• Captain America
    12.3k
    Mogu mislit što mu je prolazilo glavom u nedjelju, prvo kad ga je zapad pozdravio pa onda kada je vidio kakav je oproštaj Kapetan dobio.

    Shvaća i sam da se zajebo i sigurno mu se u interesu vratit u zonu komfora nakon ovog fijaska, a i kako Nino kaže, Europsko će jako brzo i zna i sam da je Dalić jedva dočeko da se prestane s pitanjima "zašto Orša i Perišić ne mogu skupa?".
  • NitkoBitan
    10.6k
    kakav članak ,strašnoplavi67

    Glava me zaboljela citajuci ga. Znaci mi bi se trebali odrec ugovorene rate od 3 milijuna iako svejedno Orsica mozemo dovesti za smijesne novce (mozda i besplatno?) kako mu pise u klauzuli da moze otic ako ispadnu u nizi rang...
    Kakav god Orsic bio prije odlaska sad je u upitnoj mentalnoj i fizickoj kondiciji i bio bi grijeh dat 3 milijuna.
  • Mlađi referent
    9.6k
    kako mu pise u klauzuli da moze otic ako ispadnu u nizi rang...NitkoBitan

    Je li to piše sigurno? Iskreno mi se čini malo vjerojatnim da je to slučaj
  • Ludovic IX
    5k
    nismo mi zajebali tovare.. gorica je. mi bi svakako platili isto ali bi gorica manje zaradila.
  • Ludovic IX
    5k
    pa za 4 mjeseca vratimo i Ademija kad mu ovi ne isplate tri plaće
  • NitkoBitan
    10.6k
    Je li to piše sigurno? Iskreno mi se čini malo vjerojatnim da je to slučajMlađi referent

    Nagadanja (po novinarskim clancima). Ali meni se cini nekako logicno da se Orsic htio "osigurat" da mu ovi nece zakomplicirat odlazak.
  • Ali
    1.8k
    Sudeći po ovoj priči oko Orsica i Gvardiola gdje se nudi manji prihod od ugovorenog ako ranije potpišemo neki dokument. Meni se nameće slijedeće, ili gori za plaće (što je gotovo nevjerovatno) ili netko ima pravo potpisati ugovor i ubrat nekaj tatrane tj.ispod stola. A tog me strah da nije po onoj "halb getrunken halb dem Šarac gegeben"

    U oba slučaja bi bio budala odreći se sigurne love.
    Jole ide za najdalje 15 mjeseci za ne manje od 100 što znači glatkih 20 u džepu, a sveci ispadaju 99% za tri mjeseca i Orsic ima slobodne papire i možeš ga potpisati kao slobodnog igrača. Rekao bih čak onako figurativno da sa ova dva ugovora možeš glatko otići u ZaBu i položit ih kao depozit za kredit do 23m€ i bez jamaca :wink: Ili kladiničarskim rječnikom, imaš u ruci ticket u kojeg si uplatio 3 i dobitak 23 i još ti fali samo jedan par npr. ovosezonski Real-Liverpool UCL prolazak Reala . I u 80toj minuti Ti pridje lik i ponudi 6milja da otkupi listić. A klopova vojska mora zabiti u tih 10+min tri gola da bi se dovukla u produžetke tek.
    Možda bi netko i prodao listić, Al se pitaš zakaj i znam da ja nebi.
  • xavier
    11k
    sigurne loveAli

    Iako se slažem da je taj novac relativno izgledan, ipak sigurno nije "siguran". Postoji opasnost od ozljede, a može se dogoditi i da transfer na kraju ipak ne bude visok kako se u ovom trenutku čini.

    No da se razumijemo, ne bih prihvatio tu ponudu.
  • The Undertaker
    3.7k
    Meni ta ponuda RB nema nikakvog smisla osim ako upit nije došao iz Dinama, direktno ili preko menadžera.
  • Nino Bule
    10.7k

    Zasto, pa valjda najvise njima u korist ide da mi prodamo postotak isto kao sto smo mi kupili od lokomotive postotak za majera.
  • xavier
    11k
    Radi se o jasno definiranom budućem potraživanju i naravno da i jedna i druga strana mogu inicirati transakciju kupnje odnosno prodaje te opcije.
  • The Undertaker
    3.7k
    Pa ako ide njima u korist automatski znači da ide u Dinamovu štetu. Koja budala iz Dinama bi to prihvatila? Ja bih se uvrijedio da mi netko pošalje takvu ponudu jer bih mislio da me smatra budalom. To je ekvivalentno tomu da Dinamo pošalje RB ponudu za još 10% od transfera za 2 mil. eur. Ja bih recimo to napravio. Vidio bih koliko njima vrijedi 10% u ponudi i ponudio im otkup još 10% po toj cijeni.
  • Ali
    1.8k

    Ma jasno da dok ne sjedne na račun nije "sigurno", ali jasno je da kad smo ga prodavali da ni jedna ni druga strana nije mogla slutiti da bude to došlo na cca20 m€. Vjerovatne grube procjene su bile da ta stavka vrijedi 10tak.
    Samo da je zanimljivo je Da se odjednom priča o dva gotovo ista modela prijevremene manje isplate, hm.
  • Ludovic IX
    5k
    ti otkupi su najnormalnija stvar.. ti ponudiš nekih 50-70& od očekivanog novca koji bi trebao proslijediti klubu za 6 mjeseci ili za godinu i pol. onda druga strana procijeni rizik čekanja u kojeg ukalkuliraš ozljede, katastrofalnu formu i sl..

    ja bi rekao da je 100 milja neki max koji će rbl dobit za gvardijola, bez obzira što se priča o ciframa oko 120.. znači, 20% od 80 je 16 milja. ako se ide u neku rekonstrukciju tj u pojačanja vrijedna 15 milja, onda bi ponudio rbl-u otkup klauzule za nekih 12 milja i mir. Znači, samo ako nama ovo ljeto lova treba za pojačanja. jebeš tih 4 milje za godinu i pol ako ovaj ne ode ovo ljeto a mi ne prođemo u skupine LP jer se nismo pojačali.
  • xavier
    11k
    To je ekvivalentno tomu da Dinamo pošalje RB ponudu za još 10% od transfera za 2 mil. eur.The Undertaker

    Kako je to ekvivalent? Po kojoj osnovi bi Dinamo to tražio?

    Ovdje Dinamo ima pravo na neki budući iznos koji može biti manji ili veći i oni ti nude otkup toga za fiksni iznos.

    Naravno da je iznos koji će ponuditi manji od onog za koji oni očekuju da bi taj postotak trebao ispasti.

    Na tebi je da odlučiš želiš li "vrapca u ruci ili goluba na grani".
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.