• Mali dioničar
  12.8k
  Morala je biti 3. opcijaMajki2111

  Znaš da 3. opciju u Hrvatskoj brzo razvale. Ni Živi zid ni Most nisu dugo trajali.
 • Mali dioničar
  12.8k
  ↪Pop corn S obzirom na to da je Mali dioničar na prethodnoj stranici napisao ovo nisam siguran da mu je ciljana publika ekipa s društvenih mreža, posebno ne s Instagrama gdje prevladava nešto mlađa populacija. Samo razmišljam naglas pa nek me slobodno ispravi ako griješim.Eduardo

  Pa Zona može adaptirati anketu za društvene mreže, ali se slažem s Eduardom. Ekipa s Instragrama nije sigurna ni u kojem gradu kao domaćin igra Slaven Belupo.
 • Pop corn
  4.3k
  Ma realno takva anketa može biti samo terenska da bude imalo reprezentativna. Jer nemres ti detektirati čovjeka koji je baš ono što tražiš preko telefona ili interneta (da ide na Slaven, da ne stuje bjegunce, da nije za Hajduk i sl.).

  Al ovo je jako jako dobro za pratiti. Možda bi trebalo, pada mi sad na pamet ideja, napraviti stan rezultata na Zoni (dakle na bazi od nekih 150 - 200 glasova) i onda pustiti anketu u širu masu, ali čisto da vidimo koliko se rezultati mijenjaju, koliko je odstupanje u odnosu na korisnike Zone.

  Žao mi je jako i inače što Dinamo ne koristi agencije za istraživanja. Umana Reyer Venezia primjerice koji je pri vrhu košarke u Italiji ima dva puta godišnje fokus istraživanja, te godišnje telefonsku anketu. Znam da u Njemačkoj neki Bundesligaši stalno rade ankete među članovima i to GfK baš angažiraju.
 • Jaro
  4.8k
  Ekipa s Instragrama nije sigurna ni u kojem gradu kao domaćin igra Slaven Belupo.Mali dioničar

  Pa iz Belupa ocito :joke:
 • Mali dioničar
  12.8k
  Htio bih samo baciti kratku analizu ankete nakon uspješne Skupštine i manje uspješnog derbija. Mnogi su dobro primijetili da je anketa dosta isključiva bez puno prostora za filozofske odgovore. Već sam argumentirao da sam ju tako koncipirao jer pri donošenju odluka ni nema mjesta za kompromise.

  Anketa se odnosi samo na sportski sektor kluba i dosta je stvari u kojima prevladava praktički konsenzus. Meni je malo kontradiktorno iako sam i sam tako glasovao da je ocjena mandata Darija Šimića ocjenjena pozitivno odnosno da Dario radi dobar posao s obzirom na okolnosti u kojima se našao. Zašto je pozitivna ocjena Dariju kontradiktorna sa našim ostalim odgovorima?

  Koji su potezi povučeni od ožujka do danas? Kronološki...

  1. Smijenjen je trener Ante Čačić
  2. Postavljen je trener Igor Bišćan
  3. Ukinuta odnosno zamrznuta je funkcija sportskog direktora
  4. Ukinuta odnosno zamrznuta je funkcija voditelja škole nogometa
  5. Smijenjeni su skoro svi treneri u školi nogometa
  6. Igrači proglašeni viškom poslani na posudbu ili prodani
  7. Smijenjen trener Igor Bišćan
  8. Imenovan trener Sergej Jakirović
  9. Dovedeni novi igrači

