• vjeko1701
    5.9k
    Ali kad se radi o Crkvi onda se svima nekako budi zamjeranje..mali M

    Možda postoje neki razlozi iza toga svega...ništa ne padne samo s neba.
  • mali M
    3.3k
    Možda postoje neki razlozi iza toga svega...ništa ne padne samo s neba.vjeko1701

    nije tema pa nećemo preopširno, naravno da postoje, ali nekoga će se razapinjati bezveze oko gluposti, bio ili nebio kriv jer je netko prije njega nešto, nekad... a neke će se tapšati po ramenu i "opraštati"... ovo sada se čisto radi o politici poslovanja same "ustanove". zato i kažem iz prve ruke da Crkva nije imala apsolutno ništa protiv da se gradi tamo ponovo stadion, najmanje je ona štopala cijeli proces, ali ako ju žele isplatiti i maknuti iz cijele priče, zašto se sad njih spominje? zašto nitko nije rekao drugim ekipama: "ma šta vas sad to žulja, idemo u realizaciju svi skupa kako je i bilo i bok!"
  • mali M
    3.3k
    Uglavnim, ajde sad ti meni reci ko je tu normalan. Kaže Tomašević:"Grad je vlasnik stadiona i okolnog zamljišta." I nakon toga:"Gradonačelnik kaže kako u zemljišnim knjigama postoje zabiljžbe od strane Crkve i da bi država trebala obeštetiti Zagrebačku nadbiskupiju." Zašto bi država obeštećivala a ne grad ako će grad graditi ili dati dozvole ili sufinancirati? Zato ja kažem da je to barem u ovom trenutku politička igra a ne volja za izgradnju stadiona
  • Papastrumf
    9.4k
    Inace, na e oglasniku javne nabave osvanuo glavni i izvedbeni projekt Kranjce.

    c198s4ir1pubr28g.jpeg
  • criticus
    1.1k


    Jel znaš koji su još koraci potrebni do početka radova? Nisam upućen u sve potrebne administrativne korake.
  • rupke
    51

    natjecaj za izvodaca i nadzor
  • Papastrumf
    9.4k

    Nakon sto se odabere glavni i izvedbeni, slijedi natjecaj za izvođača i nadzor. Naravno, uvijek postoje mogucnosti zalbe, tako da se to moze oduziti. U nekom idealnom scenariju, moglo bi se poceti u rano proljece, al vjerojatnije i realnije je nakon zavrsetka sezone. Naravno, ako zaista postoji volja ovaj put da se nesto napravi.
  • runtothehills
    382
    Prokleta papirologija i birokracija…
  • xavier
    11.1k
    Prokleta papirologija i birokracija…runtothehills

    Zamisli koliko bi bilo bolje kad bi jedan čovjek jednostavno mogao odlučiti kako on misli da treba bez poštivanja zakonskih propisa...oh, wait :sweat:
  • vjeko1701
    5.9k
    Nije problem kaj ima papirologije i birokracije, problem je koliko je ona kod nas spora i troma...kaj je *ebeno čudo gledajući koliko članova raznih stranaka se godišnje ugužuje na takva radna mjesta.
  • runtothehills
    382
    sve stoji, poštivanje zakona je na prvom mjestu :up:
    Kako kaze kolega vjeko, problem je u efikasnosti i brzini izmedju zahtjeva/projekta i efektivne realizacije… pricamo o stadionu koji je gradjen prije vise od sto godina, bez krova i za zatvorenom tribinom zbog potresa.
  • db-izbjeglica
    12.6k
    Nakon sto se odabere glavni i izvedbeni, slijedi natjecaj za izvođača i nadzor. Naravno, uvijek postoje mogucnosti zalbe, tako da se to moze oduziti. U nekom idealnom scenariju, moglo bi se poceti u rano proljece, al vjerojatnije i realnije je nakon zavrsetka sezone. Naravno, ako zaista postoji volja ovaj put da se nesto napravi.Papastrumf

    prvo slijedi postupak samog projektiranja, glavni projekt i izvedbeni projekt...ne možeš provesti natječaj za izvođenje i stručni nadzor bez gotovih projekata, sa troškovnikom, ponude za izvođača i nadzor se trebaju skupljati na temelju nečega. također, vrlo vjerojatno treba i natječaj za voditelja projekta...nisam dugo radio sa gradom zagrebom, veći projekt nikada, al ostala pravna lica iz sfere financiranja javnim novcem angažiraju nekoga za to...
  • markoli
    1.6k
    Ako glavni i izvedbeni nisu gotovi, nego se tek trebaju raditi, onda barem godinu i pol do prve lopate.
  • db-izbjeglica
    12.6k
    Ako glavni i izvedbeni nisu gotovi, nego se tek trebaju raditi,markoli

    ako nije tako, onda je to posao za USKOK :grin:
  • criticus
    1.1k


    Podsjetnik

    L.Korlaet 18.12.2022. "Projekt stadiona u Kranjčevićevoj je gotov, Korlaet se nada da će gradnju sufinancirati Grad Zagreb i HNS s UEFA-om...Kako Grad ima gotov projekt, gradnja u Kranjčevićevoj počet će vjerojatno do kraja 2023."

    T.Tomašević 7.6.2023. "Stadion u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu ide u rekonstrukciju u proljeće 2024. godine i kada bude završen, to nogometno zdanje bit će kapaciteta 12 tisuća mjesta"
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.