• xavier
    11.1k
    zašto? jer ti koji gunđaju većina nejde na izbore jer "ne mogu niš ,kaj cu ic, niko ne valja"
    o tome kako hdz uvijek ima toliko glasova dalo bi se , no nemam vremena i neda mi se o tome pisat. svi iole razumni znaju kako to postižu
    plavi67

    A što da kažem, onda nisam razuman. Ja sam mislio da je to tako što dobiju više glasova od ostalih na izborima, ali očito nije tako...

    Da ne bi bilo nesporazuma, ne branim HDZ, dapače, nisam njihov glasač.
  • Neki tip
    19k
    frende fulao si skroz. vidjeti cemo nakon izbora, to je moje mišljenje, čemubahaćenje i omalovažavanje?plavi67

    Pa gdje te omalovažavam? Ispričavam ti se ako si tako shvatio, evo pojasnit ću redom prema onome što sam navodio.

    a) Zaključujem da površno pratiš, jer ti analiza ne drži vodu. Možemo se naravno zadržati na "vidjet ćemo nakon izbora" i ok, vidjet ćemo.

    b) ako 15 godina pratiš, onda znaš da je HDZ 2011. srušen kolacijom četiriju stranaka. Koje stranke sad vidiš zajedno kao buduće pobjednike nad HDZ-om?

    U tom sam se kontekstu našalio na račun godina praćenja, jer mi nije jasno kako vidiš da "više nego ikada" stranke iz oporbe zajedno rade na rušenju HDZ-a, ako su koalicijom 2011. srušili HDZ, za što su im sada po mom mišljenju šanse bitno manje (pod pretpostavkom da ih ne sruši neka velika ekonomska kriza na koju ne nađu odgovor)

    c) pa ako smatram da si donio pogrešne zaključke, a vidim da žudiš za promjenom, onda je logično da mislim kako ti je nada neutemeljena.

    ti si:
    a) zadovoljan s hdzom
    b) rađe bi hdz, nego ujedinjenu oporbu na vlasti
    plavi67

    Ne znam odakle išta od ovoga zaključuješ pa ti nemam razlog odgovarati. No, za info znatiželji, nikada nisam glasovao za HDZ. :)

    "HDZ je s ovakvom oporbom sigurniji nego Tuđmanova pobjeda nakon Oluje." - zašto to misliš?plavi67

    Zato što mislim da oporba, osim "možemosa" koji (ma što tko mislio o tim politikama, dakle pozitivno ili negativno) artikuliraju svoje ciljeve, javne politike i pokušavaju profilirati konkretne ljude, ostatak oporbe izaziva samo podsmijeh.
  • Mali dioničar
    13.9k
    Kakve veze imaju izbori sa stadionom ako je vlast na nivou države rekla da želi stadion i vlast na nivou grada je rekla da želi stadion, a radi se o suprotstavljenim političkim opcijama.
  • Neki tip
    19k
    Kakve veze imaju izbori sa stadionom ako je vlast na nivou države rekla da želi stadion i vlast na nivou grada je rekla da želi stadion, a radi se o suprotstavljenim političkim opcijama.Mali dioničar

    Nikakve, prebacite raspravu u Šank od trenutka kad više nema veze sa stadionom Maksimir i bok. :)
  • Mali dioničar
    13.9k
    Mislim lik upadne ko padobranac jebote ne možeš ništa konstruktivno napisati vezano za ideju, dati neki prijedlog nego lamentacija HDZ, 6. siječanj, 2011 i sve to na temi Stadion.

    Ajde mogli bismo uključiti ustaše, partizane, Koturašku i Blato u igru.

