• Neki tip
    19.4k
    Ali treba se postaviti da nema "novih izazova" jer eto Livakoviću ili Oršiću se ide, pa ih puštamo ispod cijene zbog toga što su puno napravili za Dinamo, dok "novi izazovi" za Frigana ili Vipotnika koštaju 30% više nego bi trebali.Klenx

    I samo još da se na ovaj dio osvrnem.. novi izazovi koštaju onoliko koliko se postigne kad uključene strane postignu balans potražnje i ponude.

    Nemam ja pojma, a nemaš bome ni ti, koliko tko od nogometaša "vrijedi". Ako nam još nitko nikad nije ponudio 10 milijuna za Livakovića, a izgleda da nije, onda možda ta klauzula nije tako sramotno mala kako mislim(o) da jest (a ni nju nikako dosegnut).

    Ako nam je Vipotnik za 3.5 ili koliko već + Tolić ili Frigan za 3.5. ili koliko već + Janković previše, u redu, no ako ode za 4.5 onda očito novi izazov za njih nije koštao 30% više no što je trebao.

    Ako na kraju završe za 2.5 u Texas Wariorrsima, onda smo napravili pametan potez jer ih nismo preplatili.

    Velim, ne znam, para ima koliko ima, ako nam je to preskupo meni je posve ok da nađemo "jebeno desno krilo iz Južne Amerike za milju i pol eura i vrhunskog stasitog, okretnog i spretnog napdača za smiješnih milju i 200 u drugoj španjolskoj".

    Glasam odmah za jebeno desno krilo, vrhunskog napadača i brzog obrambeno dobrog lijevog beka sa sjajnim prodorima i centaršutevima, sve skup za 4 milje plus Ćuže i Menalo.

    Stvar je u tome da mi se sve nešto čini da to ne ide tako.
  • Keyser Soze
    8.2k
    jedino ga oni zele, a on zeli oticiOlmic

    Ok, ali postavlja se opet pitanje po čemu je to Fenerbahče bolji od Dinama? Može dati nešto više para, više gledatelja i to je to. Ne može mu dati Ligu prvaka i nije klub s kojim će Livaković biti sigurna jedinica u reprezentaciji. Kužim da se zasitio naše lige, ali opet ga se tu drži kao kap vode na dlanu i navijači ga vole više nego će bilo gdje, ima čvrstu jedinicu u Hrvatskoj repki, dobru plaću, Ligu prvaka ili barem Europsku ligu... Shvatio bi da se radi o bilo kojem solidnom klubu iz top 5 liga, a ne o klubu kojeg je sam Livaković s Dinamom šamarao 4:1 na Maksimiru. Ja mislim da mu Fener nije nikakav upgrade u karijeri, ali njegovu odluku svakako treba poštovati, nadam se da neće kao Oršić pre kasno shvatiti koliko mu je ovdje dobro.
  • Eduardo
    17.6k
    stvarno si ponekad iritantan koliko si uvijek *ebeno racionalan i staložen. Glas razuma u svakoj situaciji. :up:
  • BBB Mataa998
    1.3k
    Ne 5, ne 6, ne 7+ bonusi. 10.Klenx

    Bonusi su nekad jako dobra stvar. Kao prvo rate isplacene u drugoj ili trecoj sezoni naravno idu u proracun za tu godinu,sto je nekakav boost za financijski fair play. Takoder ako su rate lako ostvarive onda to nije los deal. Recimo za nekih 20-30 nastupa da ide 1-2M ili tako nesto. Jedino ako su bonusi bolesno nerealni onda nema smisla.
  • Efes Pilsen
    6.9k
    Trebat ce vremena dok se nade balans izmedu skrtarenja i Mamicevih dijeljenja sakom i kapom uz igrice ispod stola.
    Rijeka, Maribor, Zrinjski imaju interes malo veci od puke cifre i ako oni to nece vrednovat ima tko hoce.
    Ovce i novce ne daje niko pa ne bi trebali ni mi.
  • Odglavedopetedindijete
    97
    Ok, ali postavlja se opet pitanje po čemu je to Fenerbahče bolji od Dinama?Keyser Soze

