• deda
    27.6k
    Ma kakvo umjetno stvaranje. Jedini kriterij na kome mnogi padaju je kapacitet. Dakle, ja praktički govorim isključivo o tome. Koja je vražja razlika sad jel imaš kapacitet 1500 ili 3000, kad tak i tak pola ovih koji imaju 3000 nemaju prosjek od 1500? O tome govorim. Ne govorim ovdje o uvjetima kao što su broj trenera, djece, terena, kategorija, financija. Većini klubova je brana jebeni kapacitet.
  • Jaro
    5.4k
    OK, taj dio nisam znao. Dakle u startu ove sezone druge lige (iki prve kak se sluzbeno zove) nitko osim Rudesa nine htio naprijes zbog broja mjesta na stadionu? A i rudes je htio jer ima opciju Kranjceviceve. Onda je to debilana...
  • deda
    27.6k
    Ista ti je stvar sljedeća sezona. Šibenik je jedini. Cibalia je u banani financijski. Vukovar nema kapacitet, a ne želi u Vinkovce. Dugopolje neambiciozno. I to ti je to. Sve se zna. Ne moraju uopće igrat. Samo gube vrijeme.
  • deda
    27.6k
    2 liga je totalni shit, za razliku od treće. Ta liga je fajt i pogodak bez ozbira na strahove oko troškova.
  • immerwieder
    1.2k
    danas u 17.30 jurjevac-sesvete, za ulazak u 2.ligu, prijenos na maxsportu
  • DrawTube
    2.8k
    To sam i ja promjetio. Također ne bi me čudilo da 3. Liga ima bolju posjetu od 2.

    Ove sezone u 2. Ligi su 4 Zg kluba od kojih samo 1 - Rudeš ima ambicije za viši rang . Jarun igra u Lučkom, Dubrava na Kustošiji. Dakle niti navijača, niti stadiona.

    Cibalija radi čuda s obzirom da bi se mogli ugasiti, nadam se da neće ali tu je bilo previše interesnih sfera i korupcije da bi ijedan ozbiljan investiror ušao u klub

    Ovi Solin i Dugopolje će izgleda zauvijek ostati u 2. Ligi, ajde Dugopolje ima odličan stadion barem.

    Bsk je uvijek oko sredine tablice kao i Orijent kojeg se najavljuje već godinama kao ambiciozan klub za ulazak a u nižim ligama su već desetljećima (msm da su samo 1x ušli u 1.ligu)

    Zmijavci su zanimljiva priča ali čini mi se da nemaju dovoljno kapitala da uđu u viši rang, također bi bilo malo čudno da 1. Ligu igra klub iz sela u Zagori ali svatko ima svoje preferencije.

    Trenutno se jedino radujem Vukovaru i njihovom razvitku, nadam se da će grad to prepoznati i uspjeti urediti stadion uz pomoć kluba da mogu zatražiti licencu. Također se nadam da će građani prepoznati potencijal kluba i dati im veću podršku
  • The Undertaker
    4k
    Po meni, kapacitet stadiona je za drugoligaše manji problem. Puno veći je budžet. Oni za prvu ligu moraju povećati budžet za najmanje 3-4 puta i opet je upitno koliko će biti konkurentni.
  • Infinity
    15.2k
    Također ne bi me čudilo da 3. Liga ima bolju posjetu od 2.DrawTube

    Bas i ne, ali treci rang ima potencijala.

    Najbolju posjetu u drugom rangu ima Cibalia - 554 u prosjeku. Najlosiju ima Kustosija - 165 u prosjeku. Prosjek lige je 376, a prvaka Rudesa 388.

    Najbolju posjetu u trecem rangu ima Jadran Luka Ploce - 450 gledatelja u prosjeku. Najlosiju posjetu ima Medjimurje - 120 gledatelja u prosjeku. Prosjek lige je 243, a mogucih prvaka - Zrinskog 253 i Sesveta 259.

    Zanimljivo je to da klub s najvecim stadionom ima najlosiju posjetu.

    Zanimljivo je i to da Zrinski dolazi iz mjesta koje broji 300-400 stanovnika, a ne igraju na svom stadionu i imaju posjetu u prosjeku lige.

    Na svom stadionu ne igraju jos Opatija i Marsonia, ali Marsonia barem igra u Brodu. Opatija je domacin u Rijeci i mislim da je to sramota. Mogu razumjeti da selo od 300 stanovnika nema uvjete za treci rang, ali da ih ne moze obezbijediti jedna Opatija?

    Grad Brod je osigurao sredstva za novi teren na stadionu Marsonije, reflektore, kao i posljednju trecinu centralne tribine. Marsonia bi nakon zavrsetka terena trebala igrati na svom stadionu. Zavrsavanje tribine i reflektori ne bi trebali biti prepreka koristenju stadiona. Ocekujem da od samog pocetka sezone igraju kuci i da s novim stadionom imaju bolji prosjek nego ove sezone (341).

    Jadran LP me iznenadio. Ne djeluju mi Ploce kao neko nogometno mjesto, ali ocito imaju neku pricu i nadam se da ce i naredne sezone imati dobru posjetu.

    Top posjete lige su Jadran LP (450), Bjelovar (353), Marsonia (341) i Jadran Porec (303).
  • DrawTube
    2.8k
    Ako Marsonija ne nastavi trunuti mogli bi prebaciti i 500 prosjek kad im se završi gradnja nove glavne tribine

    Također ako Karlovac uđe u 3. Ligu tamo bi mogla biti dobra posjeta
  • Patak
    2.2k
    A što je s njim stadionima u Bjelovaru, navodno semgradila dva?
  • Infinity
    15.2k


    Izgradili su se

    Bjelovar
    d4rnswewg0s6hidq.jpeg

    Zdralovi
    skg1ok6h9ttj6zrp.jpeg
  • Patak
    2.2k
    Lijepi su oba, sa krovom!
  • xavier
    11.1k
    Apsolutno najveća glupost u uvjetima su famozna "natkrivena" mjesta. Mislim naravno da je poželjno da stadion ima krov, ali zašto bi to nekom uvjetovao? To nemaju ni puno jače i financijski posloženije lige.

    I to u ligi gdje najbolji klub igra na stadionu koji taj uvjet ispunjava kroz lože.

    No isto tako, svaki klub mora imati svoj dom, a ne da se uredno planira igranje na drugom stadionu. Možeš jednu sezonu iznimno odigrati na drugom stadionu, ali isključivo ako se tvoj gradi odnosno ako ga sređuješ da zadovolji uvjete. I to je to.
  • deda
    27.6k
    Rokno Jurjevac najboljeg trenera i agenta na svijetu. Ode Kustošija u 3. ligu. :clap:
  • Krizy
    35.5k
    Supermanager Andy Bara i supertrener Samir Toplak s Kustošijom osvojili 11.mjesto u drugoj ligi i osigurali play-out s drugoplasiranim iz trećeg ranga.
    Svakako treba napomenuti da su u prethodne dvije sezone bili peti od 16 klubova, a s ovim teškašima 11. od 12 klubova.
    Krizy

    Zrinski Jurjevac - Kustošija 1:0

    Zrinski je novi član drugog ranga a Kustošija/Olimpija, na čelu sa supermanagerom Barom i supertrenerom Toplakom ispada u SuperSport treći rang :rofl:
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.