    Generalno naravno da politička opcija na vlasti ima utjecaja na stadion. A sad kad smo u poziciji konsenzusa lijevih i desnih, pedera i heteroseksualaca, kad su zamrle priče o vrtićima i školama i jedino sljedba kojoj stadion smeta i koja bi obnavljala istočnu tribinu je ona odlazeća, ajmo sad voditi besmislene rasprave na temi Stadion.
  • Armagedon13
    958
    Bez ikakvog politiziranje,stadiona bez politike nema.
    Pitanje 1.Tko plaća Kranjču,to je nekakvih 50M minimum?
  • Captain America
    13.2k
    Taj stadion neće sigurno bit 50 milijuna. U izradi studije se škrtarilo maksimalno (do te mjere da su se najjeftinije moguće sjedalice uzele) uz naputak TTa jer je to gradski stadion koji je bio u njegovom programu.
  • Armagedon13
    958
    Predviđena cijena Pampasa 2018 je bila 38 milijuna,konačna cijena je preko 60.Samo da se dobije slika cijena građenja
  • Captain America
    13.2k
    To su 2 potpuno neusporediva stadiona. Građeno je na močvarnom zemljištu i već je adaptacija zemljišta značajno podigla cijenu, a o ostalom da ne govorimo. Rujevica je s Kantirdom tu negdje po kapacitetu pa je Rujevica bila puno jeftinija nego što bi Kantrida ispala.

    Samo za primjer, računaj da su preklopne sjedalice na Pampasu duplo skuplje od onih što će bit na Kranjči (slične ko kod nas sada).
  • Ali
    1.9k


    Dobra platforma za održivost cijelog projekta.

    Problem po mom mišljenju Ti može nastati kod prikupljanja 70mil€ od investitora VRIJEME potrebno za izgradnju tj. prvo rušenje , papirologiju, izvođači, pa sve češća propadanja građevinskih tvrtki, ponavljanje tendera jer si obvezan po zakonu na to...

    Jer ulagači neće dati lovu a da prvi povrat ulaganja dobiju nakon 8godina, a do tada što, ako ih "stadion d.d." bude isplaćivao sa 6-8% godišnje prije prvih prihoda od Dinama i sponzora bi ta firma imala dospjelih potraživanja cca 33mil€ za koju bi jedino mogla uzeti komercijalni kredit a nema što dati u zalog, tj. ima zemljište ali onda Ti investitori pobjegoše barem ovi fondovi jer je to tada rizicno ulaganje. Dakle jedino ako u tih 8 godina da država cash cca 35m€ za povrat ulagačima kako bi kad se otvori stadion mogao Dinamo i sama tvrtka od redovitih prihida dalje preuzela svoj dio kako si lijepo opisao.
  • NORTE
    8.9k
    Neki dan su zonaši pisali o stolicama iza reflektora na sjeveru, ne znam zašto klub taj dio tribine još uvijek nije zatvorio, prekrio nekom ceradom ili jednostavno te stolice skinuo...

    Riječ je o cca 500-700 stolica s kojih ne vidiš teren, a te su stolice i kupljene i mjesta se prodaju navijačima.
    Uefa očito i dalje ne vidi problem u tome, a dinamo svojim navijačima prodaje loše mjesto na stadionu.

    24 godine to traje.
  • Infinity
    15.2k
    HNS ne vidi problem, a meni se cini da na UEFA utakmicama kapacitet sjevera bude smanjen za mjesta iza tog reflektora. Nisam 100% siguran, al kao da je netko bas ovdje pisao o tom. Naravno, nije oduvijek tako, ali su navodno poceli da prave probleme oko toga.
  • Papastrumf
    9.3k
    Po najavama, od sljedeće sezone UEFA će dopustiti stajaća mjesta na navijačkim tribinama, tako da bi se kapacitet sjevera dolje trebao povećati za par tisuća mjesta.
  • SAS1987
    13.2k
    tako da bi se kapacitet sjevera dolje trebao povećati za par tisuća mjesta.Papastrumf

    Daj bože da sjever bude stajanje ali vjerovatno bi se trebali napraviti neki infrastrukturni zahvati poput ograda između redova (safe standings). Tako izgleda tribina u Frankfurtu.

    yhmmk2ck31loq42h.jpg
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.