• IceMan
    3.8k

Pa i od ovog prijelaoznog roka?
  • Jurki
    20.9k
    Ponavljanje istih gresaka nece donesti drukciji rezultat.
    Pjaca, Labrovic i Pasalic su novi Nevistici, Štefulji i Leskovici. samo za jos vise para.
  • IceMan
    3.8k

Pa to je ionak više karikarno i karikirani igrači...

Mene zanima ako nakon ovog ljetnog prijelaznog roka nema love za dovest pojačanja onda stvarno....

Pa uprihodili smo od samo transfera 60 miliona.
  • Facke
    7.2k

iskrene nebi me cudile da je tak.
  • Common Sense
    1.3k
    U posljednje vrijeme obrazac tijeka utakmice se ponavlja, u početku Dinamo krene agresivno napadati uz visoki presing, a nakon 15-20 minuta igrači se kompletno ispušu i nakon toga naša igra ne liči na ništa. Dakle, rekao bih da nije problem u motivaciji igrača ili negativnom pristupu utakmici, već u lošoj fizičkoj pripremi. I to je nešto što je prisutno još od početka sezone. I Mišković je nedavno na podcastu izjavio kako je prošle sezone već na pripremama primijetio kako mu momčad ima snage samo za jedno poluvrijeme i da je već tada znao da će sezona biti loša.
  • SAS1987
    19.2k
    E moj Jakire, a koji to konkurent kupuje igrace od pet milijuna? Nitko iz HNL i skoro pa nitko iz kvalifikacija prvaka za ligu prvaka.
  • Ban
    698
    E moj Jakire, a koji to konkurent kupuje igrace od pet milijuna? Nitko iz HNL i skoro pa nitko iz kvalifikacija prvaka za ligu prvaka.SAS1987

Svi koji su prošli u skupine putem doigravanja troše toliko, osim Young Boysa. Braga je isto u rangu Dinama, ali sa bitnom razlikom da svakih nekoliko sezona dovedu kapitalca za između 5 i 10 milijuna.

Mislim da mnogo vas živi u nekim bivšim vremenima. Ako želimo iskorak u LP, a ne da budemo samo kanta za napucavanje, onda bismo svake sezone morali dovoditi barem jednog kapitalca za 5-7m eura. To je realnost današnjeg tržišta. Hvala Bogu pa i u Dinamu to shvaćaju iako nema para, barem ne živimo u zabludama.
  • Klenx
    9.8k
    Hvala Bogu pa i u Dinamu to shvaćaju iako nema para, barem ne živimo u zabludama.Ban

A kad će onda biti para ako ne nakon što si u godinu dana prodao igrača za 50 milja ojra :grimace:
  • Ban
    698
    A kad će onda biti para ako ne nakon što si u godinu dana prodao igrača za 50 milja ojra :grimace:Klenx

Kad se sagradi stadion i/ili pokrene neka regionalna liga sa većim tržištem. Ni naša trenutna HNL tv prava nisu dobro monetizirana straightforward prodajom prava, treba gledati nekim drugim putem i pronaći način za izvuči više love od hratskih građana.
  • austrijanac
    8.8k
    Ni naša trenutna HNL tv prava nisu dobro monetizirana straightforward prodajom prava,Ban

Monetizirana su onoliko koliko vrijede.
    Da ima zanimanja, vrijedilo bi vise.
    Ponuda i potraznja.

Ne govorim tu za hrvatske gradane, nego za vece okvire.
  • Ban
    698

Ma slobodno tržište je floskula. Od toga nema kruha. s tih milijun godišnje po klubu si možeš guzicu obrisat.

Ako pričamo o zanimanju, HNL je kod nas najgledanija liga. Problem je što u uređenim ligama građani plaćaju mnogo više da ih prate.
  • SAS1987
    19.2k
    Braga je isto u ranguBan

Možda je u istom rangu ali oni ne igraju iste kvalifikacije LP ko Dinamo jer nisu prvaki.

Za mene su Dinamovi konkurenti Hajduk, do neke mjere Rijeka i klubovi naših kvalifikacija za LP. Naravno, ne možemo mi trošiti ko Galata pa ćak i ko AEK zbog mercha, ulaznica i TV prava ali eto, to su nam direktni konkurenti.

CL-PO: Play-off Round for Champions (8 clubs)

Seeded clubs coef. Unseeded clubs coef.
    ------------------------ --- ---------------- ------------------------ --- ----------------
    AEK Athens *3 Gre (55.000) Maccabi Haifa * Isr (24.500)
    FC København ** Den 40.500 Molde FK ** Nor 24.000
    Young Boys Sui 34.500 Royal Antwerp Bel 17.000
    Galatasaray ** Tur 31.500 Raków Czestochowa * Pol 5.000
  • Ban
    698

Tako svejedno, partikularni konkurenti se mijenjaju iz godine u godinu. Poanta je kadrovskim zahtjevima kvalifikacije u skupine.
  • austrijanac
    8.8k
    Ma slobodno tržište je floskula.Ban

Je, ali odreduje cijenu i tu sva prica zavrsava.

s tih milijun godišnje po klubu si možeš guzicu obrisat.Ban

Dinamo da, ali ostatak lige ne. S milijun eura godisnje igras HNL.

HNL je kod nas najgledanija ligaBan

Prosjek gledanosti je oko 4-5% (uvelike povecan utakmicama klubova poput Dinama i Hajduka).
    Radim analizu gledanosti HNL skoro svako ljeto za firmu, moze ono bit najgledanije, ali to vise govori o tome da su nam ostale lige jos gore. Derbiji su na 13-14% assumed viewershipa, da je ostatak lige barem priblizno tome, gdje bi nam bio kraj.

HNL nije zanimljiv ljudima van okvira nas fanatika koji ga zivimo. Ja cu uvijek svima rec, kakva god da je liga, nasa je i trebamo je volit, ali ne mozemo prodavat vise nego sto vrijedi.

Zato je iluzorno ocekivat pojacanja od 7 milijuna eura, pogotovo dok za tih 7 milijuna eura, 5 klubova u HNL zajedno prezivi financijsku godinu.
  • Ban
    698
    Koliko je to u apsolutnim brojkama?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.