• Mr Blue
    3.2k
    Dragi članovi kluba, dragi navijači i dragi prijatelji. Za otprilike mjesec dana održat će se izbori za novog predsjednika Futsal Dinama.

    Po članku 31. statuta Kluba, Predsjednika kluba biraju članovi kluba na izbornoj skupštini, na vrijeme od četiri godine.

    Klub će kroz nekoliko dana objaviti sve potrebne uvjete za kandidaturu, a uskoro iza toga vjerujem kako će nam se predstaviti i kandidati za novog predsjednika. O svemu ćemo pravoremeno obavještavati ovdje na Zoni Dinamo, a dotad otvaram temu za sve prijedloge, kritike, pohvale, razmišljanja i bilo kakve komentare koje imate za trenutnu, ali i buduću upravu kluba.

    Također, odmah ću iskoristiti priliku i pozvati vas na Izbornu skupštinu. Funkcioniranje Futsal Dinama po članskom modelu predstavlja model kojeg želimo jedan dan vidjeti i u "velikom" Dinamu te ćete sudjelovanjem na Izbornoj skupštini steći neprocjenjivo iskustvo kojeg ćete jedan dan, nadam se, moći primijeniti i u Maksimirskoj 128. Dodatno, brojni "zli jezici" i plaćeni novinari predstavljaju ovaj model kao kompliciran i neefikasan. Dolaskom na Izbornu skupštinu moći ćete se osobno uvjeriti koliko je cijeli proces zapravo jednostavan, a samim time i maksimalno transparentan i otvoren za sve članove i navijače.

    Futsal Dinamo doista brine o mišljenju svojih članova, stoga shvatite ovu temu kao idealno mjesto za izražavanje svog mišljenja i svojih prijedloga za bolje funkcioniranje vašeg i našeg Dinama!

    STATUT MNK FUTSAL DINAMO
    ---

    Što se tiče mojih osobnih stavova u vezi izbora, smatram kako se klub nalazi u jednoj specifičnoj situaciji u kojoj su zdravi temelji na mjestu, ali potreban je jedan zamah za daljnji napredak.

    Trenutna uprava imala je težak zadatak uspostaviti klub na zdrave temelje i mislim da su u tome uspjeli. Škola futsala, kao najveći zalog za budućnost, radi fenomenalan posao te se vrlo brzo prometnula u jednu od najboljih futsal akademija u državi koju pohodi preko 100 djece. Jasno je da je upravo Škola futsala najveći projekt ove uprave van terena i na tome im čestitam, kao i na svim uspjesima postignutim na tom području.

    Prošle godine srušen je rekord po broju članova, a ove godine ritam učlanjivanja je ostao na istoj razini, pa možemo do kraja kalendarske godine slobodno očekivati još jedno rušenje rekorda. Rastuće članstvo svakako je pozitivna priča o djelovanju trenutne uprave.

    Podizanje iz temelja turnira Trofej Dinamo u kojem je klub odigrao ključnu ulogu je također hvalevrijedan projekt koji će u budućnosti postati još masovniji i vidljiviji, a ima fantastičan cilj popularizacije futsala, kao i promocije aktivnog bavljenja sportom.

    Kao jednu od stvari koje "zamjeram" trenutnoj upravi je izostanak tako željene titule. U par navrata smo bili jako blizu, no u minuloj sezoni još jednom smo zaustavljeni na istom mjestu kao i svaki put dosad, samo što smo ovaj put uvjerljivo poraženi od boljeg suparnika. Tome je kumovalo i nekoliko dosta loših izdanja u Kupu gdje nikad nismo bili blizu osvajanja naslova. Izuzev dvostrukog osvajanja Regionalnog kupa, kao i II. HMNL Sjever i Playoffa za 1.HMNL, od kojih je prošlo već nekoliko godina, klupske vitrine su nedirnute. Vrijeme je! Iako mogu istaknuti dosta pozitivnih stvari koje je ova uprava učinila, ovaj rezultatski aspekt, koji po mom mišljenju mora biti na vrhu prioriteta svakog kluba, je nažalost izostao i tu vidim najviše prostora za napredak u budućnosti

    Mislim da glavni zadatak iduće uprave mora biti daljnja profesionalizacija kluba, a pritom prvenstveno mislim na igrački kadar, odnosno osiguranje dostojnih plaća za igrače i trenere, kako bi se u potpunosti mogli posvetiti samo futsalu. Naravno, jasno mi je koliko je to težak posao za uraditi, pogotovo ako uzmemo u obzir da svega jedan ili dva kluba u državi mogu osigurati takve uvjete. Međutim, naše uključivanje u to društvo može imati jako pozitivne posljedice za hrvatski futsal jer je publika diljem države prepoznala atraktivnost ovog sporta i dvorane su pune gdje god se igralo. Liga je uzbudljiva, kompetitivna, a igrački potencijal je jako velik. Futsal Dinamo može biti zamašnjak pozitivnih promjena na bolje u ovom sportu i nastaviti, kao do sada, podizati popularnost cijelog sporta u državi.
  • BluePhone67
    3k
    @Mr Blue moram te javno pohvalit, iznad svih mojih ocekivanja su tekstovi, prezentacije, uvodi, obavjesti itd.. kasnije napisem nesto i o ovoj temi, nadam se i ostalima da ce se prikljuciti. Trazili ste, dobili ste.
  • Mr Blue
    3.2k
    rgrdvxie5bdhtae9.jpg