    Keyser moramo biti realni. Prednosti Dinama su sto si u svojoj državi, tvoja kultura, ne moras mjenjati okolinu, legenda si kluba navijači te obožavaju. Ali većina stvari ostalih u prednosti je Fener, u ocima nas Dinamo je puno veći klub od Fenerbachcea, ali u ocima svijeta Fener je puno veći od Dinama. Dodajmo na to da je Livi tu već 7 godina, osvojio je sve s Dinamom, dostigao maksimalnu popularnost, u Europi napravio nešto sto ćemo teško ponoviti. Isto tako nije točna teza da u Dinamu imaš sigurnu ligu prvaka, prošle godine smo ušli jedva, pretprošle nismo. Vrlo lako se može dogoditi da ispadnemo u 2,3 pretkolu pa ne idemo u ligu prvaka. Na to dodaj da u Feneru dobija 1.5 milijuna fix placu plus enormni bonusi po čemu su Turci poznati u svijetu. Istina dobili smo Fenerbahce 4:1, ali to je bio najjači i najbolje posložen Dinamo ikada, a najlošiji Fener u zadnjih 20 godina, tu sezonu su završili 14, a ove godine su drugi 6 bodova iza nikad jačeg galatasaraya. Njihovi igrači tamo svi imaju po pola milijuna pratitelja, svaka tekma im je preko 50 tisuća ljudi, osjećaš se jednostavno kao igrač. Livi je prošao svjetsko prvenstvo, cijeli svijet ga gledao igrao pred 70-80 tisuća ljudi i onda dođe u hnl i brani tekme u Gorici di bude 1000 ljudi. Mogao je ostati kod nas, ali isto tako nema mu se sta zamjeriti. Najveći golman u povijesti Dinama, radio je čuda na golu i podržavam ga gdje god da ode jer zaslužio je da može sam birati hoće li ići za veće novce ili ostati ovdje
  • Keyser Soze
    8.2k
    Stoji većina stvari koje si napisao međutim mislim da pre malo cijenimo svoje i ono što predstavljamo. Dinamo je po koeficijentu 29. klub Europe, Fener je 58. i trenutno bez šanse za igranje Lige prvaka iduće sezone, a možda ni Europske lige. Zadnjih 5 godina su pobjedili ravno jednu ekipu iz liga petice, Sevillu (od koje su ispali) s 1:0 i bili su jednom u osmini finala EL, nedovoljno za takav klub kakvim ga se predstavlja. Kao što sam rekao, Fener nudi više love i veću gledanost, ne kažem da je to nužno loš klub za njega, ali smatram da vrijedi puno više. Fenerovo uzimanje najboljeg golmana SP od nas je po meni krađa jer mi ovakvog golmana i vođu više nećemo imati, a dolje ga neće cijeniti ni blizu kao mi. Možda sam samo previše nerealan i navijački nastrojen, ostavljam to kao mogućnost.
  • BornaPŽ1986
    1k
    Kakogod bilo Livakovic zna sta zeli i to je to, treba mu se zahvaliti za sve i pozeljeti srecu. Covjek je dao puno toga i mislim da nema potrebe se cuditi ako zeli vecu placu ili zasto ide tamo, ako zeli njegov izbor. Njega su jos prije 4 godine selili pa je ostao, usporedjivati da mu je u Feneru malo veca placa je smijesno (nije malo par stotina tisuca eura, zasto ju tu nema onda?).
  • marcio amoroso
    32.5k
    @Odglavedopetedindijete

    Jako si podcjenjivački nastrojen prema Dinamu i ponavljaš svoje teze kao papagaj već nekoliko puta. Jasno nam je da smatraš da smo ona stvar od kluba i da je svugdje bolje nego tu. Ne moraš to ponoviti svaki put kad se ulogiraš!
  • Odglavedopetedindijete
    97
    Keyser Slažem se s tobom u nekim stvarima, po tome sto je Livi pokazao on je za puno veće klubove i naravno da je zaslužio vise. Ali nažalost on je Hrvat, a nas Hrvate unatoč svemu sto smo napravili u nogometu ne cijeni se ni blizu koliko bi se trebalo i očito da nema jače ponude od Fenerbahčea iako je puno vise zaslužio. Ne slažem se samo s ovim da ga tamo neće cijeniti kao kod nas jer jedina država gdje možeš reci da se igrači bolesno cijene je Turska, tamo su najluđi navijači i Livi će sigurno tamo biti ikona, a vjerujem čak i kroz godinu dvije jedan od kapetana. Bar mi je iz tog dijela drago jer će bar tamo biti cijenjen dok u engleskoj kakvi su da je otišao nakon prvog kiksa bi ga prozivali prevarom jer je mali Hrvat
  • Ali
    1.9k
    Ja nešto ne kužim on je u možda u jednoj od najvećih agencija, imaju preko 700 igrača sa portfoliom od nekih 1,8 mlrd € . Pa kaj nemre igrač reći dečki dajte neki klub iz petice. Ili ga vodi tamo neki trećerazredni referent.

    Kakva turska , buraz tamo ako sad padne sultan kad isplivaju problemi koje ovaj skriva godinama i kad devalvacija lire krene pa dobit će topli obrok i tapšanje po ramenu.

