• Bosskovitz
  8.2k
  Dok sam sinoć sastavljao prijavu za izborno povjerenstvo, palo mi je na pamet da nam treba ovakva tema jer se radi o povijesnom trenutku za naš klub, a kako ja ne znam otvoriti temu bez neke tematske grafike…

  temp-Image-DLXKp-O.jpg

  Izbori su uskoro. Najkasnije u veljači 2024.

  Iskoristit ću i ovu priliku da zahvalim i čestitam svima koji su sudjelovali u pregovorima kojima je izborena izmjena Statuta našeg kluba i utaban put ka tome da zaista postane naš klub.

  Naš klub. Zvali su nas ulicom, huliganima, rušiteljima, neprijateljima; govorili nam da si osnujemo svoj Dinamo jer je ovo njihov, neke od nas su tukli, zatvarali… i sada neki pogrešno - i ni malo slučajno - pišu o “navijačima koji žele upravljati klubom”, govore kako će demokracija upropastiti Dinamo “kao što je upropastila Hajduk” iako zaboravljaju da su njihovi problemi nastali puno prije tih promjena, problematiziraju način izbora 25 članova skupštine uopće ne spominjući da se preostalih 35 imenuje bez ikakvog legitimiteta...

  Ali to je tako, sve su to posljedice nekoliko desetljeća uništavanja srži našeg kluba. Preživjeli smo puno gore, preživjet ćemo i ovo. A sada su pred nama - izbori.

  Pravi, demokratski izbori.

  Oni na kojima ni ulica ni huligani ni navijači ne žele vladati klubom, nego punopravni članovi kluba odlučuju o svojem klubu demokratski, onako kako bi jedino i trebali u klubu koji je desetljećima bio simbol otpora upravo režimima koji su demokraciju smatrali svojim najvećim neprijateljem. Zato su ovi izbori povijesni, oni su simbol jedne nove ere čistog obraza kluba, Dinama kojim se ljudi ponose, kojem pripadaju i koji pripada njima. Nama, članovima Dinama.

  Borba se nastavlja i još nismo tamo gdje želimo biti, ali ovi izbori su prvi veliki korak.

  Bit će mnogo pitanja, bit će i nedoumica, tko može glasati, ima li više lista, kako glasati, gdje glasati... neka ova tema bude središnje mjesto informiranja i rasprave o nečemu što nam je još prije nekoliko godina djelovalo kao nedostižan san - prvim članskim i demokratskim izborima za Skupštinu Građanskog nogometnog kluba Dinamo!

  CPP-copy.jpg

  Kada se održavaju izbori u klubu?
  Izbori se održavaju u veljači 2024. godine.

  Što i koga biramo na izborima?
  Na izborima biramo 25 predstavnika članova u Skupštini kluba. Lista koja na izborima dobije najviše glasova popunit će svih 25 mjesta u Skupštini.

  Tko ima pravo birati na izborima?
  Svi članovi GNK Dinamo koji u su bili članovi kluba tijekom 2023. godine i koji su članovi u 2024. godini.

  Tko ima pravo biti biran na izborima?
  Isti oni koji imaju pravo i birati, na listi koja se prijavila za izbore.

  Na članskoj iskaznici mi piše da mi članstvo vrijedi do x/2024, moram li se ponovno učlanjivati?
  Da, promjenom statuta u prosincu 2023. promijenjeno je pravilo o članstvu te po novome članstvo ne traje godinu dana od učlanjenja, nego od početka do kraja tekuće kalendarske godine. Neovisno o tome jeste li se učlanili u siječnju ili u prosincu 2023., morate produljiti članstvo za 2024. kako bi mogli glasati.

  Ali učlanio sam se tek u prosincu 2023., kaj sad opet trebam dati 20€?
  Prema onome kaj trenutno znamo - da. Možda se oni učlanjeni u prosincu drugačije vode, možda bude nekih popusta i slično, no trenutno nema nikakvih naznaka iz kluba da će do toga doći.

