• NKDZ86
    301
    Meni ispao hdz hahaha pa blizu most, to ok ajde
  • Neki tip
    19.3k
    Recimo Fokus na 16 pitanja, više od pola njih, nema mišljenje, a na njih još 6 se niti slaže niti ne slaže.Bosskovitz

    Vi'š, nisam gledao pojedinačne stranačke odgovore, ali to objašnjava kako su svjetonazorski ispali centar (ko i kolega @Sajla suprotnom tehnikom :lol: ).

    Kompas je svejedno ok složen za vlastito pozicioniranje, mada je to više manje jasno i unaprijed svakome tko ima neka barem osnovna politološka i ekonomska znanja.

    Kompas, međutim, podosta reflektira i osobna stajališta autorâ.

    Liberalizam se kod nas gotovo isključivo veže uz pojam "lijevo-liberalno" pa tako jedna Radnička fronta ispada liberalna. Ne zato što su oni doista "svjetonazorski liberalni", nego zato što se postavljaju ona mjerna pitanja na koja odgovori upućuju u jednom ili drugom smjeru premda to uopće nisu jedina, a kamoli najbolja moguća pitanja kojima bi se "izmjerila" nečija sklonost liberalnim idejama.

    Zamisli, umjesto pitanja o pobačaju i "homoseksualci posvajaju djecu" (a rado ću ti uživo argumentirati zašto to uopće nije mjerna jedinica liberalizma), da se iznese tvrdnja "ja sam za to da pojedinac sam odlučuje o svome zdravlju dok god nema dokaza da svojim postupcima ugrožava zdravlje drugih".

    Jebate, pa definicija liberalnog stava (a protiv covida sam cijepljen 2x, ak ti je to bitno za znati).

    Misliš da bi Možemo ili RF ispali liberalni?

    Ili tvrdnja "Pojedincu pripada ono što moze priskrbiti svojim zaslugama i sposobnostima. Treba ukinuti svaki oblik diskriminacije prema bla bla bla, pa i tzv "pozitivnu" koja pripadnicima xy skupina jamči prednost u zapošljavanju."

    Mislis da bi Možemo, RF ili SDP bili liberalni?

    Ili "čovjek svoju vjeru može ispovijedati javno, samostalno ili u grupi, ispunjavajući zakonske odredbe o javnom okupljanju".

    RF bi ispao svjetonazorski liberalan? Koliko možemosa bi ispalo liberalno?

    Shvaćaš kud idem.

    I Trudeau je "liberal". A kad ono, jebiga, nije, nego je totalitarni idiot.

    O liberalizmu rado bacim raspravu uživo jednom.
  • Purger
    360
    homoseksualci posvajaju djecu" (a rado ću ti uživo argumentirati zašto to uopće nije mjerna jedinica liberalizma)Neki tip

    Ako ti se da jel možeš napisati
  • Cosey
    435
    Liberalizam je jedna racionalna ideologija osobne odgovornosti i poštivanja ljudskih prava.Bosskovitz

    Sve ok kaj se tiče teorije. Gledao sam nešto Sowella, sitno Friedmana i čitao i sviđa mi se.

    Ali, u praksi, liberalizam znači, bez da elaboriram dalje, stavove Matije Babića, Vuka Vukovića, Vesne Pusić itd. Ja se s tim, blago rečeno, ne slažem. Vidim u kaj se to pretvorilo. Nećete imati ništa i bit ćete sretni.
  • Jaro
    5.6k
    Ali, u praksi, liberalizam znači, bez da elaboriram dalje, stavove Matije Babića, Vuka Vukovića, Vesne Pusić itd. Ja se s tim, blago rečeno, ne slažem. Vidim u kaj se to pretvorilo. Nećete imati ništa i bit ćete sretnCosey

    To sto oni svoje stavove nazivaju liberalnim ih ne cini takvima... Oni pokusavaju neki polusocijalizam imenovati liberalnim sto je po meni oksimoron totalni.
    Po meni, liberalne opcije u HR nema (osim deklarativno) jer svi ovi "liverali" bi gasili neke (mnoge) slobode a dodavali/nametali svasta... Ne vidim (ozbiljnu) opciju koja bi predstavljala ova 2 stava koja je iznio @Neki tip kao primjere...
  • Captain America
    13.9k
    Točno sam pozicioniran gdje i Most. Kako nema Zokija na listi, glas ide njima :cool: Trebalo bi malo pitanja korigirati jer su preširoko postavljena.
  • puxigadjurdja
    1.4k
    Zanimljivo je kad uključiš/isključiš pojedine filtere u upitniku kako se sve stranke poravnaju na istoj osi.
  • db-izbjeglica
    12.8k
    Ja sam ispao najbliži fokusu...
    Al nakon saznanja da su spremni koalirati sa ljevicom, prije bi glasao za radničku frontu nego za njih.