  TRENERI

  Samo 3% ispitanika smatra da bi Ugovor s trenerom trebao biti na rok od godinu dana, polovica misli da je optimalni rok 2 godine, a ostali i duže. Imamo situaciju da je Čačić trajao otprilike godinu dana u kojima je stilom vođenja i tvrdoglavošću iritirao dio navijača, ali je osvojio prvenstvo i ušao u skupine Lige prvaka koje je odigrao osrednje, ispao iz Kupa i smijenjen da se zaustavi bojazan neosvajanja prvenstva. Bišćan osvojio prvenstvo, osigurao Dinamu skupine u europskim natjecanjima, izgubio od Hajduka pa nakon ispadanja iz kvalifikacija za LP smijenjen. Malo je reći da je Bišćanu rad poremećen promjenom kalendara zbogkaosa oko utakmica protiv AEK-a. Jakirović ispao iz kvalifikacija za Europsku ligu debaklom u Pragu, izgubio od Hajduka. Trenutno imamo trećeg trenera u mandatu Šimića.

  Ovdje smo svi kontradiktorni, ja prvi jer sam nakon derbija i pod temom Jakirovića napisao da ga se smijeni. Nije mi problem sam poraz protiv Hajduka koliko njegov stav da mu treba vremena da bi proveo svoje zamisli. Naravno da mu treba vremena da provede svoje zamisli, ali Jakirović je sam pri preuzimanju klupe rekao da je spreman. Ako je bio spreman prije nego su mu bili dovedeni Vidović i Ademi i prije nego je uopće preuzeo ekipu, kako sada kad ima više igrača na raspolaganju, reprezentativnu stanku za sebe gdje je mogao raditi mini ciklus priprema više nije spreman nego mu treba vremena.

  SPORTSKI DIREKTOR I VODITELJ ŠKOLE NOGOMETA

  Dosta hrabar potez funkcioniranja kluba bez sportskog direktora i voditelja škole nogometa nikome nije jasan. Većini ljudi nije jasna ni uloga direktora razvoja nogometa. Činjenica je da svi znamo da je dugovječni sportski direktor bio Zoran Mamić zbog činjenice da se cijela sportska politika oblikovala prema ustaljenom obrascu dominacije u HNL-a, kanti za napucavanje u Europi uz stalno mijenjanje trenera, stavljanje u izlog čim mlađih igrača i učestalim prodajama preko povezanih agenata. Isto tako je činjenica da su u zadnje vrijeme treneri bili i sportski direktori - Bjelica, Krznar, Čačić što nitko ne smatra dobrim rješenjem.

  Konsenzus je da klub ima sportskog direktora te voditelja škole. Za mog praćenja Dinama jedino normalno sportsko direktorovanje smatram ono Velimira Zajeca krajem jugolige kad je doveo Šukera, Igora Cvitanovića, Židana, Turkovića, Škrinjara. Dinamovi treneri bili su Kuže pa Marković i rezultati su bili dobri - uvjerljivo druga ekipa lige i to iza tadašnjeg prvaka Europe. Poslije su sportski dirketori bili i Franjo Tuđman i Mamići svatko sa svojim pobudama i metodama. Ne ponovilo se. Zato sam se zapitao treba li Dinamu neko krovno tijelo kakvo je recimo imao Ajax ili da ima Bayern nekog vijeća mudraca koje bi upravljalo dugoročnom strategijom. I meni samom nije posve jasno kako bi to funkcioniralo, ali igrači koji su prošli Dinamo i znaju teret igranja i upravljanja klubom bi po meni trebali na neki način biti konzultirani. Vidimo da kad i u Ajaxu staviš sportskog direktora kojega se ne nadzire pozorno dolazi do svakojakih pizdarija.

  AFIRMACIJA MLADIH IGRAČA IZ ŠKOLE

  Konsenzus je da smo zadovoljni proizvodnjom igrača i njihovom afiramcijom. Mislim da bi izuzutno neskroman i bahat bio bilo kakav drugačiji stav. Ne moram nabrajati u koje su sve svjetske klubove odlazili igrači iz Dinama. nismo Jure Zovko da ne znamo da se i u prošlom stoljeću iz Dinama išlo u Milan, Sevillu, Inter, Celtic i to u uvjetima kad u klubovima nije moglo biti stranaca koliko ih je danas.

