• Eduardo
    16.8k
    Uvijek ću biti tip kojem nije sramota izgubiti od boljeg, tip koji vise voli golmane koje brane normalne šuteve i ne primaju pacerske golove nego one koje prime nikakav šut sa 30 metara a obrane 2 zicera. Uvijek ću biti za napadača koji zabije mrtvaca a ne škarice svake prestupne. Uvijek će mi biti sramota izgubiti od ekipe koja ima 5 puta manju vrijednost i u kojoj igraju igrači koji kod nas nebi bili blizu one HNL ekipe. Imali oni dobar dan? Šta misliš da neki Helsinki potrefi dobar dan pa te izbaci u drugom pretkolu?? Po meni se ovakve stvari z ovako bitnim tekmama ne smiju događati i točka.marcio amoroso

    S većinom se slažem, ali... Ne možeš odigrati savršenu sezonu, mora se dogoditi pokoja lošija utakmica. JBG, nama se dogodilo jučer i pukli smo zasluženo.

    Brojke i vrijednost s Transfermarkta na terenu ne igraju nikakvu ulogu. Vidjeli smo brojne primjere ove sezone, posebno u LP a u nekim primjerima smo bili upravo mi u poziciji u kojoj je Rijeka jučer bila u odnosu na nas.

    Svake sezone se nekom dogodi "Helsinki". Na Bjelici i stožeru je da izvuku pouke od jučer i pobrinu se da mi budemo ti kojima se neće dogoditi jer nekome hoće sigurno.

    Dečkima mali minus za izgubljeni trofej, a HVALA za cijelu sezonu.
  • zgšd
    156
    slazem se, ali zelju i angazman sam videl samo u drugom poluvremenu do promasenog penala.

    i dobro je kaj trener odlucuje ko igra i da mu nitko ne uleti u svlacionicu, ma da se pitam di je majer?!

    zelim jos dodati da mozda trebaju neke tekme suditi stranci, npr finale kupa ili derbi, jer cim je dvojbena odluka u korist dinama, danima moram slusat ove postenjacine s juga
  • reziser
    5.8k

    nemoze se rec da nisu htjeli, jednostavno nije islo!
    trener slaze momcad i odlucuje o rezultatu, ipak je on svaki dan s njima i za tko kaj moze.
    protiv sam sudaca stranaca, samo treba ojacati povjerenje u nase suce. a prijatelji s juga, vidi ovaj kup pionira, umjesto da se slavi prvo mjesto osijeka, kaj su napravili?! a komisija presudila da je sudac sudio dobro, alito e ne piše?!
    bitno da su oni oštećeni, da im je igra gruba, da su klinci bezobrazni kao i roditelji.....jedna ocajna situacija,
    zao mi najvise mladih osjecana
  • Mr Blue
    3.2k
    protiv sam sudaca stranaca, samo treba ojacati povjerenje u nase sucereziser

    Malo offtopic, pa se ispričavam, ali:
    Ne vidim kako ćemo ojačati povjerenje u naše suce kad su svi loši i kad cijela sudačka organizacija ne uživa ni zrno podrške kod bar 90% navijača...
    No, svakako bih na kraju balade volio vidjeti poštene hrvatske suce u poštenoj hrvatskoj ligi, ali u mojoj viziji ti suci su profesionalci čiji bi jedini posao bio nogometni sudac, a za to bi bio prikladno plaćen.
    Općenito smatram smijurijom činjenicu da djelatnost nogometnog suca još uvijek ima polu-amaterski status, to je suludo. Sudac finala Svjetskog prvenstva je bivši glumac, a ni ovi drugi nisu bolji... odvjetnici i mehaničari koji na slobodne dane sude utakmice završnice Lige prvaka... Užas. Amerikanci su od toga napravili životno zanimanje i pretvorili suce u vrhunski plaćene djelatnike sporta. Mogli bi puno naučiti iz njihovog primjera.
  • reziser
    5.8k

    mislis da su strani suci bolji? pogledaj samoutakmice lige prvaka, uefa pa i uz VAR se dogadjaju greske. uvijek ce se grijesiti pa i uz var. Mislis da suci u hrv nisu posteni? Suci profesionalci? koliko bi onda klubovi trebali izdvajati da sudac ode u profesionalce? Koji bi sudac htio biti profesionalac? nema takvog, jer nesto zajebes i nema te, a od ceg onda zivjeti?
    jedino profesionalne suce imas u NBA i NHl koliko znam
    a mi smo stoljećima daleko od toga

    recimo, jedan sudac finala lige prvaka, sudi za 5000€ a odlucuje doslovno o stotinama milijuna eura...
  • Mr Blue
    3.2k
    recimo, jedan sudac finala lige prvaka, sudi za 5000€ a odlucuje doslovno o stotinama milijuna eura...reziser

    Ne mislim da su vani bolji suci, što je vrlo jasno iz primjera koje si naveo i koje smo sami svjedočili, pa i u finalu Svjetskog prvenstva.

