• Markelo
    2.5k
    Pa pogledajte kako se samo Englezi vesele i ismijavaju jedni druge kad izgube. Zasto bi mi u Hr trebali svi podrzavat jedni druge? Tovari se vesele jer im je najveci rival ispao. Ja sam gustao kad su oni ispali od Gzire, mada City i Gzira ne mogu u istu recenicu. To je rivalstvo. Te gluposti treba "bodrit sve hrvatske klubove", "bitan je europski koeficijent" su samo za naivce.
  • Pop corn
    5.2k
    Momčad U-19 definitivno igra u gostima ovu play-off utakmicudeda

    Kad je zdrijeb, a kad je tekma?
  • Pop corn
    5.2k
    ono sto me najvise zanima je koji je plan ovd uprave.Dinamosvetinja

    Srecom pa je ovih dana sjednica Skupstine pa kao clan kluba im mozes postaviti pitanje na koje ce ti oni rado odgovoriti.... a i imas naznake vec u izbornom programu ove uprave.....
  • Mali dioničar
    14.3k
    Sve u svemu, čini mi se da je za ispadanje u skupini najviše kriv loše odrađeni prijelazni rok.

    Znači, u odnosu na prošlu sezonu je plus za ekipu bila činjenica da su Livaković i Petković odradili pripreme i bili cijelo vrijeme s ekipom.

    Od prinova tu su Moubandje koji se nije izborio na mjesto u sastavu niti je išta specijalno pokazao i Pinto kojeg je očigledno vrijeme pregazilo. Ivanušec je došao kasno s time da on definitivno dobiva pozitivnu ocjenu zbog igre protiv Sahtara.

    Više smo puta pisali o igračima koji su kičma svake ekipe i koje ne prodaješ. Jedan od njih je Ademi i kad je već s njime dogovoreno da ne ide u Lille prošle godine, taj se princip mogao ispoštovati i sa ostalima. Jednostavno, u povijesti Dinama bilo je igrača koji su proveli cijelu karijeru u Dinamu i ništa im nije falilo. Recimo Ladić. Bilo je onih koji su odlazili pa su se vraćali jer van Dinama nisu napravili baš ništa - recimo Silvio Marić, Igor Cvitanović, Joško Jeličić. Ljetos su se sasvim nerezonski prodali Šunjić i Rrahmani.

    Šunjić je sam po sebi kandidat za prodaju, ali dečko je imao ugovor s Dinamom do 2024. godine. S obzirom na ambicije koje je klub imao, a to su plasman u skupinu LP, a znamo da samo ulazak u LP nosi 15tak milijuna eura ne znam po kojoj se matematici opravdava prodaja tog igrača za, po medijima, 8 milijuna. Da, ušlo se u LP i bez njega, ali se u Trondheimu do ulaska Gojaka visilo ko luster i malo je falilo da od toga ne bude ništa. Dinamu bi itekako pomogao u dosadašnjem djelu sezone, a cijena mu ne bi bila ništa niža, dapače. A bio bi i legitimni kandidat za odlazak na Euro. I sve to uz ugovor s Dinamom koji bi važio do 2024.

    Vezano za Rrahmanija - za takvog igrača mislim da uopće nije nikad ni trebao biti kandidat za prodaju nego da je trebao imati status Ademija - igrača kojeg u klubu želiš praktički do kraja karijere. Jako pouzdan igrač koji može odigrati sve pozicije u obrani - nešto kao Azpilicueta u Chelseaju - može desni bok, može lijevi, može oba stopera. Da, nije svjetska klasa, ali za jednog od Dinamovih pouzdanika je sigurno dovoljno dobar. To je dokazao prošle sezone kad je odlično igrao lijevog bočnog u Europi i uvjeren sam da bi za takav ugovor kakav je realiziran sa Moubandjeom, Rrahmani bio presretan igrati u Dinamu.

