• Nino Bule
    11.3k
    Moze stojkovic i desno krilo nebojte se vi za njega, kamo srece da nam sljedece sezone muke budu di ce tko od baturine vidovica i stojkovica igrat
  • Kujtim Shalla
    2.1k
    nama je ozbiljan lijevi bek prioritet 20 godina :rofl:
  • Banana 2
    397
    Stojković može igrati "krilo". Nama na ljeto također treba jedno ili dva tradicionalna krila. Pogotovo za ozbiljne utakmice jer bismo tamo igrali 3-5-2 koji je zapravo 4-4-2 i jedan od bekova bi preuzimao poziciju krila sa svoje strane. To nam daje fleksibilnost da se branimo u 5 ili 4 ovisno o kontekstu utakmice. Ove fore sa Špikićem s jedne i Vidovićem/Stojketom sa druge strane nema šanse da igramo u LP. To je za utakmice ala Slaven i Istra.

    Naša trenutna osnova je 4-4-2, barem ja to tako vidim.
  • Orc123
    5k
    to sto je Ogi ozlijeđen bio, je odgovornost trenera koji ga je nezalijecenoga stavljao po 15min u utakmicama u kojima nam nije bio neophodan. Nesto slicno kaj smo Petku napravili. Ne trebas biti vrhunski poznavatelj da vidis kakvu finu kiflu ima Ogi, koliko je mocan i koju moc ponavljanja ima, a Bockaj je dokazano jedan od vecih promasaja ako se uzmu svi parametri, a to su odsteta za igraca, placa igraca, karakter igraca....kako to da ga nitko nije uzeo za tu milju eura kad je tako dobar? Gledao sam ga samo jednom sad u pafosu i meni je to onaj stari lijeni Bockaj koji je vise za mali nogomet jer ima šljucu, a manje za veliki nogomet i zahtjeve modernog danasnjeg nogometa. Cemu da uzima nekome prostor s placom od pola milje, ne treba nam novi Drmic. Ogi to moze odlicno odigrati kad nam treba takav profil, a protiv slabijih ce tu i tako biti krilo dešnjak, a ako bas trebamo nekad obranu beton onda moze i Gabrijel ili Risto...ako cemo vratit formaciju 433 onda nam i tako treba jos jedan bek da se nadopunjuje sa Ogijem, Bockaj dokazano nije bek, pogozovo ne za Dinamo
  • Zagi
    4.9k
    Ako može Grealish, mogu i ova dvojica.
  • scooniepenn
    1.8k
    Kakve Ogiwara ima centaršuteve je pokazao i u ovo malo vremena na terenu. O čemu pričamo kad su mu u minimalno vremena oba ubačaja protiv Varaždina bila vrhunska. Ako u išta nemam dvojbe nemam u to.
  • Banana 2
    397
    Iza Grealisha je Gvardiol koji je i manje ofenzivan od tradicionalnog beka. U suštini tu i nema neke razlike. Ja želim da nam se bek diže na poziciju krila, Pepu se stoper diže u vezni red. Protivim se ideji da možemo u LP startati sa 3 braniča i 2 krila na bokovima.
  • Zagi
    4.9k
    Iza Vidovića je Mauro koji je i manje ofenzivan od tradicionalnog beka.

    Stones nekada igra, nekada ne. Često igraju Gvardiol-Dias-Akanji + Rodri i 8ica
  • Banana 2
    397
    Okej, ali onda će ti desni bek davati širinu na drugoj strani. Vidović ti pak ne daje najviše u tranzicijskim situacijama jer je spor. Valjda na krilu u takvim utakmicama ipak želimo igrača koji može iskoristiti otvoreni prostor.
  • Zagi
    4.9k
    Valjda na krilu u takvim utakmicama ipak želimo igrača koji može iskoristiti otvoreni prostor.Banana 2

    Ok ali onda je to totalno drugi argument.
  • Banana 2
    397
    Akanji ulazi u vezni red kao protiv Reala.
  • Krizy
    35.5k
    Oćemo ka City ili ka Liverpool?
  • Banana 2
    397
    Ali rečenica prije je isti argument. Da bismo otvorili mjesto za drugu devetku mi moramo nekoga izbaciti, bilo to krilo, vezni, stoper ili bek. Ja stojim iza toga da u LP ne možemo izbacivati braniče.

    Mislim da generalno trebamo igrati sa 2 napadača u LP, a da je najbolji način za to upravo onakav hibrid kakav smo igrali protiv Hajduka.
  • scooniepenn
    1.8k
    Kod Vidovića je najveći nedostatak brzina gdje u obrambenoj formaciji s trojicom otraga on to ne stigne u defanzivnoj tranziciji zatvoriti, a, također, niti u ofanzivnoj tranziciji ne može brzo osvojiti prostor dok se protivnička obrana ne posloži. Tu je kombinacija s Ogiwarom i RPG-om na wingbackovima puno opasnija. Koliko je ta ofanzivna tranzicija jako oružje, ako imaš pravi profil igrača, ne nužno svjetske klase, je zorno pokazao Brugge jučer gdje su masakrirali PAOK razotkrivši sve njihove slabosti.
  • Banana 2
    397
    Moja razlika u odnosu na ovo je da igramo jedno krilo i jednog beka umjesto beka sa obje strane.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.