• deda
    27.4k
    Nadam se samo da razlog ove ponude nije neko curenje informacija iz kluba, a koje bi moglo doista ukazivati na tanašnost salda u blagajni.
  • Zagi
    4.8k
    Ne znam samo kak. Pandur je sam rekao da imamo 12-13 m viška za idući transfer rok.
  • deda
    27.4k
    U suprotnom slučaju ponuda je besmislena. Jedina druga opcija je da nam to nude zbog turbulencija u klubu pa misle da ćemo se polakomiti.
  • Mlađi referent
    10.3k
    Možda je i čelnike Leipziga zbunila izjava Šimića o rezanju budžeta, a onda još vide da sportski direktor dijeli igrače šakom i kapom kao da je rasprodaja pred zatvaranje. Sasvim razumno da su došli do takvog zaključka i okuražili se na ponudu. :rofl:
  • SAS1987
    13.2k
    Ma Leipzig je išao po APP principu. Ako prođe prođe.
  • db-izbjeglica
    12.6k
    Legitimno od leipziga...ako je do toga uopće došlo. Mislim, čekanje je i dinamu rizik...svašta se može dogoditi i tih 15-20% možda ne bude vrijedilo ništa.
  • xavier
    11.1k
    Ne znam čemu uopće rasprava oko toga. Oni žele što je bolje za njih, a mi što je bolje za nas. Mi smo tako otkupili majerov postotak. Zašto nam Leipzig to ne bi ponudio? Isto tako, na nama je da kažemo "hvala, ali naravno da ne želimo".
  • marcio amoroso
    31.9k
    Sve je to matematika.
    Realno je da se on proda za nekih 100 milijuna i mi dobijemo 16 milijuna. Oni sigurno ne nude za otkup tog postotka 15 milijuna. Moja pretpostavka je da nude 8-10 milijuna. Ja bi to pokušao nagurati na 11 ili 12 i uzeo novac. Nikad ne znaš šta donosi sutra.
  • Infinity
    15.2k
    Mi ako na racunu imamo pare koje je pandur spominjao, ja bih riskirao. I to je dio biznisa. Al ako smo onako li-la, onda bi definitivno prije uzeo 11-12 sigurnih milijuna, nego cekao 16. Nitko nam ne garantira tih 16 milijuna. Najveca cifra koja se spominje je 100 milijuna, a znamo jako dobro da se to cesto ne ostvari. Treba uzeti u obzir da je najskuplje prodani igrac Leipziga bio 60 milijuna eura i da su prodali svega pet igraca za iznos od preko 20 milijuna eura. Mi jako dobro znamo koliko to znaci i da je pomicanje tih granica tesko. Nije nemoguce, al da ce Leipzig dobiti 100 milijuna za Gvardiola se mozemo samo nadati, a malo toga nam ide u prilog. Ako nam pare trebaju, slazem se da je tih 11-12 milijuna dobar posao.

    Da smo malo normalniji klub jos bih rekao da bi nam u ovom trenutku mozda vise znacilo 10 milijuna, nego 20 za godinu ili dvije, jer bi s nekim planom za tih 10 milijuna mogli postici rezultate koji bi nam donijeli vise od 20 milijuna. I to razumije svatko tko se bavi nekim poslom.
  • Mr Anderson
    5.2k
    Ponuda ima svoje prednosti i mane. Ne znamo koliko nude. Pitanje koliko ćemo i mi dobiti na kraju. Kakve će biti kombinacije kod transfera.
    Ali meni je ovo fascinantno, kako pojedinci odmah donose zaključak da ako se prihvati to znači da nema para. Ko Undertaker tamo na forumu.
  • xavier
    11.1k
    Svaki slučaj je specifičan. Najbitnije stavke su naravno igrač i klub gdje trenutno igra.

    Gvardiol je mlad, kotira jako dobro, traži ga pola Europe i veoma je realno da ostvari veliki transfer. Da je neka druga kombinacija, možda bi bilo mudro napraviti drugačije. No ovako je realno da će cijena biti jako visoka.

    Što se tiče kluba, igra u klubu koji je poznat po tome da kupuje potencijale i relativno brzo ih skupo prodaje dalje. Znači Gvardiol sigurno neće dugo ostati tamo. Da igra u nekom "većem" klubu, onda bi postojala opasnost da do transfera uopće ne dođe nego da ostane tamo godinama. No ovdje to nije slučaj.

    Mimo toga postoji naravno opcija da se transfer odradi kao dio neke zamjene igrača, ali to opet ovdje nije slučaj jer neće Leipzig njega prodati u Real za "120 milijuna" (nebitno, karikiram) na način da u zamjenu uzme igrača "80 milijuna". Opet, da se radi o nekom klubu, to bi bila realna opasnost.

    I ostaje naravno klasična opasnost jer nitko ne zna što nosi sutra i naravno da se Gvardiol može ozljediti pa će netko reći da je bolje imati "vrapca u ruci nego goluba na grani". No ako gledamo tako, onda najbolji da odmah prodamo sve vlastite igrače jer "mogu se ozljediti"...
  • The Undertaker
    3.9k
    Meni je to savršeno logično. RB koji ima ponude na stolu valjda zna računati. Ako će oni proći bolje znači da će Dinamo proći lošije. Osim ako nemamo para pa nam 60% nečega danas znači više nego 100% nečega sutra. Ne vidim drugi razlog.

    Edit: Dinamo se ''kockao'' u startu kad je, u zamjenu za manji transfer, dobio postotak. Sad kad je izvjesno da se kocka isplatila trebalo bi to anulirati (ili smanjiti).
  • Olmic
    2.7k
    Kaze jakov medic da sigurno se ne vidi u Dinamu
  • Rex Ramae
    2.3k
    Baš šteta
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.