislim da je pitanje najbolje međustepenice otvoreno pitanje.

    Možete vi skakati na to do prekosutra kao tinejdžeri, bacati nekakve memove, onelinere i sarkazme, ali činjenica je da se ono što opisujem trenutno događa i to je problem sa kojim će se klub u budućnosti nekako morati suočiti.

    To bi bilo to na ovu temu. Ne mislim se više vraćati na ovo jer se svaka dva posta netko zakači za dvije rečenice izvučene iz konteksta i od rasprave pravi majmunariju. Od rasprave o izborima igrača i učinkovitosti Dinama kao međustepenice rasprava se, mimo svog relevantnog konteksta, svela na to tko je između Belje i Majera bolji igrač i tko ima viši ugovor.
  • Orc123
    5.2k
    O Boze mili.....uspoređivaju se 2 transfera koja su neusporediva....Majer je prica za sebe a Beljo? Sta s njim? Evo iskreno ne bi ga uopce volio vidjet u Dinamu, taman da ga dobimo u pola cijene. Uvijek bi prije uzeo Frigana nego njega po realnoj cijeni. Realno ni Frigan, a posebice ne Beljo nisu ni blizu ranga Petka...da moram birati cak bi i Simica uzeo prije Belje! Kome u interesu nije doc u Dinamo i napravit tu međustepenicu taj vjerojatno gleda ponajprije novac a ne neku priliku za napredovanjem. Jel tko gledao opce Belju u Agsburgu? Dobro, ove polusezone skoro da ga ni nemres vidjeti na terenu ali ono kaj sam ja vidio na jesen je po meni apsolutno malo do nista! Frigan barem ide i trudi se a ovaj ako mu nejde vuce se ko macka po terenu. A razlog zašto ne igraju u vecini ti igraci kad odu je lako zakljuciti....naravno i to ce se promijeniti s vremenom jer nisu ni vani krave muzare kad shvate kolko se pumpaju cijene igraca iz jako slabog HNL i to nakon par dobrih utakmica. Svi ti transferi se napravili na brendu kojeg je napravila repka pa klubovi misle da ce uloviti novog Modrica, Manđu ili Kovu....kad bi se gledao samo hnl ko liga mislim da bi takvi igraci odlazili za kikiriki! Dinamu pak da proda igraca za 5, 10, 15, 20mil eura ne treba repka...Dinamo je prepoznati brend u svijetu i 2. Najveci Hrvatski sportski izvozni proizvod!
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.