• Neki tip
    18.8k
    da slažem se sa Infinitijem u današnje vrijeme gradit stadion sa atletskom stazom sramota....NitkoBitan

    Čija sramota? Kakva sramota? Tko gradi s atletskom stazom? :brow:
  • NitkoBitan
    11.4k
    Kažem ukoliko Dinamo ikada bude gradio stadion tribine trebaju obavezno do terena bit. Također, Bandićeva zamjenica nigdje nije spominjala kakvu su novu istočnu tribinu planirali izgradit, znam da oni to neće na vlast vremenski uspjet, ali kakvi su to lumeni ne bi me začudilo da su u planu imali opet tribinu 50 metara od terena i bez krova...
  • Neki tip
    18.8k
    Ma ne strahuj...

    Prije neće biti ničega, nego što će biti ičega.

    A ako bude nečega, neće biti atletske staze.

    Kvalificira li se ovo za haiku? :chin:
  • SAS1987
    13.2k
    Meni ni jedan stadion s atletskom stazomInfinity
    Odakle info da bi ostala atletska staza?

    licno cu ju krampom polupati.Infinity
    Donesi dva krampa a ja cu pivu.


    Će bit nešto pametno? Kaj misliš?Majki2111

    Stadion se mora srediti i jednostavno niti grad niti klub nemaju alternativu.

    Ako je ukljucen Otto Barić ne vjerujem da bi radio projekt samu za jednu tribinu. Mada sto se tice njega ipak mislim da ce predstaviti "potencialan" stadion u okviru predizbornog obecanja jednog od kandidata. Nije vise kandidat ali se je navodno ukljucio u team nekog drugog.

    Brine me da se ocito navijače ne planira ukljuciti u sam izgled stadiona. Ne sumljam da bi jedan Otto Barić napravio jako solidan stadion ali koliko ja znam on voli stadione na više etaža a to bi po meni bila jako velika greška jer se gubi atmosfera a sa time smanjuje prednost domaceg terena.
  • NORTE
    8.9k
    Ako je ta najava uopće nešto će se zaista i gradit uvjeren sam da taj novi projekt koji pripremaju ne uključuje rušenje sjevera i zapada, što je apsolutni arhitektonski kriminal nad ovim gradom.
  • NitkoBitan
    11.4k
    Za solidan stadion od 25-30k mjesta je potrebno 50-60 mil eura. Nitko od Dinama ne ocekuje da financira 100% niti da plati sve u kešu odmah. Jbt da je glavni razlog negradnje stadiona problem oko zemljista izmedu kluba i Grada, izmedu ljudi koji se mogu zajedno vidjet svaku drugu tekmu u loži, ne vjerujem... ocigledno nema volje sa neke strane
  • Infinity
    15.1k
    Odakle info da bi ostala atletska staza?SAS1987

    Ma na stranici prije slika, kaze Otto Baric kako je to bio sjajan projekt za ono vrijeme, pa sam komentirao da meni nikakav projekt s atletskom stazom nije sjajan, nebitno koje je vrijeme.

    A projekt i kad ga gledam kao atletski stadion je ocajan. Tribine do 'zemlje' ne mogu zamaskirati nakaradu s cetiri razlicite tribine.
  • db-izbjeglica
    12.5k
    više praktički nitko ne radi veliki stadion sa atletskom stazom, osim ako se ne kandidiraš za olimpijske igre. čak i tad su zadnja dva domaćina imala polovična rješenja.

    stadion u londonu je na kraju postao koliko-toliko nogometni i koristi ga west ham.
    rio de janeiro je kao centralni i najveći stadion imao maracanu, a za atletiku je koristio postojeći i puno manji stadion.

    takav trend je započet 1996. kad je atlanta napravila olimpisjki stadion koji je poslje pretvoren u turner field, stadion koji je donedavno koristila MLB momčad atlanta braves.
  • Baneki
    707
    Pronašao ovu sliku na Zagorje gradnja pod reference. Oni su radili travnjak, a ovako je onda trebao izgledati onaj megalo projekt sa spuštenim terenom ili je ovo neka njihova mašta?

    7300zm.jpg
  • Infinity
    15.1k
    To je photoshop.
  • Baneki
    707

    Znam da je Photoshop samo ne znam odražava li ta slika onu ideju s kraja devedesetih ili ne?
  • Neki tip
    18.8k
    taj iz 90ih je bio sav zatvoren..

    Nisam našao tender, ali eto tom gore stavi krov, zgrade u kutove i to je to ak se dobro sjećam.

    A ovaj stadion sa slike bi najbolji bio kad bi imao sam taj prvi, najniži red. :grin:
  • db-izbjeglica
    12.5k
    koja je uopće bila poanta zaustavljanja gradnje krajem devedesetih? bio sam klinac pa se ne sjećam, revanšizam nakon tuđmanove smrti ili koji k? mislim, gradnja je već bila poprilično u tijeku, čemu zaustavljanje? zašto nisu završili započeto? ako je projekt bio megalomanski, zašto nisu izmjenili projekt i završili da to sve skupa liči na nešto? ovako je napravljena stotinu puta veća šteta nego da se to u nekakvom normalnom obliku privelo kraju.
  • Neki tip
    18.8k
    Smrt Tuđmana.

    Promijenila se vlast odmah potom, krenula detuđmanizacija i gdje treba i gdje ne treba.

    Ok, taj stadion je u startu bio zbilja megalomanski zamišljen i jednostavno više nije bilo političke volje da se dalje sredstva lupaju u to.
  • Neki tip
    18.8k
    Evo našao jednu, ovak je to u tadasnjim novinama bilo prikazano:

    26a1ab896nitgtpz.jpg
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.