  Afirmacija od ožujka...? Baturina stagnacija, enigma sa forsiranjem Topića i od tada ništa.

  KAMP

  Tu smo podijeljeni, vjerujem zbog kakofonije pri kolanju informacija kao i nedefiniranim potrebama. Ako Osijek sad ima 7 terena, jasno je da Dinamu treba 10 i u tom kontekstu sam postavio pitanje kampa. Isto tako mislim da je potrebno da Dinamo ima školu kao obrazovno odgojnu ustanovu za igrače i to na kampu gdje bi dečki bili smješteni i gdje bi jeli. U moru troškova da se ne može naći novac za formiranje škole mi stvarno nije jasno nego bi treneri trebali ići po školama provejravati ocjene, a ti dečki žicati dvojke i nekakve jadne srednjoškolske diplome. Čast izminkama, ali znamo da ih velika većina ne uspije, a da je i dužnost kluba da ih pripremi za život nakon rasplinjavanja tog sna da će svi koji dobiju stipendijski ugovor postati Gvardioli.

  Volio bih da se takav kamp može napraviti negdje u gradu. Netko je spomenuo Borongaj, a siguran sam da Zagreb nije preizgrađen do mjere da se ne može to napraviti pa makar i na Žitnjaku ako već nije realno na lokaciji stadiona ili Veslačke.

  U anketi nije obrađena tema skautinga, ali svi smo svjesni koliko je danas to bitno. Imamo taj elementarni skauting koji to ni nije, recimo dovođenje Ademija iz Šibenika ili Livakovića iz Zagreba. Vidiš igrača koji odskače u HNL-u i platiš ga. U zadnje vrijeme su eto klubovi odlučili Belju, Frigana i ekipu prodavati direktno van. Tu je i slučaj Roka Šimića pa se vraćamo na postavke kupnje iz Lokomotive čekajući da se Šotiček ne potrga kao ova dva dovedena nesretnika. Tu moramo biti svjesni da je vrlo malo igrača koji su u Dinamu od sedme osme godine (recimo Bišćan, Šimić i Šokota su bili) do seniora i transfera i što je potrebno učiniti da bi i te zagrebačke talente razvili do seniora, a ne da se kao Krama i Tomečak moraju dokazivati okolnim putem. Skauting je zbilja široka tema, a složili smo se da se ne treba ograničiti samo na naše govorno područje.

  Hvala svima na ispunjenoj anketi pa sad možemo debatirati čemu forum i služi. :smile:
 • Patak
  2.1k
  Da, afirmacija mladih igrača nije dobra u zadnje vrijeme. Evo jučer u Lokomotivi igrao Fabijan Krivak, koji je generacija Vrbančića, Koščevića, Geca i s njima igra u reprezentaciji Hrvatske u19. Godinu stariji je Šotiček koji je manje više zacementiran u prvih 11 Lokomotive. Prije toga su afirmirali Stojkovića i Kačavendu.

  Već sad znam da je talentiranim klincima i njihovim roditeljima praktički svejedno hoće li im dijete igrati u Dinamu ili Lokomotivi ako su iz Zagreba i okolice dok prije nekog vremena to nije bilo tako i svi su gravitirali prema Dinamu. To se vidi i po tablicama u mlađim kategorijama u zadnjih par godina, a klinci iz Lokomotive se uredno pozivaju i u reprezentacije Hrvatske od U15 do U21 tako da mi je svejedno i iz toga razloga.

  S obzirom da Lokomotiva nije rang Dinama naravno da je klincima puno lakše doći do prilike u Lokomotivi, samo se pitam neće li se taj trend nastaviti da će klincima biti bolji izbor otići u Lokomotivu iz tog razloga nego u Dinamo gdje neće dobiti priliku ili samo ako su top talenti poput Baturine. Npr. da je Vrbančić u Lokomotivi sad bi ga već gledali u HNL, ovako igra za juniore. Kak on sad gleda Krivaka koji već igra HNL?
123Next
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.