    Sa ovima makar znaš na čemu si, otvoreno kažu da su komunisti i tako postupaju.
  • GaijiZG
    594

    Dokle će trajat ovo povezivanje DPa sa Rusima. Pa dokazano je da su Rusi financirali zelene u Njemčkoj koji su bili za gašenje nuklearnih elektrana, što ju je učinilo ovisnijom o ruskom plinu. Mozemo je po tome više ruski projekt nego itko u RH, pošto su obicna franžisa njemackih zelenih. Taj Vujnovac je dao kredit od milju eura HDZu, znaci HDZ = ruski igrac. Vujnovac je bliži strukturama HNSa i HDZa nego ikome u DPu. Ali bitno da svi padate na te lazne poveznice koje plasiraju ljevi mediji koji se uopce ne bave ljevim strankama.

    Penava mi je fujki, kao i većina nižeg tijela u DPu, ali imaju najkvalitetnije kandidate za sabor i za njih ću glasat. Napravite usporedbu Radića sa svim drugim kandidatima na desnici, pa recite boljeg potencijalnog saborskog zastupnika. Nisam našo jednu probpematiku u njegovom izlaganju, koliko sam vidio nigdje nije optuzen za korupciju, hrvatski branitelj. Zašto nam je svaki premijer od 2000te bio iz inkubatora Ministarstva Vanjskih i Europskih poslova, a niti jedan do sad branitelj? Jer je HDZ obična struktura za kontrolu hrvatske desnice od strane Washingtona i Brisela.

    Osobno mislim da će DP ići sa Zokijem i SDPom, Kolakušić tu već šalje probne balone "mozemo sa svima osim s HDZom i Možemo". Tehnicka vlada od 2 godine za ciscenje hdzovog kadra i ciscenje sudstva, ja sam za.
  • Bosskovitz
    7.5k
    Ali, u praksi, liberalizam znači, bez da elaboriram dalje, stavove Matije Babića, Vuka Vukovića, Vesne Pusić itd. Ja se s tim, blago rečeno, ne slažem.Cosey

    Nije netko liberal samo zato što se naziva liberalom. U jednom trenutku je socijaldemokracija postala trula riječ i onda su se socijaldemokrati počeli kod nas nazivati "liberalnim snagama" iako nemaju veze s tom riječju, a nažalost jako smo kulturološki podložni SAD-u pa kod nas ulazi njihova definicija liberalizma koja je potpuno suprotna definiciji liberalizma u Europi. To su dvije suštinski suprotne politike.

    Zato sam naveo nekoliko većih liberalnih stranaka u EU, koga zanima može ih guglati i vidjeti za što se zalažu. Kod nas liberalizma nažalost nema. Ima Fokus koji se ideološki potpuno gubi zadnjih mjeseci i podilazi jednoj sumnjivoj glasačkoj bazi koja mu neće donijeti ništa puno, i ima HSLS koji se pomirio s time da je priljepak HDZ-a koji se prodaje za jednu ili dvije reforme.
  • db-izbjeglica
    12.8k
    https://www.vecernji.hr/lifestyle/depresivna-ali-fizicki-zdrava-nizozemka-za-mjesec-dana-ide-na-eutanaziju-rekli-su-mi-da-nikada-necu-biti-bolje-1759483

    u koju političku orijentaciju spada ovakav fenomen?
    što uopće misliti o ovome? koje opcije bi kod nas podržavale ovakvo što?

    čovjek se zapita jel živimo u nekakvoj distopiji, koji je ovo k...c oko nas.
  • Jaro
    5.6k
    jos nitko otvoreno, al kad zakljuce da im se isplati, brzo ce krenuti taj narativ...
  • Medvedgrad
    94
    negdje je žaba više skuhana a negdje manje. Al da, kuha se.
  • NitkoBitan
    12.3k
    Pa ja cu se ranit... Ljudi bjeze iz Zagreba u okolicu a ovaj prica o nekom povratku Hrvata u drzavu. Jedino ako misli na Nepalce koji su odradili ovdje svoje, mozda njih planira vratit i produzit im boravisnu dozvolu.

    4344049647906394773.webp
  • GaijiZG
    594

    Možemo, SDP, Fokus, HDZ za 10 godina, Radnička Fronta.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.