  Može li se glasati online? Kada su točno izbori? Kako se prijaviti?
  Više informacija bit će dostupno s vremenom, a u skladu s time će se ažurirati i ove informacije.
  1. Jeste li član GNK Dinamo? (189 votes)
    Da
    96%
    Ne
      4%
  2. Planirate li sudjelovati na izborima za Skupštinu GNK Dinamo? (189 votes)
    Da
    94%
    Ne
      6%
 • rob ljubavi
  786
  Pitanje. Ne pitam za sebe obzirom da sam clan, ali znam osobu koja se uclanila u 12. mj. 2022. godine, a planira produžiti.

  E sad, jel ima smisla da produžuje prije Nove godine i onda opet mora od 1.1. za Izbore ili nek pričeka 2024. i onda obnavlja clanstvo
 • Cosey
  456
  E sad, jel ima smisla da produžuje prije Nove godine i onda opet mora od 1.1. za Izbore ili nek pričeka 2024. i onda obnavlja clanstvorob ljubavi

  OBAVEZNO, ako želi glasati, neka produži sad do 01.01.
 • deda
  29.1k
  Dečki, članske tako i tako neće biti obrađene prije 8. siječnja. Znači ako danas uplatite i pošaljete učlanjujete se za 2024. godinu.
 • Riot
  1.8k
  jel ima smisla da produžuje prije Nove godine i onda opet mora od 1.1. za Izborerob ljubavi


  Izbori za 25 članova Skupštine i za kandidata članova za Predsjednika kluba održat će se najkasnije do kraja veljače 2024.

  Pravo glasa imati će svi oni koji su bili učlanjeni u klub u 2023. i koji imaju važeće članstvo na dan održavanja izbora što znači da svi koji žele sudjelovati na izborima, a nisu članovi za 2023. imaju ovih nekoliko dana do kraja godine priliku za učlanjenje. Grupa će podržati jednu listu na izborima o čemu ćemo više u sljedećim danima.
 • Cosey
  456
  Znači to je to. Praktički je gotovo s tim tko će moći, a tko ne glasati?
 • Riot
  1.8k
  znači ovo što je objavljeno na BBB telegramu nije točno i već je kasno za ove što nisu članovi u 2023? Ovo što sam ja iznad postavio.
 • rob ljubavi
  786


  Procitao sam, samo da na kraju ne bi bilo "sitnih slova"...pise "uclanjeni u klub u 2023.". Osoba je bila clan kluba kroz tu godinu, ali je realno uclanjena potkraj 2022.
 • thomas22
  256
  Sinu i meni je članska istekla u 8 mjesecu i nismo produživali jer smo htjeli produžiti u 1 mjesecu pa da imamo clansku kroz cijelu tekuću godinu. I kaj sad napraviti?
 • Riot
  1.8k

  Da, ja sam se referirao na to ako se učlani prije kraja godine neće morati ponovno 1.1. Mada evo čekam da deda odgovori s obzirom da se ne poklapa ono što je on napisao i što je grupa objavila
 • Captain America
  14.9k
  Hoće li biti mogućnost online glasanja?
 • M94
  603
  Mi koji smo članovi u 2023. morat ćemo bit članovi i u 2024.? Tj. treba obnoviti članstvo u 2024. prije izbora za pravo glasa?
  Dosta toga sad izlazi, pa dajte ekipa koja je unutra da potvrdi ovo da se zna.
  Bolje i ponovit dva puta nego kasnije žalit.
 • Papastrumf
  10.4k
  Znat ce se sve do kraja ovog tjedna. Jedno je sigurno, pravo glasa nece imati oni koji nisu bili clanovi u 2023.
 • Bosskovitz
  8.2k


  Hvala, ak će trebati za nekaj na zoni ili social, samo javi. Imam ideju i za Instagram, ali za kad prođe Božić i to dođe u fokus.
 • marcio amoroso
  33.6k

  Svaka čast, hvala. Biti ćemo u kontaktu.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.