    Ne znam koja je razina komunikacije Bjelice sa ekipicom koja radi transfer politiku, ali je činjenica da je Dinamo imao debelo pretanak kadar za osvajanje drugog pa i trećeg mjesta u skupini. Nadam se da su prije sezone pričali i da im je Bjelica napomenuo da postoji mogućnost igranja sustava 3-5-2. I kaj se događa? Dinamo ima 3 seniorska stopera u kadru. Za nepovjeravati posebno u svjetlu činjenice da se Rrrahmanija praktički darovalo, a dečko je legitimno i sasvim zadovoljavajuće rješenje na toj poziciji, a i spomenuti Šunjić može ju pokrpati. Ako već ne povlačenjem Šunjića na stopera, onda svakako povlačenjem Ademija na stopera, a Šunjić u sredini terena i tako igra i iznad Ademijevog nivoa.

    U skladu s time klub mora imati 4-5 igrača koji nisu na prodaju jer je i igračima i klubu bolje da su tu cijelu karijeru. I to moraju biti igrači koji su ipak rang iznad Šituma s kojim se vidi ta namjera, ali dečko jednostavno nedovoljno pokazuje na terenu. Recimo, iz ovog kadra mi se takvim čini Perić. Dečko je dobar i pouzdan, ima godina, nije baš da će postići neki veliki transfer, može jako dobro odigrati, a i pomoći razvoju Gvardiola i Šutala pa nek ostane tu slijedećih 5 godina.

    Najviše mi je u cijeloj priči žao Bjelice čije se reakcije cijelo vrijeme bile praktički briljantne. Razmontirao je i taktički iznenadio najjaču nogometnu naciju na svijetu po pitanju taktike postavljanjem 3-5-2 protiv njih, a dva puta protiv Sahtara je savršeno čitao igru, savršeno radio zamjene i mijenjao ritam utakmica koje su na momente izgledale izgubljene pa onda izgledale dobivene pa eto na kraju imamo dva remija protiv njih. Jedino se zamjena Petković-Kadzior protiv Sahtara u Zagrebu pokazala nesvrsishodnom jer bi Petković lakše zadržao koju minutu, a to je sve što je Dinamu tada trebalo, ali toliko je pogodio ulascima Gjire i Ivanušeca da je mislio da će se i treća zamjena pokazati savršenom.

    Vezano za same reakcije igrača, jučer je definitvno bilo nekih nelogičnosti. Nerazumljivo je da Ademi, stoper u sustavu gdje imaš 4 u liniji i igraš protiv Cityja dobije žuti karton u prvom poluvremenu zbog svađe nakon primljenog gola. Znači, imaš stopera koji ne može malo jače ući u duel zbog straha od crvenog kartona, a sve to zbog odluke koju i tako ne možeš promijeniti. Dečko je dovoljno iskusan da to ne radi. Gojakov lakat nisam ni vidio, ali svi vele da je trebao dobiti crveni, znači to idu u tu kategoriju. Revoltirani izlazak na teren u drugom poluvremenu i visoko napadanje u stilu "sad ćemo vam pokazati" pa dobiješ 3 komada za čas.

    To jučer mogu shvatiti jer City je naravno liga i kvaliteta za sebe, bilo je nervoze jer se znalo da nema popravka, vidjela se na svima nama frustracija od zadnje europske utakmice u Maksimiru i stekao sam dojam da nitko od nas ni nakon vodstva nije imao dileme kako će utakmicama završiti. Na Dinamu je jednostavno da sad do kraja sezone u HNL-u protiv svakog i svugdje izgleda kao što City izgleda protiv Dinama jer Dinamo to može. I mora.
  • BluePhone67
    3.3k
    usacuo3zro23adcz.jpg
    npp59kb64n48kqy0.jpg
    159tkz7soxn8ujyj.jpg
    r31ynp5q1ckgobwy.jpg
    syytrv1vr6ck8gwo.jpg
    zaw2cq9grxvx99d6.jpg
    a8api49tsj4xo4mf.jpg
    sp1dexmbbvak227u.jpg
    o71k4un0prakcx5h.jpg
    ppqa7vknkubsk0my.jpg
    mnl2exnmfddffffe.jpg

    Sn 11.12.2019
  • Ludovic IX
    5.5k
    ovaj dinamo bi skupinu europske lige prošao bez jebemti..
    bilo koju
  • reziser
    6.4k
    sad..nakon nesretnog ispadanja iz evrope
    nakon velike bodovne prednosti u HNL i dosadne lige
    očekujem u proljeće prosjek na stadionu do max 2000
    na veliku žalost
    dao Bog da se varam....
  • Kwedi
    3.8k
    četnik butković prešao igricu

    U Zvonimirovoj su postojale četiri navijačke gostione, dok je barem desetak kafića između Petrove, Maksimirske i Kvatrića živjelo od nogometnih navijača. Dinamo je ove godine napokon vratio kulturu masovnog navijanja, ali infrastruktura za posjetitelje utakmica još ne postoji. Unatrag više od dva desetljeća odlasci na utakmice povezani su sa sukobima s policijom i međusobnim navijačkim nasiljem.