    Ako si se zasitio hnl i trebaš novi izazov pa ideš na zapad, a ne negdje gdje se prvak države određuje u kabinetu "ck"... Dovoljno je mlad za golmana da bi nastupima u nekoj ekipi u sredini tablice liga petice mogao osigurati prelazak u jači klub. Iz fenera može jedino nazad u NK Zadar
  • LovroZG
    1.3k
    Fener nudi i jaču ligu i, ko šta su neki natuknuli, nešto novo, prije svega novi izazov. Nekim ljudima to treba. Rutina, manjak promjena, manjak konkurencije i svašta nešta mogu nagnat igrača prema potpisu za "neki tamo" Fenerbahče koji nema tak velki koef ko mi. A o više novca i više kvalitetnih igrača protiv kojih bi u Turskoj Livi igro da ne govorim.

    A i ovo spominjanje našeg europskog koefa igračima sigurno ne igra neku ulogu. Da igra, imali bi tri bolja golmana koji bi u redu čekali da ih potpišemo i njima zamijenimo Livija. Al to tak ne ide. Niti Dinamo nakon samo nekoliko dobrih sezona u Europi može imat bolji renome od turskog kluba koji je već godinama ime u svijetu, niti nam renome naše lige pomaže po tom pitanju.

    Btw, ovo je i dalje samo pisanje turskih medija koji su ovaj poso već prije par mjeseci zaključili tak da...
  • 77
    62
    Dovest frigana i iskoristit ga kod pregovora oko novog ugovora sa petkom, kad petko produzi frigana na krilo dok je petko na nivou, kad se petko pocne glupirat frigana u spicu, a i ak se frigan ne snađe na krilu moze ga se opravdat jer nije njegova pozicija i u napad ga vratit
  • Mlađi referent
    10.8k
    A i ovo spominjanje našeg europskog koefa igračima sigurno ne igra neku uloguLovroZG

    To je najveći moderni mit oko Dinama.
    Mi smo 29. jer je takav sistem bodovanja koji nam ide u korist, a ne zato kaj smo zapravo 29. najjači klub u Europi. To je valjda svima jasno. Pa ne mislimo da smo poželjniji od Milana jer su oni, eto, iza nas?

    Dinamo ima puno svojih prednosti i mnoge odlične igrače ćemo privući njima, ali isto tako imamo i mana, nekim igračima ovisno o širem kontekstu u kojem se oni nalaze i njihove karijere Dinamo neće bit prvi izbor. I nije to samo slučaj s nama.

    Livakoviću je s 20 godina Dinamo bio nevjerojatna prilika, danas je stvar ipak drukčija. Sad imamo Frigana kojem je Dinamo trenutno san i idealan klub u kojem će dalje razvijat karijeru, za 5 godina lako moguće da to neće bit. Imamo i suprotne primjere, Pjaca prije 5 godina je odabrao Anderlecht ispred nas, a danas bi mu pala sjekira u med da ga Dinamo želi pogledat.
  • Bosskovitz
    7.6k


    Ništa mu ne znači Liga nacija. Takvi turniri služe za to da skočiš u fokus ako ne znaju za tebe, ali svaki igrač se kupuje temeljem detaljne analize, a ne dobrog nastupa. Za Livija već svi znaju. Ako Liviju to što je objektivno bio najbolji golman svjetskog prvenstva nije donijelo ponudu nekog velikog kluba, neće mu ni Liga nacija.

    Žao mi je što ide u Fenerbahce, klub koji nogometno nije neka stepenica iznad Dinama. Nadao sam se da će to biti ManU ili barem taj Villarreal koji objektivno jesu bolji od nas, ovo je... jbg. Ali s druge strane, razumijem ga ako želi probati nešto novo. Plaća vjerojatno duplo veća nego u Dinamu, inflacija u Turskoj takva da svaki euro vrijedi više nego kod nas, apsolutni fanatizam navijača koji će ga u tisućama vjerojatno dočekati (s 10 milijuna bio bi njihovo najskuplje pojačanje u zadnjih 10 godina i treće najskuplje ikad), imaju prosjek gledatelja na stadionu 50% veći od kapaciteta Maksimira... nažalost, mi tu s ovakvim stadionom i nakon svega što se klubu i navijačima radilo zadnjih 20-30 godina ne možemo konkurirati. Na terenu smo i dalje bolja opcija za njega od Fenera, ali razumijem da netko nakon više od desetljeća HNL-a želi probati nešto drugačije. Ja sam odlazio iz firmi na oni protokolarnih 10% veće plaće samo zato što mi je bilo dosadno i tražio sam nešto novo. Ako je i njemu tako - žao mi je, ali razumijem.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.