• Sljeme
    1.5k
    https://net.hr/danas/hrvatska/zastupnica-mozemo-marta-kis-zaspala-na-sjednici-zagrebacke-skupstine-05a6d550-9d60-11ed-b39f-066437eb8144

    "Fotografija prikazuje gradsku zastupnicu MARTU KIŠ (MOŽEMO!), magistru edukacije povijesti umjetnosti i profesoricu slavistike, predsjednicu Odbora za nacionalne manjine i članicu Odbora za prostorno uređenje i Odbora za kontrolu, kako je vrlo domišljato skupštinsku klupu pretvorila u neudoban skupštinski krevet."

    Kakva ekipa :lol:

    d4dprdwkg7osouey.jpg
  • Mali Zeus
    8.7k
    Možemo in a nutshell.

    Btw slušam jutros Šveca na Yammatu, usporedio izjave onog Sabahudina i HDZ-ovaca u Skupštini i kao radnici Čistoće su šatoraši, samo druge vrste.

    Koja zaslijepljena ekipa.

    Mandat će im se svesti na - Nisam Bandić i na svaljivanje krivnje za sve na HDZ i Bandić 365 ekipu.
  • miro
    2.9k
    Švec je apsolutno u pravu
  • Mali Zeus
    8.7k
    Švec je apsolutno u pravumiro

    Ah, onda ok.
  • Aggro
    544
    Daleko od toga da oni nisu krivi niti za pedalj problema koji se trenutno u Zagrebu događaju, no ta infantilna logika hrvatskih političara da je uvijek posrijedi neka politička zavjera protiv njih je naprosto nevjerojatna.
    Kao da je potrebna zavjera kad otpustiš ljudima troje kolega... Po meni se tu prije radi o obliku konformizma i sindikalnom zajedništvu, koji zapravo pokazuju da je tim ljudima stalo do svojih kolega, ali indirektno i do njih samih. Ovi naši političari su još ostali u 54. gdje je čovjek zaluđen medijima i nesposoban sam shvatiti što i kako mu je potrebno za bolji život pa ga svaka politička opozicija može pridobiti na svoju stranu. Pa sad mi se otvaraju dvije mogućnosti. Ili Možemovci zbilja misle da su ovi instruirani od strane HDZ-a i sličnih, ili namjerno podvaljuju dezinformacije da bi delegitimirali sam prosvjed radnika.
    Čudim se da bi to bili nekakvi klipovi oporbe (možda je instrument vođa prosvjeda recimo, ali nije cijela smetlarija...) kad je ekipa izborila više plaće i još neke povlastice koje nisu imali i onda su prekinuli prosvjed, šatoraši su bome ustrajali bez obzira na sve, a ciljevi su im bili ideološke prirode pa tu nije ni moglo biti nekih ustupaka (odnosno, pitanje je što bi ustupci bili i kako bi točno izledali jer to ni ovi nisu znali).
  • Mali Zeus
    8.7k
    Kao da je potrebna zavjera kad otpustiš ljudima troje kolega... Po meni se tu prije radi o obliku konformizma i sindikalnom zajedništvu, koji zapravo pokazuju da je tim ljudima stalo do svojih kolega, ali indirektno i do njih samih. Ovi naši političari su još ostali u 54. gdje je čovjek zaluđen medijima i nesposoban sam shvatiti što i kako mu je potrebno za bolji život pa ga svaka politička opozicija može pridobiti na svoju stranu. Pa sad mi se otvaraju dvije mogućnosti. Ili Možemovci zbilja misle da su ovi instruirani od strane HDZ-a i sličnih, ili namjerno podvaljuju dezinformacije da bi delegitimirali sam prosvjed radnika.Aggro

    Upravo to, napravili totalnu glupost tak da su im spičili otkaz odmah zbog pritiska javnosti i sad kad 3 dana nisu radili odmah krenule teorije o HDZ-u. Mislim možda je i bilo nekih kontakata i poznavajući HDZ ne bi me čudilo da nisu probali sve to iskoristiti, ali ovi uporno svoju nesposobnost pokušavaju prikriti oporbom (u situaciji gdje imaju većinu i u skupštini i u većini MO i GČ) i jesu li ili nisu Bandić.
  • NORTE
    8.4k
    Iz medija, danas o zahtjevima radnika Čistoće i poskupljenju cijene odvoza smeća i otpada:


    GRADONAČELNIK Zagreba Tomislav Tomašević rekao je danas da je u tijeku proces mirenja te dodao da će cijene komunalnih usluga ovisiti o pregovorima koje će imati sa sindikatima i predstavnicima radnika, posebice kada je riječ o Čistoći. Tomašević je došao na Noć muzeja gdje su ga novinari pitali hoće li poskupjeti odvoz otpada u Zagrebu.

    "Što se tiče cijena, to će ovisiti o konačnom ishodu pregovora jer jedini prihodi Čistoće dolaze od plaćanja cijene odvoza otpada, tako da moramo naći balans između onoga što su zahtjevi radnika za povećanjem plaća i onoga što građani mogu platiti kroz cijenu komunalne usluge", odgovorio je Tomašević.