    Lijep pozdrav svim članovima i navijačima koji su stigli ovdje putem službene objave na Facebooku i drugih društvenih mreža! Ne libite se izraziti svoje mišljenje!
  • BluePhone67
    3k
    Za pocetak od mene nesto i sto toplo preporucam i drugima clanovima FD i clanovima foruma ZD jer kao sto je Mr.blue rekao ovo je mjesto i vrijeme gdje se pise i prica o tome kako ce sutra izgledat Futsal Dinamo. Slobodno se ukljucite u konstruktivnu raspravu.


    Prije svega moram reci da nisam aktivan navijac FD i mozda nisam mjerodavan da ista pisem o tome, ali moje upisivanje u clanstvo kluba FD svake godine mi daje mogucnost i demokratsko pravo da nesto napisem isto kao i onaj sto je na svakoj utakmici. Jednom rijecju to se zove demokracija, koliko god nekom bilo krivo ili pravo.

    Ono sto ocekujem i volio bih osobno, da od novih/starih buducih kandidata imamo uvid prije izbora kao clanovi kluba je cetverogodisnji projekat i plan sa dugorocnim smjernicama u svim oblicima vodjenja kako bi trebao izgledat klub u buducnosti. To bi po meni trebala biti prva stavka, da svatko od nas u svakom momentu moze vidjeti sto se obecalo i sto se odradilo u prvoj i zadnjoj godini, ovisno o tome kako je taj projekat na pocetku mandata iznesen pred svih nas na vidjelo i dali on napreduje, stagnira ili nazaduje. Sa dugorocnim planom na uvid prije izbora dobivamo najpravedniju sliku sto mozemo ocekivat u buducnosti i kako se dalje postavit na redovnim ili izvarednim sjednicama i tako sugerirat vodstvu kluba ukoliko izlaze iz okvira obecanog ili biti jos jaci support do konacnog zeljenog cilja jer samo zajednickim snagama mozemo biti sigurno jaci.

    Ja osobno bi dao na najvecoj vaznosti sto se tice dugorocnosti, a to je za mene omladinski pogon i "domace" decke kao dugogodisnji plan koji ce se kasnije preliti na prvu momcad kao glavna buduca okosnica kluba. Mislim da je to cilj sa kojim ne mozes pogrijesiti jer stvaras i oblikujes igraca za sebe , stvaras koncept i stvaras pripadnost klubu, stvaras kult. Sigurno je najeftiniji nacin jer ne moras brinut gdje ce kasnije spavat, jesti i piti i svaki taj igrac ima prijatelje iz kvarta, razreda koji ce ga kasnije doci bodriti na tribini i gdje sa takvim cinim automatski stvaras obitelj i koheziju oko kluba, igraca i navijaca. Naglasak na omladinski pogon po meni treba biti prioritet. Nitko se nece vise borit za klub od domacih igraca i nitko nece bolje razumjeti i dozivjeti emociju navijaca sa tribina od domacih igraca.

    Ja sam izdvojio znaci dvije stavke to su plan i projekat u 4 godine i omladinski pogon sto je za mene bitno i ako sve to treba istrpit na ustrb rezultata ja sam ZA i ne zanima me dali cemo biti 3 ili 7 ako cemo nakon toga se tuci za prva dva mjesta na zdravim temeljima gdje ce se samo jos vise napredovati iz godinu u godinu.
  • Mr Blue
    3.2k
    Klub se službeno oglasio povodom Izborne skupštine i objavio uvjete za kandidate na mjesto predsjednika kluba i druge klupske funkcije!

    dinamo-skupstina-2014.jpg

    "Ovim putem pozivamo sve punopravne članove, i sve članove koji će to u periodu do izbora postati, da maksimalno ozbiljno shvate ovu Izbornu Skupštinu, izađu na izbore, glasaju za svojega kandidata, iskažu svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo dosadašnjim funkcioniranjem kluba, a posebno vas pozivamo da istaknete kandidaturu za važne klupske pozicije. Ako već nemate ambiciju ili mogućnost upravljanja klubom, molimo da razmotrite da se kandidate barem za Nadzorni odbor kluba ili za klupsku Stegovnu komisiju."

