• BBB Sibenik
    3.9k
    Gavi i Barcelona jako su blizu produženja ugovora. Agent dragulja katalonskog kluba Ivan de la Pena, očekuje novi sastanak do kraja tjedna i nada se kako bi cijela stvar uskoro trebala biti riješena, pišu španjolski mediji. Očekuje se i stavljanje klauzule vrijedne milijardu eura u ugovor.

    “Milijardu eura” nadam se da je ovo greška :grin: . Prekomicne su mi ove odštete..
  • xavier
    11.1k


    Dobro, to nije odšteta za koju se očekuje da je netko plati. U ostalim ligama top klubovi uglavnom nemaju takve klauzule nego ih imaju igrači slabijih klubova kako bi se osigurali da će ih klub morati pustiti ako dođe dobra ponuda.

    No španjolski zakon kaže da svaki ugovor mora imati tu klauzulu i naravno da se klubovi trude staviti što više klauzule. Ne kako bi ih netko platio, jer toliko nitko neće platiti, nego upravo da klauzula funkcionira kao da je ni nema.

    A ako igrač ikad ode iz kluba, to će naravno biti po puno manjoj cijeni koja zadovolji klub.
  • Navijač Dinama
    7.3k
    Milijardu eura” nadam se da je ovo greška :grin: . Prekomicne su mi ove odštete..BBB Sibenik

    Španjolci prilikom novih ugovora moraju pod muss imat klauzule, samo oni "podivlje" stavljaju kako nekog od glavnih igrača ili uzdanica ekipa na duže staze ne bi izgubili olako.

    Svi ti mlađi igrači sto su nove ugovore dobili imaju toliku klauzulu, od Fatia,Pedria, eto sad aman i Gavi, u Realu Vinicius isto ima toliku klauzulu novim ugovorom. Arujou stoper Barcin, ima cca 600M€ klauzulu.

    Ti je normala u Španiji.
  • Mlađi referent
    10.3k
    “Milijardu eura” nadam se da je ovo greška :grin: . Prekomicne su mi ove odštete..BBB Sibenik

    Nije greška, nego se stavljaju te cifre da se ne ponovi slučaj Neymar.

    Misliš da je igrač tvoj, on dogovori sa šeicima i oni izvuku 222 milijuna koliko mu je klauzula bila, a ti možeš samo gledat
  • Jaro
    5.4k
    ta klauzula sluzi kako bi igrac mogao otkupiti svoj ugovor i otici besplatno... naravno, vecinom to odradjuju klubovi kupci, ali u slucaju Neymara, dosao covjek sa 222 mil i otkupio svoj ugovor te potpisao za PSG dzaba...
    Naravno, u praksi su arapi platili odstetu, al formalno je Neymar bio maneken za turizam ili koji kuki i eto bas za tu gazu slucajno zaradio 222 milje...
    Nakon toga idu te klauzule do milijarde i u Realu i u Barci...
  • Ludovic IX
    5.1k
    tako je PSG zapravo izigrao FFP? njihov trošak je tu bio 0.
  • Jaro
    5.4k
    samo placa igraca... Cisti ko suza...
  • Ludovic IX
    5.1k
    Da, samo je za ljevičare...

    Ako je netko osjetljiv na naciste, onda su to Nijemci. Na samu pomisao, ponekad i pretjeruju u reakciji ali sve čine da ih se ne povezuje sa Hitlerovom njemačkom. Za razliku od naših idiota koji Hitlerovu hrvatsku još uvijek smatraju pozitivnom tvorevinom.
  • deda
    27.5k
    FIFA službeno potvrdila i odobrila 26 imena na popisu reprezentatvnih igrača za SP u Katru.
  • Navijač Dinama
    7.3k
    Za razliku od naših idiota koji Hitlerovu hrvatsku još uvijek smatraju pozitivnom tvorevinom.Ludovic IX

    Nećemo se sad vrijeđat, nije u redu.

    Reci glasno reci smjelo...
  • Mr Anderson
    5.3k
    Nijemci idu skroz u krajnost u tom svom strahu da ih se nebi na bilo koji način povezalo s nacistima. Pretjeruju u stavovima prema desnim strankama, pretjeruju s imigrantima, liberalizmom, a to bi na kraju moglo izazvati kontraefekt i jačanje ultradesnih pokreta i stranaka.
  • Frodo
    65
    Daleko smo mi od njemačkog Historikerstreita.. da su bar povjesničari s desnog spektra u stanju elaborirati svoje stavove, a ljevičari spremniji uopće raspravljat izvan svog kruga.. No nije tema za ovu raspravu.

    U svakom slučaju reakcija je pretjerana i nejasna. Prihvatljivo je do neke razine, kritika treba postojati isto kao i različita mišljenja, ali da čovjek odustaje od svoje karijere..
  • maddaddam
    2.9k
    b_220623128.jpg?v=1

    Pamti li netko ovu crnu zvir?
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.