• deda
  30k
  Poštovani Zonaši,

  otvaram ovu temu da ne spamamo ostale dnevne. Dakle jedini cilj ovog topica je poziv da pošaljete prijavu za isključenje cjelokupnog NO zbog kršenja statuta.

  Molim vas da svi koji su članovi pošalju sljedeći tekst, naravno sa svojim podacima na mail adrese navedene ispod teksta. Ne budite učmali, učinite ovo malo u našoj borbi za transparentniji i demokratskiji Dinamo. Molim vas također da u prilogu pošaljete dolje navedene attachmente.

  "Ja, IME I PREZIME kao član Dinama (broj članske iskaznice 1234567890) prijavljujem predsjednika Nadzornog odbora Miroslava Rožića i članove nadzornog odbora Nikolu Polaka i Andreja Menigu zbog kršenja procesa i uloge Nadzornog odbora sukladno Statutu Dinama, članove Izvršnog odbora Damira Zorića i Ivu Šuška te člana skupštine Vladimira Bogdanića te tražim njihovo isključenje iz Nadzornog odbora, Izvršnog odbora i Skupštine te isključenje članstva iz GNK Dinamo.

  Nadzorni odbor sukladno članku 41., stavak 1. „skrbi o provođenju odredbi Statuta i općih akata kluba, financijskom poslovanju kluba te raspolaganju njegovom imovinom“.

  S obzirom da je Nadzorni odbor održao treću sjednicu 22. prosinca 2022. godine, kao jedina točka dnevnog reda bila je: 1. Provedba odredbi Statuta i općih akata kluba

  A) Sukladno navedenom i točci 2. zaključka NO-a, Nadzorni odbor donio je zaključak o provođenju odluka Skupštine iako nije zapisnik Skupštine napravljen i verificiran što implicitno podrazumijeva odluku NO-a bez pravnog temelja u vidu dokumenta Skupštine čime se sama uloga Nadzornog odbora degradira.

  B) Nadalje, zaključak Nadzornog odbora o ulozi Izvršnog odbora u kojem se navodi kako je tematika imenovanja sportskog direktora u kontradiktornosti odnosno Izvršni odbor nema ovlasti za donošenje takve odluke pozivajući se na članak 36. Statuta – s obzirom da članak 36. Statuta u svom stavkama navodi:

  1. Izvršni odbor svoje poslove obavlja na sjednicama koje saziva predsjednik Izvršnog odbora ili član Izvršnog odbora kojeg odredi predsjednik

  2. Izvršni odbor odlučuje većinom glasova nazočnih članova pod uvjetom da je na sjednici prisutna natpolovična većina svih članova

  Navedeni zaključak br. 1 koji se odnosi na stav Nadzornog odbora o imenovanju sportskog direktora je besmislen s obzirom da navedena tematika koja se odnosi na Skupštinu nema nikakve veze sa člankom 36. koji je isključivo vezan za to tko saziva sjednice Izvršnog odbora te o kvorumu i broju glasova Izvršnog odbora.

  C) Članak 15. Statuta Dinama navodi kako su prava članova pod stavkom 3. „Biti pravodobno obavještavani o radu kluba i njegovim tijelima na način propisan Statutom, posebnim aktima i odlukama Uprave.
  S obzirom da u navedenom zapisniku NO-a nigdje se ne navodi kako ću ja kao član Kluba biti pravodobno obavješten te je zapisnik NO-a poslan svim medijima (što se navodi u zapisniku), zbog djelovanja kontra članka 15. jer nisam dobio informaciju kao član kluba dok su interni dokumenti poslani svim medijima tražim da se provede isključenje NO-a.

  D) Članak 16., stavak 3. govori kako su dužnosti i odgovornosti članova „suzdržavanje od ponašanja i radnji koje štete klubu i njegovu ugledu“ – smatram kako javno objavljivanje internog dokumenta (zapisnik NO-a koji sukladno točkama A i B pravno nije valjan) dovodi u pitanje funkcioniranja kluba te potencijalno štete poslovnom i društvenom ugledu kluba.

  E) U Zaključku br. 4, Nadzorni odbor skreće pažnju na smjenu člana Uprave, no s obzirom na nedostatak zapisnika – ne navodi se činjenica kako smjena člana Uprave nije bila na dnevnom redu Skupštine, nije se glasalo o proširenju dnevnog reda te samim time navedena odluka je ništavna, odnosno Nadzorni odbor svjesno donosi zaključak o tematici koja nije bila na dnevnom redu da bi se o njoj uopće raspravljalo. Kao dokaz tome prilažem poveznicu izvješća nadzora Gradskog ureda za opću upravu objavljenog na službenim stranicama Kluba https://gnkdinamo.hr/hr/Novosti/Clanak/priopcenje-gnk-dinamo34

  F) Predsjednik Nadzornog odbora, gospodin Miroslav Rožić skupljao je potpise skupštinara između onih koji nisu verificirani te njihov potpis nije valjan (nadzor Gradskog ureda za opću upravu), a što je on morao znati kao predsjednik NO-a koji se brine za poštivanje Statuta odnosno „skrbi o provođenju Statuta i općih akata kluba”, zajedno sa članovima Izvršnog odbora gospodom Damirom Zorićem i Ivom Šuškom implicirajući vanstatutarnu odluku, odnosno grubo se miješajući u kršenje statuta Dinama kao najvažnijeg dokumenta GNK Dinamo.