    Izborna skupština Futsal Dinama – kako se kandidirati i članska prava

    Jedan od najvažnijih podataka je da kandidati za predsjednika kluba moraju skupiti 5% potpisa članova kluba, što u ovom trenutku iznosi 93 potpisa člana kluba. Preporučam svima da pročitaju tekst na linku jer je vrlo detaljno i jasno objašnjen princip funkcioniranja izbora u Futsal Dinamu. Vjerujem da će kroz narednih nekoliko dana potencijalni kandidati objaviti i službeno svoju kandidaturu nakon što skupe potrebni broj potpisa, a napominjem kako se članovi mogu prijaviti (uz određene uvjete) i za poziciju u Nadzornom odboru i Stegovnoj komisiji o čemu će se također glasovati na Izbornoj skupštini.
  • BluePhone67
    3k
    Imam pitanje dali za predsjednika odnosno za NO ovih trenutno 93 ili za NO 20 punopravna clana mogu biti i maloljetni clanovi u toj brojci ?
  • Mr Blue
    3.2k
    U Statutu kluba piše sljedeće: "Kandidati za Predsjednika Kluba moraju skupiti minimalno 5% potpisa registriranih članova u vrijeme predaje kandidature..."

    Dakle, riječ je o registriranim članovima, ne specificira se da moraju biti punoljetni. Na Skupštini kluba mogu sudjelovati svi članovi, ali samo punoljetni imaju pravo glasa.
  • Mr Blue
    3.2k
    Predsjednik kluba Matija Đulvat raspisao je Izbornu skupštinu koja će se održati 12. srpnja u SD Martinovka s početkom u 20 sati.

    U tekstu pročitajte dnevni red Izborne skupštine, a ovim putem još jednom pozivamo sve članove da sudjeluju na istoj u što većem broju, jer Dinamo - to si ti!

    Datum i mjesto održavanja Izborne skupštine 2019.
  • xavier
    11k
    Kažu glasine da se oporbena skupina danas nalazi na sastanku :cool:
  • Mr Blue
    3.2k
    Dragi kolege forumaši, dragi članovi, ušli smo u mjesec Izborne skupštine. Htio bih vas podsjetiti kako je Zona Dinamo forum idealno mjesto na kojem možete postaviti pitanja kandidatima za budućeg predsjednika Futsal Dinama, a mi ćemo se pobrinuti da ta pitanja dospiju do kandidata te vam njihove odgovore predstaviti ovdje u obliku intervjua, neposredno pred izbore.

    Iako je zasad bivši potpredsjednik Futsal Dinama i predstavnik Udruge Dinamo - To smo mi Juraj Čošić jedini javno obznanio svoju želju za kandidaturom, uvjeren sam da će u narednih nekoliko dana i drugi kandidati obznaniti svoj interes.

    Dolaskom na Izbornu skupštinu i glasovanjem za jednog od kandidata izravno pomažete razvoju svog kluba, a tamo ćete moći i izravno upitati kandidate što god vas volja, no prvi krug pitanja možete postaviti već danas ovdje. Ako netko kojim slučajem ne želi sa svojim pitanjem istupati javno, slobodno mi može poslati privatnu poruku ovdje na forumu pa ćemo i to pitanje pridružiti ostalima. Naravno, u slučaju velikog broja pitanja, prioritet će imati ona najrelevantnija pitanja.
  • BluePhone67
    3k
    Sta se ceka, demokracija i transparentnost na Zoni Dinamo. Vi pitate buduce kandidate predsjednika kluba Futsal Dinama mi dogovaramo intervju i pitamo ga u Vase i nase ime. Sve odgovore na Vasa pitanja naravno da cemo u dogledno vrijeme staviti javno na vidjelo svima.
  • 000
    941
    Da prvo iskoristim priliku i pohvalim ovaj korak unaprijed u komunikaciji sa onima koji su najvažniji, bez kojih ovoga nebi ni bilo, dakle navijačima.
    Nisam 100% unutra sa vijestima, ali dovoljno pratim i vidim progres i na ostalim poljima.
    Športski dio je možda malo zaštekao za kraju sezone, ali za mene je bilo očekivano, ipak su makarani bili u boljoj formi u doigravanju.
    Neću postavljati pitanja oko sportskog dijela iduće sezone, teško je takvo što prognozirati, ali me zanima broj članova u budućnosti, tj. načini na koje bi se značajnije podigao broj članova?
    Druga stvar marketing... Ako bi se išlo u profesionalizaciju kadra, kojim putem namaknuti potrebna sredstva, pošto bi se i troškovi vjerojatno značajno podigli? Zatvaranje financijske konstrukcije dakle, povećanjem izdataka za prvu ekipu.
  • deda
    26.3k
    Mene zanima kakav je stav kandidata o Trofeju Dinamo. Kakvi su njegovi učinci, marketinški i financijski na organizaciju kluba? Drugim riječima koje su koristi ili negativnosti od Trofeja?
  • BluePhone67
    3k
    Pitanje samo za Juraja,ako ce biti vise kandidata ?

    Dali je pametan potez da je u isto vrijeme na celu DTSM i u Futsal Dinamu jer postoji mogucnost da zbog opterecenja vodjenja posla jedne funkcije, ova druga bude zanemarena, a i moguce da na kraju sve strane bude nezadovoljene i zadovoljne.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.