• Dragon1Warrior123
    2.8k
    Ne mora uvijek biti da nemaš motiva ako želiš ostati ili da imaš više motiva ako hoćeš van. Ovi što hoće van znaju često igrati li-la i birati utakmice jer im nije bitna momčad nego njihov učinak, dok ovi koji hoće ostat nekad uistinu nemaju motiva, a nekad su tu uistinu iz ljubavi i daju puno više za klub nego ovi koji žele što prije van. Recimo Ademi, Totti, Zanetti itd. Nema puno takvih primjera, ali to je i zato što i nema puno igrača koji žele zauvijek ostati u jednom klubu.
  • NORTE
    9k
    Zar nije Katić nešto a la Benković po pitanju ozljeda?Neki tip sa Zapada

    KTC i KTĆ, zvuči kao dobar duo.
  • Eduardo
    17.3k
    Katić još jedno ime. Kako su krenuli imamo 10 stopera pred potpisomMulec86

    Katić odlazi iz Rangersa samo na posudbu?
  • Olmic
    2.7k


    I još kažu bez prava otkupa. Mislim tak pišu škoti...
  • Mulec86
    389
    Najrealnija opcija je danac . Ovo sve ostalo je cisto statistika da vidimo kog smo sve "doveli" ovo ljeto. Jos ocekujem 2-3 imena do kraja prijelaznog roka koji ce se u 5 do 12 ipak uciniti preskupim.
  • SAS1987
    13.3k
    Napravio sam mini analizu Dinamovih transfera posljednjih 7, 8 godina jer pokušavam doći do odgovora kakvi se transferi najviše isplate Dinamu (igrački i financijski).

    Ispada da se najviše isplati:
    - Uzimati igraće iz omladinskog pogona i Lokomotive
    - Ignorirati HNL igraće osim ako je netko pokazao top klasu (npr Rog) jer se ne isplati plaćati visoke odštete. Bolje novac potrošiti na plate iskusnih stranaca.
    - Uzimati iskusne strance od cca 28 - 32 godina koji su igrali zapažene uloge u svojim klubovima - znači da ne kupuješ potencijal nego (u teoriji) provjereni kvalitetu i iskustvo.

    Uzimamo jako malo stranih igraća koji imaju 20 - 25 godina (Lauritsen i Stojke su iznimke) i to može biti znak preslabog scoutinga ili da su takvi igraći jednostavno preskupi pa ti je puno jeftinije i manje riskantnije platiti KTC ili Tonela.

    Svi transferi (igraće koji su došli ove godine nisam brojio):
    https://www.transfermarkt.com/gnk-dinamo-zagreb/alletransfers/verein/419

    Mladinski pogon + Lokomotiva
    Više manje svi veliki Dinamovi transferi su bili napravljeni s igračima iz omladinskog pogona (u to brojim i Olma pa i igraće Lokomotive) što znači da dinamo ima jako dobro scouting mrežu na području hrvatske. Očito je da Dinamo mora forsirati svoje mlade igraće i da mu treba feeder klub koji mu razvija igraće. Zanimljiv primjer je i Olmo koji je kao mlad igrač došao u Dinamo pa je sada pitanje ako je on iznimka ili može dovođenje stranih mladih igrača postati klupska strategija. Trenutačno u ima par mladih (Tueto, onaj crni desni bek itd) pa ćemo vidjeti ako se isplati ili ne.

    Iznimka je Rog koji je bio prodan za 13.5 milje i Duje Čop koji je bio prodan za 4 milje (1.5 milje posudba i 2.5 milje transfer ako sam dobro shvatio). Obojica su došli iz RNK Split.

    Preostatak HNL
    Ispada da su u posljednjih 7, 8 godina jedini kvalitetni transferi iz HNL bili Gavro, Livaković, Rog, Duje Čop i Rrahmani. Ne kažem da treba prestati kupovati HNL igraće koji su imaju 20+ godina ali ispada da ih se isplati kupiti jedino ako definitivno pokaže "premium" kvalitetu za HNL jer je za talent prekasno i ne isplati se riskirati plaćati visoke odštete za HNL standarde.

    Strana pojačanja
    Ispada da su nam najbolja strana pojačanja bili iskusni igraći (25+ a stoperi oko 30) koji su igrali važne uloge u svojim klubovima i dokazali kvalitetu. A par igraća je sa sobom dovukao Bjelica koji ih je dobro poznavao.

    Ovdje lista 80% pojačanja (igraće poput Ali Karimi, Sandomierski, Migliore itd. nisam dodaj jer su ili bili na posudbi ili vrlo kratko u Dinamu te dovoljno jeftini) sa "+" so oni koji su se po meni isplatili a sa "-" oni koji se nisu. Cca 50% stranih pojačanja je ostavilo pozitivan dojam što je po meni jako solidno.

    - Lauritsen (+)
    - Pinto (+)
    - Moharrami (+)
    - Dilaver (+)
    - KTC (+)
    - Hajrović (+)
    - Stojanović (+)
    - Henriquez (+)
    - Junior Fernandes (+)
    - Soudani (+)
    - Kadzior (+)
    - Moubandje (-)
    - Doumbia (-)
    - Lecjaks (-)
    - Guilherme (-)
    - Jonas (-)
    - Machado (-)
    - Lee Addy (-)
    - Sare (-)
    - Lima (-)
    ...
  • marcio amoroso
    32.1k

    Malo su nam Šaranić, Crnac, Vasilj, Baturina itd, daj još Zvonareka.
  • Dragon1Warrior123
    2.8k
    Treba još potrošit bar 15 miliona na igrače u hnlu-u koji nam neće zaigrat zajedno 10 utakmica.
  • xyz
    840
    Klubovima u HNL-u je najbolje ubaciti u igru jednog 16-godišnjaka i čekati da Dinamo ponudi milion ili dva eura...
  • Infinity
    15.2k
    Zvonarek ima 16 godina. On komotno u Dinamu moze odigrati jos dvije godine u omladinskim kategorijama uz povremene nastupe za B ekipu. Moze biti ultra talent, ali u naredne dvije sezone nece dobiti 300 minuta za A ekipu. Bulat je druga prica, Bulat ima 19 godina i vec bi trebao da je spreman za neke izazove prve ekipe.

    To da li Zvonarek ima potencijala da za 2-3-4 godine bude igrac za Dinamo je druga prica, ali on sa 16 godina sigurno nije igrac koji ce biti konkurencija u prvoj momcadi Dinama.
  • Mulec86
    389
    Pinto u nizozemskoj fortuni
  • marcio amoroso
    32.1k
    Ivo Pinto potpisao za Fortunu Sittard.
  • Mali dioničar
    14k
    A vjerojatno će Zvonareka ostaviti na posudbi tamo.
  • Ludovic IX
    5.2k
    Prema svemu sudeći, dovodimo jedino stopera. Ajde, u vezi teško da bi našli nekog dobrog kao Majer za sitnu lovu i ajde, nije da nema tko igrat ali ako oni misle sezonu izgurwt sa Jurićem i čopom, znači da nemamo ambicije nikakve više
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.