• The Undertaker
    3.7k
    Pa po istoj osnovi. Neka RB procijeni želi li "vrapca u ruci (bubam 2 mil.) ili goluba na grani (10%).
  • Nino Bule
    10.7k
    Pa ako ide njima u korist automatski znači da ide u Dinamovu štetu.The Undertaker

    Ne nuzno, transakcije nisu zero sum game, mozda dinamu trebaju novci jer imaju neke konkretne planove odma sad na ljeto za koje mu treba novac a ne zele prodavat, mozda je klub sklon konzervativnijem poslovanju pa bi rađe vrapca u ruci nego goluba na grani jer gvardiol moze past u formi, ozljedit se ko van dijk i vratit se upola losiji igrac, itd itd.

    Biznis ko biznis, sasvim legitimna ponuda rbl-a, tocnu cifru ne znamo da bi rekli da je uvredljiva, u svakom slucaju nema bas nikakvog razloga za mislit da je ovo inicirao dinamo kako si ti zakljucio, pogotovo jer mediji prenose upravo suprotno. Radi se bez razloga narativ iz nicega i donose preozbiljni zacljucci, valjda ljude ponese internet i potreba da iznesu svoju teoriju.
  • The Undertaker
    3.7k
    Otkud RB zna da Dinamu trebaju novci? Zato i govorim da smisla ima samo ako je upit iz Dinama pa oni pošalju ponudu. By the way, zašto nisu poslali za Olma?
  • Efes Pilsen
    6.4k
    Moram priznat da mi se jako svida prijedlog Undertakera :lol: Vratit im protuponudu bi bio vrhunski potez :lol:
  • Nino Bule
    10.7k

    Ne znaju jel dinamu trebaju ili ne,opet ponavljam nije stvar samo da moras bit u problemu s novcima da bi takvo sto prihvatio, zato idu u pregovore i ispitivaju teren bi li prodali mi svoj postotak odma, kao sto smo mi kupili za majera, standardna praksa svugdje po europi do koje dolazi na incijativu bilo koje strane.

    By the way, zašto nisu poslali za Olma?The Undertaker

    Olmo ima tocno određenu otkupnu klauzulu, tako da mi tocno znamo koliko dobivamo za njega u slucaju prodaje, tako da velikog manevarskog prostora za taj postotak nema, a i nije jos potpisao novi ugovor koliko znam, ne znam koji debil bi ponudio kupit postotak igraca koji bi mogao biti slobodan za godinu dana
  • Nino Bule
    10.7k
    Moram priznat da mi se jako svida prijedlog Undertakera :lol: Vratit im protuponudu bi bio vrhunski potezEfes Pilsen

    Moze im se vratit protuponuda, licitira se sa 100 mil, dakle kupit 10% gvardiola bi doslo oko 10 mil eura, koji milijun gore dole, sad razmislite dva put da osim sto nije uobicajena praksa da se prodaje postotak igraca, nije li mozda bolje tih 10 mil eura ulozit u igraca koji bi igrao za nas klub, bio imovina kluba, pridonosio rezultatima i kojem pratis razvoj,ozljede,imas vecu kontrolu nego kupovat postotke tuđih igraca ?
  • Mr Anderson
    4.9k
    Glupav tekst skroz. Pa nisu Englezi glupi da daju 3 milje za igrača i onda ga vrate nazad. Vjerojatno će gledati da ga prodaju nekome ili daju na posudbu. A moglo bi biti zainteresiranih.
  • xavier
    11k
    Pa po istoj osnovi. Neka RB procijeni želi li "vrapca u ruci (bubam 2 mil.) ili goluba na grani (10%).The Undertaker

    Moram priznati da sad već mislim da trolaš.

    Pa u ovom slučaju postoji taj "golub na grani" (budući postotak) pa nude "vrapca" koji je manji od realno očekivanog "goluba".

    U ovome što ti pišeš, nema nikakve osnove za "vrapca" jer nema ni "goluba".
  • Nino Bule
    10.7k

    Ovo je vjerovatno oljivari izvukao iz nicega, ali po meni bi to bila ok ponuda za poslat sotonu, imaju igraca na 2 mil eura place, koji nije ni u zapisniku, svaki drugi epl klub koji bi ga htio kupiti bi dakle morao preuzet 2 mil eura place i dati minimalno 3 mil eura da bi bila jednaka ponuda dinamovoj za igraca koji nece imat 100 minuta skupljenih u polusezoni. Nisam bas siguran da ce stajat hrpa klubova u redu za kupnju, a rjesit ga se moraju jer ce rezat troskove za championship.
  • Nino Bule
    10.7k

    Vrabac bi bio odsteta koju im dajes kojom oni mogu raspolagat odma, golub bi bio ono sto bi mi mogli zaradit od tih 10%, ono sto je problem u ovoj logici. i sto sam napisao gore u postu, je i da rbl pristane na takvo sto, za realnu cifru koliko bi kostalo 10% gvardiola(recimo 10 mil eura) mozes kupit ogromno pojacanje koje ti pridonosi ekipi na terenu umjesto da imas postotak tuđeg igraca
  • Efes Pilsen
    6.4k
    ali, undertaker kaze da mi njima ponudimo u istom omjeru u kojem oni nama nude. Sto znaci da ako oni nama nude trenutno manje od 10 na potencijal od 15 da bi mi njima skratili ponudu za dodatnih 10% u istom omjeru.
  • Nino Bule
    10.7k

    Slobodno samo opet to nije 2 mil eura nego ozbiljan novac koji bi se mogao ulozit u ekipu, a klub koji ima 5 put veci proracun od nas sigurno ne treba taj novac za potencijal koji prodaju tako da dzaba saljes ponudu
  • Armagedon13
    958
    Dobra zaje... na temu Oršinog navodnog povratka-kažu prvo na posudbu u Lokomotivu
  • The Undertaker
    3.7k
    Mislio sam da sam jasan pa ću biti još jasniji.
    A) RB prodaje
    Ja prodajem stan u kojem xavier ima 20% udjela. Prikupio sam ponude, pogledao po oglasnicima, razgovarao sa agencijama za nekretnine i imam čvrstu procjenu da stan vrijedi 100 nečega i da mi treba 3 mjeseca da nađem kupca i sredim papire. Tad proradi moj genijalni trgovački gen i ponudim xavieru 10 nečega za njegovih 20% pravdajući time da za ta tri mjeseca može puknuti cijev u stanu, može biti zemljotres, požar ili rat sa Kinom.
    Vi bi kolega pristali na to ili bi me poslali u neku stvar?
  • The Undertaker
    3.7k
    B) Dinamo kupuje
    Kolega xavier dobije moju ponudu. Pogleda oglasnike, kontaktira agencije za nekretnine i dobije istu procjenu da stan vrijedi 100 nečega te zaključi da ga ja hoću zavaljati. Ako mu ovrha visi nad glavom pristati će na ponudu i pitati se otkud ja znam da nema novca. Ako je pun ko brod onda će ponudu odbiti. Ako ima nos za posao i ima para, onda će meni ponuditi da otkupi moj udio u stanu po istoj cijeni po kojoj sam ja ponudio otkup njemu.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.