• 000
    941
    Koliko smo imali grbova kroz povijest, jedan odjeljak treba samo za nas
  • Mali dioničar
    13.5k
    Priča o grbu Dinama, Gradjanskog i Hajduka.

    Magazin Sport, svibanj 1990. Darko Tironi.

    r8f5yvdr2pq2tire.jpeg
  • Mladen
    24
    Ja sam novi (ali ne baš mlad).:smile:
    Je li vam bolji grb sa zvjezdicama iznad ili bez?
    Meni one nikak ne sjedaju:chin:
  • Eduardo
    16.9k
    definitivno bez.
  • Klenx
    4k
    Totalno bez
  • Bosskovitz
    6.6k
    Iskreno, meni bi dres izgledao nekako prazno bez njih sad. Nekidan sam gledao neke starije dresove koje imam i bas fale te zvjezdice iznad grba.

    Nije mi grb generalno s njima ni ljepsi ni manje lijep, ali mislim da mu dobro stoje i dodatno naglasavaju nasu velicinu na jedan nacin koji je uglavnom standardiziran u Europi. Ne bismo to trebali skrivati.
  • maddaddam
    2.9k
    Na dresu mi je ok, na ostaloj opremi bas i ne. A ne ide jedno bez drugog pa se slazem sa kolegom iznad.
  • Mladen
    24

    Nejasno sam postavio pitanje, nisam mislio estetski.
    Hvala Bogu, Dinamo sve veći dio sezone provodi u euro natjecanjima a tamo zvjezdice iznad grba imaju ili neki stvarno veliki klubovi kojima simboliziraju trofeje (ili serije trofeja) osvojene u puno jačim natjecanjima, europskim ili domaćim, ili neki klubovi kojima simboliziraju trofeje iz uglavnom slabašnih domaćih liga. Jednostavno nije ista vrijednost.
    Ne sviđa mi se kaj ispada da smo otprilike sličnog mentaliteta kao klubovi koji su kao žaba koja je vidjela konja da se potkiva...
    Imalo bi mi smisla da je jedna zvjezdica jer imamo jedan europski trofej.
    Možda brijem, al tak ja razmišljam. Nije big deal, ali ipak...
  • Jurki
    7.4k
    jedna zvjezdica inace predstavlja 10 naslova prvaka svoje zemlje. Repke za svaki naslov svjetskog prvaka stavljaju 1 zvjezdicu.
  • Bosskovitz
    6.6k


    Gotovo svi relevantni klubovi u Europi koji imaju zvjezdice koriste isti sustav: 1 zvjezdica predstavlja deset naslova nacionalnih prvaka. Svega je par iznimki od tog pravila ako ne brojimo neke liliputance po Kazahstanu ili sedmim engleskim ligama: Celtic ima jednu koja predstavlja Kup prvaka (zato sto bi inace morao imati manje zvjezdica od Rangersa), Nijemci imaju svoj sustav, Danci koriste zvjezdicu za 5 naslova…

    Ako Juve, Ajax, Bayern, Olympiacos, Rangers ili Borussia imaju zvjezdice za naslove prvaka, ako će (a hoće) onaj tko prvi između Milana i Intera koji su u mrtvoj trci s po 19 naslova likovati nad rivalima kad dodaju drugu zvjezdicu, ako je PSG jedva dočekao ove godine deseti naslov da se može pridružiti tom klubu i od sljedeće sezone će imati zvjezdicu iznad grba, onda ne vidim razlog zasto bi se mi sramili svojih naslova prvaka.
  • nkdz1945
    55


    Mislim da činjenica da je dinamo u 31 sezona HNL-a osvojio 23 naslova više govori o slabosti konkurencije u HNL-u nego što dokazuje moć dinama. Dinamo ne spada u istu kategoriju kao velika većina hrvatski klubova i zato se slažem s mladenom. Mislim da je puno veća čast to kaj smo prvi klub iz juge koji je osvojio europsko natjecanje nego to da u zadnjih 30 godina osvajamo ligu u kojoj su praktički svi klubovi smiješni u usporedbi s dinamom.

    Ne kažem da liga ne napreduje u zadnjih par sezona al isto tak ne mislim da to kaj smo bolji od hajduka, osijeka i rijeke u zadnjih 20, 30 godina ima neki preveliki značaj pa da bi se dičili time na službenom grbu.
  • Infinity
    14.9k
    Nekome je samo konkurencija losa, a nekome je Dinamo toliko dobar da ne moze imati konkurenciju. To sto nam se ovi ne mogu pribliziti je vise nasa zasluga nego njihova krivica.

    Mozda najbolje da si brojimo samo titule koje smo uzeli u pet bodova, ostalih da se odreknemo. Hajduk nikad nije imao vise od sest bodova prednosti, to su prave titule :cool:

    Zvjezdice simboliraju uspjeh, a mi smo u Hrvatskoj jako uspjesni. To sto Koln i West Ham ne igraju HNL i nemaju tri zvjezdice nije nas problem. Ako se necemo diciti titulama onda ne trebamo ni igrati ligu!
  • Mr Anderson
    4.9k
    Apsolutno sam za zvjezdice iznad grba.
  • deda
    26.3k
    Zvjezdice su iznad grba, a ne dio grba.
  • Gelipter
    3.4k
    Tako je grb se ne mijenja, a zvjezdice iznad pokazuju koliko je naslova Dinamo osvojio kaj je sigurno jedan od najvažnijih segmenata koji čine klub. Uz to sigurno ide koliko je Dinamo jak na simboličkoj razini, što on predstavlja ljudima na široj razini, koliko ga ljudi prati itd. Ako ih mogu imati najveći (najpoznatiji) europski klubovi, onda ne znam zakaj bi bilo kak sam znao čuti "seljački" da ih mi imamo. Kaj se zvjezdica tiče, one zorno prikazuju odnose u hrvatskom nogometu pa se nije zgorega toga podsjetiti pri svakom pogledu iznad grba. Naravno, uvijek sam zato da su decentnog izgleda i žute recimo, a ne upadljivo zlatne.
    Samo čekam da se počnemo ispričavati za osvojene naslove prvaka. Hajdukovci recimo mogu staviti jednu zvijezdu, ali veliku samo unutar grba.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.