    Moj upis je više išao u smjeru potpune profesionalizacije sportskih sudaca u nogometu, kako u Hrvatskoj, tako i u Europi i svijetu, ponajviše iz razloga kojeg si sam naveo, a kojeg citiram ovdje iznad upisa.

    5000€ je užasno, užasno, jako malo s obzirom na silne milijune o kojima se odlučuje. Ma i 10.000€ bi bilo malo.

    Ne slažem se da bi u nekoj "profesionalnoj strukturi" u slučaju zajeba sudac odmah dobio otkaz. Postoje načini kako se to regulira, pa i isplatom većih ili manjih bonusa, ovisno o kvaliteti suđenja. Također, smatram da bi dobar dio njihovih plaća, ako ne i u potpunosti, trebao biti financiran iz krovnih nacionalnih saveza, kontinentalnih i svjetskog. Dakle, HNS, UEFA i FIFA, a pogotovo FIFA u čijoj su ingerenciji suci i kojoj prvoj mora biti u interesu maksimalna ozbiljnost, stručnost i profesionalizacija sudaca.

    U Americi profesionalni suci su u NBA, NHL i NFL, sigurno. Slažem se, miljama smo daleko od toga, ali bit ćemo svake godine još nekoliko novih milja u zaostatku ako finale Lige prvaka sudi part-time mehaničar, part-time sudac za 5000€.
  • reziser
    5.8k
    Tu smo offtopic
  • marcio amoroso
    31.4k

    Nije smak svijeta naravno. Mi ove godine nismo porazili nekoga tko je 5 puta vrijedniji od nas tako da se ne slažem da brojke ne igraju ulogu. Benfica je vrijednija od nas nekoliko puta i izbacila nas je. U 90 minuta na Luzu nismo prismrdili golu. Tek u produžetku smo imali šanse Gojaka i Belog. Ne želim omalovažavati sezonu i slažem se da je sezona ok ali ovo finale nismo smjeli izgubiti. Jedina tekma u našem nogometu koju smo morali pobjediti i mi je izgubimo. Za mene kao što sam već naveo nekoliko puta sramota i nešto što se ne smije dogoditi.
  • Eduardo
    16.8k
    Rijeka 21M€, Dinamo 72M€, Benfica 319M€ su vrijednosti ovih momčadi.

    Ali u ovom primjeru postoji jedna bitna razlika, a to je da je Benfica imala luksuz uzvratne utakmice koju Dinamo nema protiv Rijeke.

    Neću se vraćati na Benficu jer smo i mi njih u prvoj tekmi sveli na jednu jedinu šansu, a čuda smo promašili.
  • marcio amoroso
    31.4k

    To ti je to. Benfica je opravdala svoju veću vrijednost time sto je prošla. Dinamo protiv Rijeke u jedinoj utakmici u hrvatskom nogometu koju je morao dobiti nije opravdao svoju veću vrijednost i jbg.
  • marcio amoroso
    31.4k
    Da rezimiram. Svi se tu slažu da je gubitak finala kupa podbačaj. Nekima kao meni je to ogromno razočaranje a nekima običan dan u uredu. Naravno da svatko ima pravo na svoje mišljenje i da će loših tekmi i loših izdanja biti. Jbg, takav je sport. Nije sve med i mlijeko.
  • Majki2111
    2.5k
    Radi obrane smo izgubili utakmicu. Dajte pogledajte reakcije naših braniča kod golova. Očajno. Ne grizu više kao primje mjesec dva. Metar od igrača su stajali a ovaj ima puca pokraj glave... Jedina greška Bjelica je odabir igrača na početku utakmice, Atiemwen i Rahmani nisu trebali ovdje. Po meni je i Moro falio. Vidio je grešku i promjenio odma. Ostalo je na na igračima, najviše na obrani.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.