    Pet zahtjeva koji su prihvaćeni su nova sistematizacija u roku 30 dana, plaćanje kartica vozača, donošenje detaljnih uputa o postupku izvođenja radnih operacija, bolja HTZ oprema i besplatni parking u blizini podružnice Čistoće u Folnegovićevoj ulici.

    Među šest zahtjeva, o kojima slijede daljnji pregovori, su povećanje osnovice za najmanje 12 posto, stalni dodatak od 200 eura, povećanje koeficijenata na 1.80 za prvu grupu složenosti poslova, odnosno na 2.40 za drugu grupu složenosti poslova (vozači), dodatak na otežane uvjete rada te pokrivanje pune cijene karte za radnike koji putuju na posao u Zagreb.
  • miro
    2.9k
    Kad se pogledaju ovi zahtjevi, bome nisu bedasti ovi iz Čistoće. Nadam se kako će i građani koji su ih podržavali biti puni razumijevanja kad komunalije odu gore
  • Dammir10
    266
    ''šatoraši su bome ustrajali bez obzira na sve, a ciljevi su im bili ideološke prirode pa tu nije ni moglo biti nekih ustupaka (odnosno, pitanje je što bi ustupci bili i kako bi točno izledali jer to ni ovi nisu znali).''



    Vidim da se često uspoređuju šatoraši sa šljakerima koji skupljaju smeće i žele veću plaću. Da samo napišem nešto u vezi toga. Ne bih se složio sa ovim gore citiranim. Nije tu bilo nikakve ideologije iza tih prosvjeda, općenito je jako malo ideologije u modernom svijetu. Samo treba ustvrditi kronologiju, povezati stvari i može se nanjušiti uzrok podizanja šatora u Savskoj. Obratite posebnu pozornost na datume:

    19.9.2014.

    https://www.vecernji.hr/vijesti/uhicen-milan-bandic-968202

    ''Uhićeni su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić i predsjednik Uprave CIOS-a Petar Pripuz. Prema neslužbenim izvorima u akciji u kojoj je "pao" Bandić privedeno je petnaestak osoba.''


    20.9.2014. (dan poslije, početak prosvjeda)

    20. listopada 2014.
    ''Branitelji su se Savskoj 66 pojavili u jutarnjim satima. Uz Josipa Klemma i Đuru Glogoškog, predsjednika Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine, bili su Mirko Ljubičić Šveps, predsjednik zagrebačke Hvidre, i Ilija Vučemilović Šimunović, bivši predsjednik Zbora veterana gardijskih postrojbi. Iako nije bilo jasno zašto prosvjeduju prvoga dana kazali su da su se okupili jer 'smatraju da se osjećaju poniženima i zaboravljenima''.

    Slučajno?
  • Patak
    2.2k
    Šatori su postavljeni nakon što je Bojan Glavašević, tadašnji pomoćnik ministra branitelja na tribini u Vukovaru iu organizaciji Documente izjednačavao branitelje i agresore.
  • Neki tip
    18.3k
    Slučajno?Dammir10

    Da.

    Nisi u obzir uzeo da se istog toga 19. rujna 2014. (usput, vjerojatno si mislio na 19. listopada) dogodilo i sljedeće:

    U sklopu višednevne proslave Blagdana Svetoga Mateja, u petak, 19. rujna 2014. godine, održani su sljedeći programi:
    - Otvorenje male školske sportske dvorane
    - Ženski košarkški turnir "Matejna 2014." - u organizaciji košarkaškog kluba "Viškovo"

    - Smotra dječjih zborova i skupina u organizaciji Dječjih zborova "Halubajčići"i Zvona Viškova"
    - Šahovska simultanka u organzaciji Šahovskog kluba "Viškovo"
    - Svečani koncert ženskih pjevačkih zborova u organizaciji Ženskog pjevačkog zbora Marinići.

    Nije ni čudo da su se dan poslije ovi počeli skupljati u Savskoj. Nimalo slučajno.

    A još je očitije da se 19. listopada 2014. održao međunarodni sajam pod nazivom “MEDNARODNO SREČANJE ZBIRALCEV MILITARIJ” koje je organiziralo "Društvo Soška fronta” iz Nove Gorice.

    Jedan od šatoraša je bio na sajmu, ne bih sad u javnost s informacijom koji, to ih je potaknulo na sjećanje na ratne dane i samo dan kasnije eto belaja.
  • Dammir10
    266
    Onda mora da je slučajnost da je dan nakon Mikijevog uhićenja niknuo šator a vođe prosvjeda sve Mikijevi ljudi. Vjerojatno su ipak prosvjedovali iz ideoloških razloga, to mi izgleda logičnije.
  • Neki tip
    18.3k


    Nisu Mikijevi, nego HDZ-ovi.

    Pa je iz HDZovih interesnih razloga (povratak na vlast i pritisak na SDP) i prosvjedovano, a pothranjeno ideologijom.

    Ako misliš da je Miki i njegovo uhićenje moglo pokrenuti braniteljske prosvjede, onda o braniteljskoj populaciji znaš negdje između ništa i vrlo malo, uz dužno poštovanje.
  • Crusades1986
    9.3k
    ofwii7mcp43g0b94.jpg

    Prva karta ZET-a u povijesti i tadašnji radijus pruga.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.