  S obzirom na gore navedene točke, molim da se provedu svi procesi sukladno Statutu i poslovnicima te da se sazove u najkraćem roku sjednica Izvršnog odbora te se stavi na dnevni red sljedeće točke:

  1. Isključenje kompletnog Nadzornog odbora (Rožić, Polak, Meniga) koji je grubo prekršio statut u svojoj ulozi vezano za proveđenje odredbi Statuta, općih akata kluba, financijskom poslovanju kluba te raspologanju njegovom imovinom te nanio ogromnu poslovnu štetu Klubu s obzirom da je ugroženo poslovanje zbog svih dezinformacija i kršenja procesa kojima sam ja kao član bio uznemiren i zabrinut za poslovanje, rezultate i budućnost kluba.

  2. Isključenje iz članstva kluba gospodu Zorića, Šuška i Vladimira Bogdanića koji su kao članovi Izvršnog odbora (Zorić i Šušak) odnosno skupštine (Bogdanić) sudjelovali u medijskim nastupima tendenciozno širili dezinformacije i naštetili ugledu Dinama ne poštujući statut kluba iako su upoznati sa procedurom donošenja odluka te su time prekršili članak 16., stavak 3. u kojem se nalaže kako su dužnosti i odgovornosti članova: „Suzdržavanje od ponašanja i radnji koje štete klubu i njegovu ugledu”


  Unaprijed zahvaljujem.

  S poštovanjem,"

  Prijavu pošaljite na sljedeće mail adrese:  wmt0icka3rilczi1.jpg
  Attachments
  Statut Dinama 2018 (592K)
  Statut Dinama izmjene i dopune 2019 (61K)
  Statut Dinama izmjene i dopune 2020 (91K)
  Zapisnik NO (2) (536K)
 • deda
  30k
  Refresh i ponavljam ne budite lijeni.
 • Oluja
  3.8k
  Da smo imalo normalno drustvo takva spodoba kao Rozic bi se prilikom svakog povratka doma nakon izlaska morao dobro obrisati od pljuvacke
 • Papastrumf
  11.1k
  Da smo normalno društvo, ne bi se uvijek istih nekoliko desetaka ljudi zajebavalo s ovakvim stvarima, a ostalima je teško proslijediti obični mail, kamoli nešto drugo. Međutim, uvijek se može njurgati po forumima i portalima, za to uvijek ima vremena.
 • Ludovic IX
  6.2k
  kad smo slali prijavu ministarstvu odnosno sportskoj inspekciji, bar smo neku povratnu informaciju dobili. ako netko ima iskustva, jel dinamo šalje povratno na ovakve zahtjeve, prijave i sl
 • deda
  30k
  Ja dobivam samo potvrdu da je mail zaprimljen od adrese


  No, ne sumnjam da ga svi dobivaju.
 • masacusec
  3.3k
  Također. To je automatski odgovor.
  A ove druge to očito ne tangira.
 • deda
  30k
  Ali ovo što Papa kaže, da je samo 10% emocije, vremena i truda od piskaranja po forumima, portalima i drugim medijima utrošeno u konkretne stvari u borbi gdje bi nam bio kraj. I zato po 3. put ponavljam ne budite lijeni.
 • plavi67
  921
  Poslano! Pohvala dedi za akciju!
 • Jurki
  9.9k
  Dosel je samo automatski odgovor.. i treba im zatrpat mailove
 • reziser
  6.5k
  došao je automatski odgovor :) hvala deda :)
 • deda
  30k
  Gospodo, želim se zahvaliti svima koji su sudjelovali u podnošenju prijave. Vidite da se može, nadam se da će vas sve ovo ohrabriti da u budućnosti budete spremni uključiti se u akcije kojima je cilj bolji, transparentniji, demokratskiji Dinamo. Hvala još jednom. :heart:
 • vjeko1701
  6.5k
  Čestitke svima
 • Nino Bule
  12.3k
  Da se ne lazemo letili bi oni i bez nas vjerovatno, ali sigurno je stotinjak prijava pomoglo u odluci clanovima io-a koji se jos premisljaju.
 • Mr Anderson
  6.1k
  Nitko nije ništa odgovorio, osim automatskog odgovora s maila za članstvo.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.