    Prirodna navika proslave pobjeda i zapijanja poslije poraza u Zagrebu je već davno ustuknula pred potencijalnim tučnjavama ( premda u Maksimirskoj ima par kafića gdje se u nenasilnoj atmosferi gledaju utakmice). Večeras se, u svakom slučaju, tužni Dinamovi navijači nisu imali gdje zapiti, prije dolaska u strogi centar grada. Zaista je šteta što su Maksimirska, Zvonimirova i Petrova, ulice koje povezuju Dinamov stadion i centar Zagreba, postala groblje gostionica i kafića.


    https://plavakamenica.hr/2019/12/11/gdje-se-zapiti-kad-dinamo-ispadne-iz-lige-prvaka-nazalost-nigdje/?fbclid=IwAR3sG7OHosVLQt2fGaCoMTm5ooTssWFCKo9_hce6-3VLmNm9KZ_byS3AgFw
  • deda
    28.1k
    sad..nakon nesretnog ispadanja iz evrope
    nakon velike bodovne prednosti u HNL i dosadne lige
    očekujem u proljeće prosjek na stadionu do max 2000
    na veliku žalost
    dao Bog da se varam....
    reziser

    Mi budale ćemo uvijek biti tu :joke:
  • deda
    28.1k
    Kad je zdrijeb, a kad je tekma?Pop corn

    Ždrijeb je u ponedjeljak, a tekma 11. veljače.
  • reziser
    6.4k
    Mi budale ćemo uvijek biti tu :joke:deda


    Moram bit iskren. Nismo baš uvijek tu.. Ali kad god prilike i neke druge okolnosti dozvole :wink: . Veliku većinu smo na stadionu
  • deda
    28.1k
    Metaforički govoreno, svi koji su iznad 80% utakmica tu.
  • BluePhone67
    3.3k
    Nije nigdje napisano pa da se dotaknem teme Dinamo i suradnje sa novinama 24h. Krenulo je prvo sa humanitarnom akcijom za malog Jakova i aukcijom, pa je prije par dana izasao veliki poster na 2 strane sa igracima i Bjelicom. Jucer su se djelili besplatni primjerci na 15-20 strana uz kratki pregled euro sezone do grafita, kviz pitanja itd.. Dali se krenulo u neku konkretnu suradnju, vrijeme će pokazati ali ovo su 3 bitne cinjenice i stavke da se radi i na drugim medijima.
  • Krizy
    36.6k
    GK:
    Livaković (24)
    Zagorac (32)
    Horkaš (20)

    CB:
    Theophile (30)
    Dilaver (28)
    Perić (25)
    Lešković (28)
    Soldo (21) , vratio se s posudbe
    Franjić (19) , Bjelica rekao da će dobiti minute uskoro
    Šutalo (19)
    Gvardiol (17)

    LB:
    Leovac (31)
    Moubandje (29)

    RB:
    Stojanović (24)
    Pinto (29)
    Šitum (27)

    DM:
    Ademi (28)
    Moro (21)
    Gjira (20)

    AM:
    Olmo (21)
    Ivanušec (21)
    Gojak (22)
    Majer (21)

    LW:
    Oršić (26)
    Marin (18)

    RW:
    Kadzior (27)
    Hajrović (28)
    Atiemwen (23)

    CF:
    Petković (25)
    Gavranović (30)
    Kulenović (20)
    Andrić (24)
    Baturina (19)
    Šipoš (19)

    Igrači s minutažom ove sezone (osim Solde i Franjića)
  • markoli
    1.7k
    Ne znam je li tko primjetio, ali Dilaver je otišao u svlačionicu odmah poslije tekme, nije ostao pozdraviti publiku. Ne znam je li to zbog temperature koju je navodno imao, je li bio ljut na sebe ili nešto treće...
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.