• Shimano9
    6
    Ovo je odlična tema, zanimljivih igrača ima, iako je upitno koliko se južno amerikanci koji ne dođu jako mladi mogu uklopiti. Jel prati tko ono gruzija i slično tržište? Brzi i agilni, a sad se radilo s njima i na taktici više pa nisu zaostali kao prije. A opet nisu skupi, tu možda ima dragulja kao onaj Kvarachelija bolesno dobar
  • Sajla
    21.3k
    premjestio sam ti ovo iz teme "Scout služba -.... ZABRANJENI KOMENTARI"
    Molim te da ubuduće obratiš pažnju na naslov.
  • Omake
    18.4k
    ima lijevi bek kojeg pratimo već dvije sezone. Njihovo prvenstvo ide kroz godinu. Na zimu ih treba dovoditi. Lani i nije bilo previše talenta, osim dva Afrikanaca koji su završili u Češkoj ako se ne varam.
  • Tranzicijski Napad
    1.4k

Zanimljiv je jamestown analystics. Cito sam o njihovom algoritmu liga. Uglavnom trazenje anomalija.

Koriste iznimno napredne koeficijente zahtjevnosti liga. Svaka liga, pa sve do manje poznatih poluprofesionalnih rangova natjecanja, mapirana je u globalnu matricu na temelju povijesnih kretanja igrača i međunatjecateljskih podataka. Model trenutačno umanjuje ili uvećava težinu metrike igračeva učinka na temelju točne snage protivnika. Sportskom direktoru može reći: „Igračevih 0,4 očekivanih golova (xG) po 90 minuta u Seriji D trenutačno se preračunava u procijenjenih 0,18 xG u Seriji A, ali njegova krivulja razvoja predviđa da će za dvije godine dosegnuti 0,35.”

Budući da imaju „pristup svim informacijama iz svake lige na svijetu”, njihovi algoritmi neprekidno pokreću automatizirana „slijepa skeniranja”. Oni ne gledaju imena, državljanstva niti ugled. Sustav istodobno filtrira tisuće igrača, tražeći statističke anomalije igrače čije brojke znatno nadmašuju povijesne polazne vrijednosti za njihovu dob i poziciju u tom specifičnom rangu natjecanja. Kada partnerski klub zatraži uži izbor, Jamestown isporučuje visoko prilagođen popis igrača koji se već nalaze u najboljih 30 % projekcija učinka za ciljanu ligu tog konkretnog kluba.
  • Tranzicijski Napad
    1.4k
    Malo scrolam transfermarktom i vidim kako je Leandro Andrade presao u Polissya Zhytomyr za 3mil, dosta cudno.

O njemu sam dosta pisao na zoni, jedan od igraca kojeg sam zelio u Dinamu.

https://www.transfermarkt.com/leandro-andrade/profil/spieler/669959

c1Ic3oV.png
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.